Lacul Caprioarelor

Cluj / Turda
Share

Descriere - Lacul Caprioarelor

Lacul Caprioarelor are o suprafața de 10 hectare, a fost creat in martie 2013 si are o densitate bune de peste. Locul perfect pentru pescuit si relaxare in Cluj. Se poate pescuit la crap, staționar la feeder. Oferă condiții excelente pentru pescuit.

Traseul pana la Lacul Caprioarelor

Lacul Căprioarelor este situat în Turda în zona Flora Parc. Se ajunge simplu la intrarea în Turda dinspre Cluj pe stânga pe lângă Dacia Service Renault se trece panta și la intersecție se face la stanga 450m.

1. Pescuitul la crap se desfășoară in sistem Catch & Release. Se poate pescui atât ziua, cat si noaptea. Activitatea de pescuit se desfășoară in doua reprize, astfel:

– repriza de zi in intervalul orar 06.00 – 20.00

– repriza de noapte in intervalul orar 20.00- 06.00.

Cantitatea de peste ce se poate retine este de 3 kg de crap si 3 kg de caras/repriza de pescuit.

Crapul cu o greutate ce depaseste 3 kg se elibereaza neconditionat imediat dupa capturare.

In cazul in care seconstata ranirea exemplarelor pescuite, acestea nu vor mai fi eliberate si se va percepe o taxa de 20 lei/kg pentru pestele in cauza.

2. Fiecare pescar poate folosi un număr de maxim trei lansete pe stand si o undita. Fac exceptie doar lansetele de marcaj si de Nadire, care se pot folosi in acelasi timp cu lansetele de pescuit.

3. Ca linie principala, se poate folosi doar monofilament de minim 0,35mm. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,35mm. Este interzis pescuitul cu fir textil ca linie principala. Inaintasul poate fi orice fir textil care poate avea de doua ori lungimea lansetei!

4. Este permis pescuitul plantat cu ajutorul barcilor sau navomodelelor. Se pot folosi motoare electrice. Nu este permisa folosirea motoarelor termice.

5. Pescuitul este permis numai cu monturi cu fir de par, cu un singur carlig. Toate monturile folosite trebuie sa poata elibera plumbul in cazul in care linia principala se rupe.

6. Este permisa folosirea leadcore-ului, a tubului antitangle sau a inaintasilor speciali din material plastic deasupra plumbului. Lungimea maxima admisa pentru oricare dintre aceste segmente este de 2m.

5. Ca material de forfac, sunt admise doar materialele specializate cu rezistenta de minim 20lb. Nu sunt admise fire textile subtiri, abrazive, care pot taia gura pestelui.

6. Nadele permise sunt: boiliesurile fierte si solubile, peletele, pasturile si semintele preparate. Nu este admisa folosirea semintelor uscate. Nu sunt admise momeli vii.

7. Tinerea crapilor la sac se poate face numai in situatii exceptionale si cu acordul administratiei. Toate capturile vor fi eliberate in cel mai scurt timp, atat ziua, cat si noaptea. Tinerea unui peste la sac fara stirea sau acordul administratiei se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Lacul Caprioarelor.

8. Este obligatorie folosirea saltelelor de tip cada pentru exemplare mari. Pestii vor fi fotografiati deasupra saltelei de receptie si cat mai aproape de ea. Sedintele de fotografiere a unei capturi trebuie sa se desfasoare intr-un timp cat mai scurt, mai ales in sezonul cald.

9. Pescarii sunt obligati sa anunte administratia in cazul oricarei capturi de 15kg sau mai mari. Administratia poate fotografia orice captura si poate folosi fotografiile in scop publicitar.

10. Este permis accesul cu masina pana la locul de pescuit pentru a descarca echipamentele necesare. Pe durata partidei de pescuit, toate masinile vor fi tinute permanent in parcare. La terminarea partidei, masinile pot fi aduse pe standul de pescuit pentru incarcarea bagajelor, dar numai dupa instiintarea administratorului.

11. Administratorii lacului au dreptul de a controla bagajele pescarilor in orice moment al partidei, daca e necesar. Refuzul de a permite controlul bagajelor si al masinii se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Lacul Caprioarelor.

12. Este permis accesul vizitatorilor pe timpul zilei si cu obligatia de a lasa masina la parcare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate pentru vizitatorii lor. Vizitatorii nu pot ramane pe lac pe timpul noptii cu excetia membrilor de famile – insotitori.

13. Intrarea sau iesirea de pe malul lacului (cu sau fara masina) pe timpul noptii fara acordul administratiei se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Lacul Caprioarelor.

14. Standurile de pescuit trebuie pastrate curate pe toata durata partidei si trebuie sa ramana curate la sfarsitul ei. Este strict interzisa aruncarea oricarui tip de gunoi in lac sau pe maluri.

15. Observatii si mentiuni.

Pescarul care aduce la cunostinta conducerii societatii care administreaza lacul, fapte privind incalcari flagrante ale acestui regulament si care privesc actiuni de braconaj ori distrugeri de bunuri din partea altor pescari este recompensat cu o zi de pescuit sportiv, gratuit.

Pescarii, la cererea personalului autorizat (personal de paza, inginer piscicol, administratori), au obligatia sa prezinte la control juvelnicul, bagajele si autovehiculul.

Pescarii care sunt identificati cu peste in afara celui celui prevazut in prezentul regulament vor fi deferiti organelor de cercetare si urmarire penala pentru furt calificat, fapta pedepsita de art. 208 Cod Penal.

Societatea nu raspunde civil, penal, administrativ sau material pentru accidente sau urmarile acestora generate de consumul de bauturi alcoolice de catre participantii la activitatea de pescuit sportiv.

Prezentul regulament este destinat tuturor pescarilor iar nerespectarea lui atrage dupa sine sistarea partidei de pescuit in mod neconditionat pentru cel in cauza, fara alte de pretentii de returnare a taxei de pescuit precum si confiscarea pestelui capturat in mod ilicit.



































Specii de Pești

Taxe 2024 Lacul Caprioarelor

    Cititi regulamentul balti pentru optiunile de retinere aferente categoriilor de taxe
  • 12h C&R 60 RON

Poze Lacul Caprioarelor

Capturi Lacul Caprioarelor

    Nu exista capturi asociate

Activitate lacul caprioarelor

Lacul Caprioarelor : 0 comentarii

Nu exista comentarii