Balta Paulesti 3

Prahova / Paulesti
Share

Descriere - Balta Paulesti 3

Lacurile de la Paulesti au fost complet reamenajate si ofera conditii de pescuit excelente pentru pescarii de crap.

Suprafata lacului este de aproximativ 7ha, iar adancimile variaza de la 1m la 5m.

Lacul Paulesti 3 are sapte standuri. Standurile sunt pontoane din lemn, iar zona de pe mal aferenta standului este acoperita cu pietris ca sa ramana curata in caz de ploaie.


Drumurile din incinta complexului Paulesti sunt pietruite si permit accesul pe orice vreme. Exista patru parcari in jurul lacurilor, toalete cu apa curenta si o cabina de dus.
Pe toate lacurile, pescarul poate avea un partener cu drepturi depline in contul taxei de pescuit.Lacurile au trei toalete cu apa curenta, pe care le puteti vedea marcate pe imaginea alaturata cu iconite indicand case. Toaleta de langa lacul Paulesti 3 are si o cabina de dus.
Pe lacurile din complexul Paulesti, pescuitul se poate face cu rezervare, daca pescarii sunt interesați sa-si asigure un anumit stand, sau fara rezervare, pe baza locurilor disponibile in ziua de pescuit. Rezervarea standurilor implica plata integrala a taxei de pescuit in avans.
Densitate de pesti Lacul Paulesti 3  contine 8 tone de crap in prezent, dar intentionam sa mutam o buna parte din peste in lacurile 1 si 2. Populatia de crap actuala este formata din 5 tone de crap cu greutati de 3-7kg si alte 3 tone de crap cu greutati de 8-18kg. Pestii sub greutatea de 8kg vor fi transferati in lacurile Paulesti 1 si Paulesti 2 pe masura ce se prind la pescuitul sportiv.
Standuri amenajateLacul are șapte standuri dispuse pe doua maluri - trei standuri pe un mal si patru pe celălalt. Puteti vedea amplasarea standurilor in fotografia alaturata. Distantele dintre standuri sunt de 70m, daca se masoara de la mijlocul standurilor. Standurile propriu-zise sunt pontoane solide din lemn cu dimensiunile de 6x5m. Distanta de la ponton la apa este de 30-40cm, in functie de nivelul apei. 

Traseul pana la Balta Paulesti 3

DN 1A. In directia Ploiesti - Campina. Se face dreapta la aproximativ 1.2Km de la Metro Ploiesti. Mai mergeti inca vreo 3 Km. Drumul judetean DJ155 trece pe langa lacul Paulesti 1

* Necesita cont pentru a trimite mesaj pe whatsapp
Programul de pescuit si începerea partidei si facilitați
  1. Pe lacul Paulesti 3, se poate pescui atat ziua, cat si noaptea. Ziua de pescuit durează 24 ore. Partidele incep si se termina la ora 12.00. Nu este posibila rezervarea unui stand pentru o perioada mai scurta de 24 de ore.
  2. Lacul Paulesti 3 se adreseaza pescarilor de crap. Lacul este deschis la pescuit in fiecare săptămâna de joi pana duminica. In zilele de luni, marti si miercuri, lacul este inchis.
  3. In contul taxei de pescuit sunt incluse cabana aferenta standului, saltea de recepție, sling de păstrare si cântărire, spray antiseptic.
  4. Suprafața unei cabane este de 3x3m (in interior), plus doi metri de veranda acoperita.
  5. Toate cabanele sunt racordate la reteaua de curent electric si au prize atat in interior, cat si pe veranda.
  6. Cabanele sunt dotate in interior cu polita pentru bagaje si cuier pentru haine, iar pe veranda, cu masa si scaune.
  7. Cabanele NU contin mobilier - pescarii trebuie sa-si aduca propriile paturi si saci de dormit.
  8. La intrarea pe lac, pescarii trebuie sa oprească la cabana administratiei, situata langa poarta de acces in complex, pentru a achita taxa de pescuit. In contul taxei, pescarii vor primi un bon fiscal pe care sunt obligati sa-l pastreze pe toata durata partidei de pescuit, ca dovada a platii. Odata eliberat bonul fiscal, suma platita nu se mai poate returna.
  9. Dupa ce au achitat taxa, pescarii pot merge cu masinile pe standul pe care urmeaza sa pescuiasca pentru a-si descarca echipamentul. Lacurile dispun de standuri special amenajate, pescuitul fiind permis numai de pe stand.
  10. Dupa ce au descarcat echipamentul, pescarii trebuie sa-si duca masinile intr-una din parcarile amenajate in incinta complexului, dupa care se pot intoarce pe stand pentru a incepe pescuitul. Masinile vor ramane in parcare pe toata durata partidei de pescuit.
Regulamentul standard
  1. Fiecare pescar care pescuieste pe lacurile din complexul Paulesti trebuie sa cunoasca si sa respecte regulamentul de functionare a lacurilor. Prin achitarea taxei de pescuit se subintelege ca pescarul cunoaste si este de acord cu toate prevederile acestui regulament.
  2. Prezentul regulament de functionare a lacurilor din complexul Paulesti se substituie unui act normativ de protectie a muncii. Pescarii si insotitorii lor isi asuma intreaga raspundere in cazul in care, pe durata sederii lor in incinta complexului Paulesti, sunt implicati intr-un accident sau incident de orice natura.
  3. Administrația complexului Paulesti este exonerata de orice răspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accident, incident sau consecinte generate de consumul de alcool, neglijenta sau neatentia pescarilor sau insotitorilor lor.

