ponton plutitor pentru pescuit - constructie, sugestii, solutii tehnice

Scule de pescuit
Share


Va salut cu respect prieteni pescari,



Va supun atentiei cateva schite cu o idee care de ceva vreme imi ocupa timpul. Este vorba de un ponton plutitor, demontabil, pentru pescuit cu 1 - 2 locuri (scaune), cu pedale si carma (gen hidrobicicleta), construit pe cadru de metal (eventual AL). Detin un mic atelier de tamplarie, lacatuserie, unde am construit cateva barcute de pescuit din lemn masiv, pentru prieteni, dar as dori sa fac ceva ce ofera o mai mare flexibilitate si loc mai mult pentru miscaredecat in cazul barcilor mici. Va rog sa-mi dati orice sugestie pentru acest proiect, sunt deschis la orice indicatii si pareri in ce privesc materialele folosite, solutii tehnice sau orice credeti ca ar putea fi de ajutor.





M-am gandit la flotoare din fibra de sticla dar sunt destul de greu de facut, asa ca am gasit tuburi de pvc pentru canalizare, la diametrul dorit, care trebuie prelucrate putin si inchise la capete, prin lipire. Ca masura de siguranta, in interior m-am gandit sa introduc o camera de camion cu selepul in afara sa se poata umple cu aer (se umfla cu pompa de auto) sau, poate, daca nu este foarte scump sa umplu flotoarele cu spuma sau polistiren.



Nu stiu daca ar folosi o balustrada in jurul pontonului pentru mai multa siguranta.



As acoperii podul pontonului cu material antiderapant (astept sugestii).



Scaunul se roteste 360 grade iar lada de depozitare se poate folosii si ca masuta.



astept sugestiile Dvs. Multumesc pentru ajutor.

ponton plutitor pentru pescuit - constructie, sugestii, solutii tehnice : 9 comentarii

  • succes in realizarea visului !!!
    gandeste-te la mici detalii:la apa pe care ti-o arunca paletele pe cutie,scurgerea stropilor de pe lant pe podina,si la directie !!!
    si eu sunt in aceleasi dificultati ca si tine !!!

  • flotoarele nu le umple cu polistiren pt ca in timp tot sug apa.umplele mai bine cu pet-uri goale.iar ce construiesti tu se numeste catamaran si deja e plina delta de ele.daca vrei sa vezi cateva intra pe site-ul celor de la spat.in tulcea cel putin sunt foarte multe.iar ca motorizare poti folosi si un motor auto luat de la sh(remat) pt ca cele navale sunt mai scumpe.

  • @dorinromeo-tu fa-l si pune-l pe somes la cluj!si daca rezista merge si pe dunare!problema este ca de la cluj ajungi f repede la satu-mare cu el pe somes iar pe dunare sigur de la turnu-severin ajungi la sulina fara probleme(daca te lasa anafoarele)!e buna ideea ta ptr o balta linistita nu ptr ape curgatoare,ptr un lac de max 2ha ,deoarece pe unul mai k lumea,cand vantul va incepe sa bata si sa se faca valuri nu prea vad pe unde o sa scoti camasa!

  • m-am gandit sa incerc sa fac anumite elemente din fibra de sticla dar nu am mai lucrat cu asa ceva. nu stiti vre-un distribuitor de materie prima care sa-mi dea si ceva lectii cum sa folosesc fibra de sticla?

  • ideea e sa il construiesc demontabil pentru transport usor. va avea probabil vreo 25-30 kg si merge pe portbagajul masinii (asa as vrea). iar cu motor electric ar fi comod daca gasesti solutii tehnice simple. pedalele sunt obtionale pentru oameni supraponderali (ca mine din pacate).

  • buna ideea dar trebui sa nul fure cineva cand pleci acasa sau til distruge pe dunare cred ca vasele de pasageri til rastoarna pe balta e ok

  • pune un electric

  • eu sunt din cluj, nu prea stiu conditiile de pe dunare, dar cred ca merge si acolo. da, cu motor ar fii comod si manevrabil. dar ceva mic, usor de transportat. oare motorul de drujba nu se poate adapta pentru asa ceva? (scuze daca am spus ceva nepotrivit dar sunt destul de nou in domeniu).
    oricum, am inceput deja sa construiesc flotoarele, si ma gandesc la o solutie sa le atasej de pod, probabil cu platbanda.

  • depinde pe unde folosesti pontonul.pe dunare pune-i motor