Balta Fughiu

Bihor / Fughiu
Share

Descriere - Balta Fughiu

Balta Fughiu - un loc special pentru pasionați de crap la câțiva pași de Oradea in județul Bihor. Se pot rezerva doar partide de minim 48 ore in 1 sau 2 pescari. Program este non stop.

Balta Fughiu oferă si cazare la căsuțe - sunt doar 2 pe standurile 1, 2, 3 

Traseul pana la Balta Fughiu

Varianta din Oradea - Oșorhei  - Fughiu. Vedeți localizarea pe harta.

REGULAMENT BALTA FUGHIU

Pescuitul se poate face doar lansat de pe mal.

Se pesculeşte doar în sistem Catch & Release (prinde şi eliberează).

Reţinerea oricărei specii de peşte este strict interzisă. 

DURATA PARTIDEI 

Durata minimă a unei partide de pescuit la crap este de 48 ore. Ziua de pescuit este calculată pentru un interval de 24 de ore. La începerea partidei, accesul pe stand se poate face începând cu ora 14.00. La sfârșitul partidei, standul trebuie eliberat până la ora 12.00. 

NUMĂRUL DE LANSETE 

Pe un stand pot pescui unul sau doi pescari. Numărul de lansete variază în funcţie de numărul pescarilor. Daca standul este ocupat de un pescar, se poate pescui cu maxim trei lansete. Dacă standul este ocupat de doi pescari, se poate pescui cu maxim şase lansete. 

DOTAREA STANDULUI Pe fiecare stand, pescarul trebuie sa aiba in dotare :

(a)saltea de primire care sa retina apa

(b)saltea de cantarire cu flotor

(c)trepled de cantarire

(d)spray antiseptic

ACCESUL PE LAC

(a) La sosirea pe lac, înainte de a se deplasa la standul de pescuit, pescarii au obligația să se oprească la sediul administrației în vederea prelucrării şi Însușirii regulamentului lacului.

(b) Maşina poate fi trasă în dreptul standului pentru descărcarea echipamentului. După ce şi-au descărcat echipamentul pe stand, pescarii au obligaţia să îşi ducă mașinile în parcarea amenajată lângă clădirea administraţiei.

Maşinile vor ramâne în parcare pe toată durata partidei de pescuit. 

(c) La sfârşitul partidei, pescarii îşi pot aduce maşinile la stand pentru încărcarea echipamentelor, dar numai după ce au Triştiinţat administraţia. Este interzisă circulaţia cu maşina în incinta lacului fără ştirea şi acordul administraţiei. 

(d) Administraţia lacului îşi rezervă dreptul de a controla bagajele sau maşinile pescarilorIn orice moment de la accesul în iincintă până la părăsirea incintei. Refuzul de a permite controlul bagajelor sau al maşinii se poate considera furt şi poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Balta Fughiu. 

(e) Accesul pe lac sau ieșirea de pe lac sunt permise de la răsărit pana la apus atât pentru clienţi, cât şi pentru vizitatori. Vizitatorii nu pot rămâne pe lac pe timpul nopţii. Mașinile vizitatorllor nu pot fi aduse la standurile de pescuit. Mașinile vizitatorilor vor rămane Tn parcarea amenajată de lângă cladirea administrației pe toata durata vizitei. 

(f) Circulaţia cu maşina pe lac se face cu viteză mică. Viteza maximă admisă în incinta lacului este de 15km/h. 

ECHIPAMENTUL DE PESCUIT 

(a) Pescuitul este permis numai cu echipament specializat pentru crap - lansete, mulinete, minciog etc. Nu sunt acceptate echipamente de pescuit la feeder sau la alte stiluri de pescuit. Minciogul trebuie să aibă o deschidere de minim 1 m şi să fie prevăzut cu plasă cu ochiuri mici. Pescarii sunt obligaţi să aibă cel puţin două mincioguri pe stand. Minciogurile trebuie dezinfectate la sosirea pe lac, în zona parcării. 

