Balta Iazul lui dumnezeu

Iasi / Iasi
Share

Descriere - Balta Iazul lui dumnezeu

Iazul lui Dumnezeu cunoscut și sub numele de Lacul Mihăila, este un iaz natural din comuna Probota, sat Perieni, județul Iași. Sa format pe cale naturala in urma cu aproximativ 50 de ani locatia este superba intr-o zona si un cadru natural ce lasa te fara cuvinte

Traseul pana la Balta Iazul lui dumnezeu

Pentru marea majoritate din județul Iași balta este foarte cunoscuta insa pentru cei care nu cunosc traseul voi încerca sa dau câteva detalii..Se poate ajunge din Iasi zona podul de fier la, intersectia semaforizata se face dreapta catre satul Vinatori si vama Sculeni după citiva km, urmează un sens giratoriu la care se va face dreapta si se urca dealul catre popricani ,,cirniceni ,,probota in Probota se ajunge pina la primărie unde se vede un indicator catre satul Perieni la ieșirea din Perieni pina la iaz urmează un drum de circa 5 km pan ala balta

Condiții de reținere Iazul lui Dumnezeu

Cantitatea de peşte acordată pentru o ședință de pescuit este de maxim 8 kg peşte, iar peștele prins peste această cantitate trebuie achitat indiferent de specie.

Membrii familiei (soția şi copiii) nu achită tariful. Însoțitorii nu pescuiesc.

Pescuitul „prinde şi eliberează”: pescuit de la răsăritul soarelui la apusul soarelui. In această situate este interzis accesul cu autoturismul la locul de pescuit.



Regalement general

1. Accesul la iaz se face pe baza actului de identitate . Persoanele vor semna Declaratia de luare la cunostinta a prevederilor Regulamantului de pescuit sportiv la Iazul lui Dumnezeu (Iazul Mihăila) si vor achita tariful de acces.

2. Pescuitul este autorizat numai în cursul zilei, de la răsăritul până la apusul soarelui.

3. Este interzisă instalarea la căsuta si pontonul de pescuit fără înregistrarea în registrul de evidentă al paznicului. Cei care încalcă această regulă vor avea interzis accesul pe iaz.

4. Nu este permis accesul cu autoturismul la locul de pescuit. Acesta va fi lăsat în parcarea amenajată la intrare. Părăsirea locației se va face doar în prezenta paznicului.

5. Un pescar poate folosi cel mult 3 unelte de pescuit. Este obligatorie folosirea la fiecare unealtă a câte unui singur cârlig și nu se folosesc ancore. Insotitorul nu are voie sa pescuiasca.

6. Este STRICT INTERZISĂ FOLOSIREA BĂRCUȚELOR PENTRU NĂDIT/PLANTAT MOMEALĂ.

7. Este interzis pescuitul la japcă (coasă), bombă, plăcuţă, ancoră etc.

8. Este permisă nădirea cu seminţe preparate, boillies-uri, pelete, nada din comerţ/homemade umezită, pasture, pastă, nadă vie (viermi, râme, larve de chironomide). Este permisă folosirea ca momeală a imitaţiilor de plastic, silicon.

9. Exemplarele de crap și cten capturate, cu o greutate mai mică de 1 kg/exemplar, precum și mai mare de 5 kg/exemplar nu pot fi reţinute de pescari, acestea vor fi eliberate în iaz în mod obligatoriu, fără a se introduce în juvelnic. Regula se aplica si in cazul exemplarelor de novac cu greutate sub 2 kg/exemplar. Novacul peste 2 kg/exemplar poate fi retinut.

10. Sunt interzise înnotul şi intrarea în apă indiferent de motiv, inclusiv pentru prinderea capturii;

11. Focul deschis se va face numai în locurile special amenajate.

12. Este interzisă degradarea şi distrugerea amenajărilor şi dotărilor existente.

13. Abandonarea de deseuri menajere la locul de pescuit de catre pescari se sanctioneaza astfel: taxa 50 lei (TAXA DE CIVILIZATIE) la urmatoarea partida de pescuit sau, dupa caz, interdictie de acces la iaz.

14. Pescuitul trebuie să se desfăşoare în aşa fel încât, pescarii să nu se expună la pericole de accidentare atât pe ei, cât şi pe alte persoane, inclusiv angajaţii societăţii.

15. Sunt interzise ţipetele, limbajul inadecvat şi indecent, zgomotul si muzica ce deranjeaza pe ceilalti pescari si/ sau linistea publică.

16. Se impune membrilor pescari un comportament respectuos, civilizat atât fată de ceilalţi pescari cât si faţă de personalul angajat.

17. Personalul angajat este obligat să nu permită accesul persoanelor care nu respectă prezentul regulament, iar cei ce l-au încălcat vor primi interdicţie.

18. Personalul are drept de control al activităţilor desfăşurate de pescari şi însoţitorii acestora, iar administratorul are conform legii atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

19. Nerespectarea acestor reguli conduce la pierderea dreptului de a pescui pe Iazul lui Dumnezeu şi la pierderea taxei achitate, persoana vinovată putând răspunde contravenţional, material, civil sau penal, conform legislaţiei în vigoare, după caz.

Prezentele reglementări sunt în concordanţă cu prevederile Legii 317/13.10.2009 republicată, privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura şi cu prevederile legislaţiei privind Sănatatea şi Securitatea în Muncă în vigoare.




















Specii de Pești

Taxe 2024 Balta Iazul lui dumnezeu

Poze Balta Iazul lui dumnezeu

Capturi Balta Iazul lui dumnezeu

    Nu exista capturi asociate

Activitate balta iazul lui dumnezeu

Balta Iazul lui dumnezeu : 0 comentarii

Nu exista comentarii