Balta Sericu

Teleorman / Blejesti
Share

Descriere - Balta Sericu

Balta Sericu  din Blejești judetul Teleorman oferă condiții bune de pescuit, se poate pescuit pe aceasta balta doar in weekend la crap dar si la somn.

Traseul pana la Balta Sericu

Se merge pe sos Alexandriei pana la Draganesti Vlasca,se face dreapta catre Blejesti si acolo la primarie se face un drum spre stinga,singurul de fapt care da direct peste un pod. Dupa acel pod se face imediat stg si se intra pe drumul baltii.Atentie sa nu ajungeti mai devreme de 05-30 ca va mananca cainii. Sunt cativa lupi periculosi rau de tot. Noua n-ea facut 2 pene.

Se pescuiește numai in zilele de Vineri , Sâmbătă și Duminică.

Se pot retine 5 kg de Crap , Cteno sau Somn  in cele 12h

Cine prinde si dorește să cumpere peste in afara celor 5 KG incluse in bon poate cumpăra 5 KG cu taxa per kg

PROGRAM PESCUIT

VINERI PANA DUMINICA

VINERI INCEPAND CU ORA 06:00 PANA DUMINICĂ LA ORA 18:00

PESCUITUL DE 24 DE ORE SE FACE DOAR NOAPTE-ZI (EXEMPLU: VINERI NOAPTEA PANA SAMBATA DUPĂ-AMIAZĂ )

Pescuitul pe timp de 24 de ore se desfășoară numai in zona delimitata cu indicatoare, ce se întinde de la 300 m de la baraj pe o distanta de aproximativ 500 m.

Pescuitul pe timp de 24 de ore se face numai in zilele de Vineri si Sâmbătă

PESCUITUL ESTE PERMIS:

Numai cu Lansete

• De pe mal sau de pe ponton;

• Se pot folosi intre 1–5 lansete;

• Se pot retine maximum 5 kg. de crap, cteno, somn, sanger sau novac.

• Peștii se pot retine de la minim 1,5 kg. pana la maxim 5 kg/exemplar. 

• Exemplarele de crap sau cteto (ten) peste 5 kg. se eliberează obligatoriu si imediat. La somn, se pot retine exemplarele peste 5 kg.

• CARAS NELIMITAT

• Un pescar nu poate ocupa mai mult de 20 m pe mal si pe apa, distanta fiind obligatorie intre pescari;

• Pescarul are dreptul sa fie însoțit numai de către un coechipier; 

• Pe toata durata partidei de pescuit personalul amenajări piscicole are dreptul sa controleze si sa cântărească pestele capturat de pescari; 

ESTE STRICT INTERZIS:

• Cedarea peștilor prinși de către un pescar la alți pescari sau punerea peștilor in acelasi juvelnic de catre doi sau mai multi pescari, cat si detinerea de 2 juvelnice in apa/pescar.

• Nu se admite pescuitul prin metode interzise de lege: “japca”, pescuitul cu “grebla” sau cu mana, folosirea “ariciului”, a carligelor de agatat, etc.

• Practicarea unor tehnici de pescuit care contravin regulilor pescuitului sportiv sau neprezentarea capturilor pentru cantarire ori ascunderea acestora determina pierderea dreptului de a mai pescui si evacuarea imediata din incinta locatiei de pescuit. (Suma achitata drept taxa nu se restituie);

• Orice neintelegere intre standurile de pescuit sau intre doua sau mai multe grupuri de pescari va fi adusa la cunostinta administratorului lacului pentru a fi remediata;

• Pescarul este obligat sa lase curat locul unde a pescuit (inclusiv sa stranga chistoacele de tigari si cojile de seminte);

• Pe aceasta balta sunt interzise muzica tare, injuriile, chefurile sau oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta;

• Este strict interzisa vizitarea pe timpul noptii a pescarilor de catre alte persoane. 

Foarte Important: Nici un pescar nu va incarca echipamentul de pescuit in masina, inainte de a suna la numarul pus la dispozitie, pentru ca un reprezentat al baltii sa asiste la incarcarea echipamentului in autovehicul si sa i se cantareasca pestele capturat. Autovehiculul va fi controlat la portbagaj, interior, motor, etc. pentru a elimina orice suspiciune de sustragere. 

Pescarii care nu respecta prezentul regulament nu vor mai avea acces pe balta. 

Atenție!!! Zona supravegheata video 24/24. 

PASTRATI CURATENIA!!!

NU SE INTRA PE BALTA INAINTE DE PROGRAM SAU IN AFARA LUI!!!

Persoanele care vin mai devreme trebuie sa aștepte in cele doua puncte ale băltii, respectiv baraj si coada băltii. 

Accesul vizitatorilor cu autovehicul pe balta este strict interzis. . 

Taxe 2024 Balta Sericu

Poze Balta Sericu

Capturi Balta Sericu

Activitate balta sericu

Balta Sericu : 1 comentarii

  • am incepu partida pe la 6:30 dimineata pe standul 19 si pot spune ca balta este plina de somotei african. carasul ( brichetar ) si-a facut prezenta in nr foarte mic si numai la porumb. balta arata bine, erau cam 10 -12 pescari pe balta si nu am auzit pe careva sa primda ceva crap. am dat cu toate momelile posibile si mai departe si mai aproape dar nici o urma de crap. taxa a fost de 50 lei pt 12 ore, nu mi-a spus nimic de retinere probabil stiind ca aici nu ai ce sa iei acasa. cu siguranta daca vrei sa te joci la somotei african merita sa vii, daca esti in cautarea crapului aici nu ! cu siguranta nu voi mai veni pe aceasta balta , de 2 ori mi-a ajuns. fire intinse pt cei ce vor sa se distreze aici. drumul de acces este bun doar daca nu ploua altfel nu ai sanse sa intri sau sa iesi de pe balta.