(b) se poate pescui cu o linie principală de monofilament (nylon sau fluorocarbon) de minim 0,25mm. Nu este permis pescuitul cu linie principală din fir textil. Este permisă doar folosirea înaintaşului de monofilament conic, folosirea leadcore-ului sau a tubului anittangle este obligatorie cu o lungime de minim 70 cm 

(c) Sunt permise corturile dedicate pescuitului la crap. Sunt acceptate paviloane sau umbrare. Pentru campare, pescarii au obligaţia sa folosească un cort sau un umbrar. Corturile vor fi montate doar pe zona laterală şi pietruită a standului, fără a obstrucţiona zona centrală prin acoperirea camerei de supraveghere. 

 MONTURILE

(a) Pescuitul este permis numai cu monturi de crap cu un singur cârlig.

(b) Montura trebuie să poată elibera plumbul în cazul ruperii liniei principale. Este interzisă folosirea unei agrafe deasupra segmentului de leadcore sau de tub anti-tangle. Dacă se folosesc clipsuri pentru plumb pierdut, pescarii au obligaţia să se asigure că plumbul poate să cadă din clips în mod corespunzător. Este interzisă folosirea unor clipsuri care nu eliberează plumbul corect sau blocarea clipsurilor cu scopul de a nu pierde plumbul. (c) Sunt acceptate cârlige de la mărimea 2 la mărimea 6 din modelele dedicate pescuitului la crap (cu lungimea minimă de 13mm pentru cârligele de tip W(de Gape sau 16mm pentru celelalte modele). Este interzisă folosirea cârligelor de dimensiuni mici, cum sunt cele utilizate în pescuitul la feeder.

NADELE

(a) Nadele permise sunt: boilesurile fierte sau solubile, peletele, pasturile (mixurile de groundbait) si seminţele si alunele tigrate preparate. Nu sunt acceptate seminţele sau alunele nepreparate. (b) Din considerente de gestionare a apei şi pentru sănătatea peştilor, administraţia îşi rezervă dreptul de a interzice folosirea anumitor tipuri de nade precum şi de a limita cantităţile de nadă utilizate. Va rugăm să contactaţi administraţia pentru detalli.

PROTECŢIA PEŞTELUI

(a) Lansetele trebuie supravegheate în permanenţă. Este obligatorie prezenţa unui pescar In stand pe toată durata partidei de pescuit. Dacă standul este ocupat de un singur pescar, iar pescarul lipseşte de pe stand pentru o perioadă de timp, lansetele trebuie scoase din apă. Nu lăsaţi lansetele nesupravegheate.

(c) La scoaterea peştelui din apă, pescarul trebuie să desfacă minciogul şi să ruleze plasa. Scoaterea peştelui din apă se face numai cu ajutorul saltelei de cântarlre (sling), împreună cu minciogul.

(d) Saltelele de primire trebuie să fie umplute cu apă cel puţin pe jumătate. (e) Este interzisă ţinerea la sac a peştilor. Este interzisă introducerea sacilor de păstrare în incinta lacului. (f) Este obligatorie folosirea dezinfectantului ALTE ASPECTE (a) Direcţia de pescuit pentru fiecare stand este înainte. Lansarea şi drilul se fac doar din stand. (b) Standul de pescuit, zona de campare, WC-urile trebuie păstrate curate pe toată durata partidei de pescuit.

(c) Este interzis pescuitul în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor. Comportamentul pescarului trebuie să fie civilizat pe toată durata partidei.

(d) Scăldatul în lac este interzis.

(e) Este interzisă folosirea focului deschis. Este permisă utilizarea grătarelor pe picioare. Cărbunii rezultaţi sunt deşeuri şi trebuie aruncaţi la coşul de gunoi după stingere.

(f) În caz de furtună cu descărcări electrice, pescarii sunt obligaţi să înceteze pescuitul.

NOTA

Administraţia lacului este exonerată de orice răspundere civilă, admInistrativă şi materială pentru orice formă de accidente. Regulamentul de faţă funcţionează ca şi act de protecţia muncii. Nerespectarea regulamentului atrage automat suspendarea dreptului de a pescui pe Balta Fughiu.

Orice situaţie neprevazută de prezentul regulament va fi soluţionată de administraţia lacului şi va deveni imediat obligatorie.


Specii de Pești

Taxe 2024 Balta Fughiu

Poze Balta Fughiu

Capturi Balta Fughiu

Activitate balta fughiu

Balta Fughiu : 0 comentarii

Nu exista comentarii