REGULI DE PESCUIT - PAULESTI 3

  1. Pescuitul se face numai de pe standul amenajat.
  2. Un pescar poate pescui cu maxim trei lansete. Pe acelasi stand pot pescui maxim doi pescari cu cel mult sase lansete, fiecare pescar platind taxa de pescuit. Exista si posibilitatea ca un pescar sa aiba un partener cu drepturi depline, in contul unei singure taxe de pescuit, dar nu cu mai mult de patru lansete pe stand.
  3. Este permis atat pescuitul lansat, cat si pescuitul plantat cu barca sau cu navomodel.
  4. Pentru protectia pestelui, sunt permise doar monturi cu un singur carlig si din care plumbul sau naditorul (momitorul) se pot elibera in cazul ruperii firului principal. Este interzis pescuitul cu mai mult de un singur carlig, indiferent de tipul monturii.
  5. Se poate pescui cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,40mm. Nu este permisa folosirea firului textil ca linie principala sau ca inaintas. Este permisa folosirea inaintasilor de monofilament drepti sau conici.
  6. Este permisa folosirea nadelor sau momelilor vii. Este interzisa folosirea semintelor si alunelor nepreparate ca nada sau la carlig.
  7. Pentru protectia pestelui, pescarii sunt obligati sa aiba la ei si sa foloseasca o saltea de receptie matlasata. Pestele prins nu poate fi pus pe ponton sau pe pamant, doar pe saltea.
  8. Daca se pescuieste in sistem Catch & Release, cu eliberarea tuturor capturilor, pestii prinsi trebuie eliberati imediat.
  9. Daca se pescuieste in sistem cu retinere, pestii prinsi care urmeaza sa fie retinuti trebuie pastrati intr-un juvelnic de plasa, de dimensiuni cat mai mari. Pescarul poate pastra in juvelnic trei, patru pesti, pana la atingerea cantitatii maxime pe care o poate retine. Nu se pot pastra in juvelnic mai multi pesti decat cei care urmeaza sa fie retinuti.
  10. Pestii care au fost tinuti in juvelnic nu mai pot fi eliberati si nici nu se pot schimba cu alti pesti prinsi ulterior. Este interzisa transmiterea pestilor prinsi altor pescari.
  11. Pe toata durata partidei de pescuit, adminstratia lacurilor din complexul Paulesti are dreptul sa verifice echipamentul sau sa controleze si sa cantareasca pestele prins de pescari.
  12. Pescarii au obligatia sa se asigure ca respecta toate prevederile de mai sus legate de nade si echipamente.
  13. Pestele ranit sau omorat din vina pescarului, ca si pestele sustras, se va achita cu suma de 100 lei pe kilogram. Incercarea de a sustrage peste reprezinta tentativa de furt. Cei prinsi incercand sa sustraga peste vor fi evacuati automat de pe lac.a

Reguli de comportament

  1. Comportamentul pescarilor trebuie sa fie civilizat pe toata durata partidei de pescuit. Pescuitul se va desfasura in liniste. Muzica poate fi ascultata numai la casti. Este interzisa organizarea de petreceri pe locul de pescuit. Este interzis pescuitul in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor.
  2. Curatenia si grija fata de mediu sunt aspecte esentiale in timpul partidei de pescuit. Standurile trebuie pastrate curate pe toata durata partidei si trebuie sa ramana curate pe sfarsitul ei. Camparea se poate face numai pe stand, in locurile amenajate.
  3. Este strict interzisa aruncarea gunoiului de orice fel in lac sau pe mal. Acest lucru se considera o incalcare grava a regulamentului si atrage incetarea imediata a partidei si evacuarea din incinta complexului. Pescarii vor depozita gunoiul pe care il produc in saci de gunoi, care pot fi dusi la tomberoanele din incinta complexului sau pot fi lasati pe stand la finalul partidei, pentru a fi ridicati de administratie.
  4. Este strict interzisa taierea vegetatiei, a crengilor sau a stufului. Daca vegetatia din jurul standului incomodeaza in vreun fel pescuitul, pescarii vor anunta administratia pentru a rezolva problema.
  5. Este strict interzisa intrarea in apa, sub orice motiv.
  6. Se poate face gratar pe stand numai daca gratarul este prevazut cu picioare. Nu se poate face focul direct pe pamant sau pe iarba. Carbunii rezultati in urma gratarului trebuie pusi intr-un sac de gunoi.
  7. Cei care incalca prevederile regulamentului de functionare a lacurilor din complexul Paulesti pot fi evacuati din incinta complexului fara sa li se restituie taxa achitata. In cazul abaterilor grave, cum sunt cele de comportament antisocial sau care tin de protectia pestelui sau a mediului, se poate ajunge pana la interzicerea accesului pe termen nelimitat.

Specii de Pești

Taxe 2024 Balta Paulesti 3

Poze Balta Paulesti 3

Capturi Balta Paulesti 3

    Nu exista capturi asociate

Activitate balta paulesti 3

Balta Paulesti 3 : 0 comentarii

Nu exista comentarii