Balta Tuli

Maramures / Targu Lapus
Share

Descriere - Balta Tuli

Pescuit și relaxare in Țara Lăpușului la balta Tuli. Oferă condiții bune de pescuit in județul Maramureș, este o balta cu dimensiuni nu foarte mari dar bine populata cu capturi frumoase de crap si știuca. Programul este doar in weekend.

Traseul pana la Balta Tuli

Vezi localizarea pe harta pentru a ajunge la Balta Tuli

Fiecare pescar are dreptul Ia o persoana adulta însoțitoare

PROGRAM Vineri, Sâmbătă, Duminica 07:00 — 19:00

REGULAMENT PESCUIT LAC TULI

Lacul Tuli este monitorizat (24h/24h, 7zile/7zile) cu ajutorul unui sistem cu camere de supraveghere. Sistemul electronic de supraveghere video din zona lacului este utilizat exclusiv in scopul realizării obiectivelor reglementate de Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si siguranței persoanelor. Înregistrările vor fi păstrate de administrația lacului pana Ia 120 de zile dupa care vor fi sterse automat dace nu este alt temei legal.

1. Accesul pe balta se face dupa achitarea taxei de pescuit. Odata cu primirea bonului/facturii in urma achitarii taxei, ati luat la cunostinta si sunteti de acord cu regulamentul de mai jos.

2. Pescarul are obligatia de a suna la numerele de telefon afisate cu cel putin o zi inainte, pentru a-si rezerva un loc. Daca se doreste ocuparea unui anume stand, rezervarea se face contra cost la pretul de 10 RON.

3. Pescuitul se poate practica cu reținere de peste. Se va putea retine doar Crapul (comun/oglinda) si Amurul intre 1 si 2.5 kg, Fitofagul (orice greutate), Plătica, Carasul si Rosioara.

Pestele reținut se va achita la administrația lacului, la preturile pe kg afișate la locație.

Peștii care nu se incadreaza in dimensiunile de reținere se eliberează imediat. Știuca, Linul si Sturionul NU se pot retine.

4. Numărul maxim de lansete/undite folosite este de 2 pe fiecare stand, cu cate un cârlig fiecare. Monturile folosite vor fi "Montura in-line culisata" sau "Montura cu plumb pierdut", (monturi care dau posibilitatea eliberării plumbului in cazul ruperii firului principal). Este interzis firul textil ca fir principal. Adaugarea unui vartej sau a unei agrafe intre firul principal si inaintas este interzisa deoarece pune in pericol pestele.

5. Este interzisa folosirea ancorelor, monturilor cu mai multe carlige sau a oricaror metode de pescuit interzise de lege (bomba, arici, etc)

6. Pescarul va avea in dotare juvelnic din material textil (interzis accesul cu juvelnice de sarma), obligatoriu minciog cu deschidere mare + spray antiseptic/dezinfectant. Optional saltea de primire.

7. Manevrarea pestilor se va face cu grija si atentie maxima, doar deasupra caditelor din stand/saltelei de primire. Este interzis sa se tine pestele la o inaltime mai mare de 50 cm deasupra caditei/saltelei de primire. Eliberarea pestilor se va face doar cu ajutorul saltelelor de cantarire sau a minciogului.

8. Pescuitul si nadirea se practica de pe mal, este interzisa nadirea din barca, barcuta sau intrarea in apa sub orice motiv. Scaldatul este interzis.

9. Este interzisa nadirea cu boabe de porumb /seminte de once fel nefierte.

10. intrarea cu autovehicul pe dig sau la standul de pescuit este strict interzisa. Autovehiculele se vor lasa in parcarea special amenajate.

11. Administratia lacului prin persoanele abilitate are drept de control asupra bagajelor pescarului si a masinii acestuia, pescarul find obligat sa se supuna acestei operatiuni de control, efectuata in scopul prevenirii oricarei forme sau actiuni de furt, oricand pe perioada intervalului de pescuit dar si inaintea parasirii incintei de pescuit.

12. Pescarii si insotitorii acestora sunt obligati sa se comporte civilizat, fra urlete, scandal, muzica, si fail oricare alte activitati care ii pot deranja pe ceilalti pescari aflati pe balta.

13. Pescarii sunt obligatia sa intretina curatenia generala a locului de pescuit. Deseurile rezultate se vor arunca in punctele de colectare special amenajate.

14. Administratia lacului este exonerate de orice raspundere civila, administrative si materials pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate ale activitatilor personale ale pescarilor si a insotitorilor acestora, sau alte intamplari care ii afecteaza in vreun fel pe cei intrati in incinta lacului, indiferent de cauza/cauzator.

15. Focul este permis numai in locurile special amenajate, este interzisa aprinderea focului pe iarba.


Taxe 2024 Balta Tuli

    Cititi regulamentul balti pentru optiunile de retinere aferente categoriilor de taxe
  • 12h 60 RON

Poze Balta Tuli

Capturi Balta Tuli

    Nu exista capturi asociate

Activitate balta tuli

Balta Tuli : 0 comentarii

Nu exista comentarii