Pescuit Mania , pescuitul sportiv in Romania | Pescuit Mania - Contact Inscriere
Cont utilizator
User:
Parola:
Retine datele
Am uitat parola

Pescuit la Biban

Tag-uri: Biban


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pescuitmania/public_html/pescuit.php on line 206

pescuitul la Biban

Denumire stiintifica:
Denumire populara:
peste Biban

Capturi de pescuit la Biban

Articole de pescuit la Biban

 
Descriere: ihtiologie
Bibanul este una din speciile cele mai raspandite din tara noastra fiind intalnit in ape limpezi si lin curgatoare. Mediul sau preferat il constituie baltile si lacurile dar poate fi intalnit incepand din zona raurilor de deal si pana la Dunare. Este un peste usor de recunoscut datorita aspectului si coloritului sau aparte: trup oval, cu regiunea anterioara inalta, spate arcuit, prevazut cu doua inotatoare apropiate, cea din fata fiind mai mare si tepoasa. Gura este mare, cu dinti mici si desi. Coloritul este verde-cenusiu cu reflexe aramii iar burta cenusiu-alburie cu tente de galben. Pe spate bibanul are 5-9 dungi verticale, inchise la culoare iar inatatoarele abdominale sunt rosii.
Lungime normala: 30 cm cm
Lungime maxima: 60 cm cm
Greutate: 500 grame - 5 kg kg
Dimensiune legala pt retinere: 0 cm
Reproducerea la Biban

CUm se reproduce bibanul? Este un peste sedentar. Depunerea icrelor are loc in perioada martie-mai cand umbla asiduu dupa hrana. Locurile preferate de biban sunt cotloanele de langa mal, radacinile din apa.

Hrana - Nade si Momeli pentru Biban
Bibanul este un peste lacom si se hraneste aproape numai cu hrana vie: - pestisori, vietati mici, larve, insecte, melci. Deci cand porniti la un pescuit de biban trebuie sa gasiti nada si momeala potrivita.
Tehnici de pescuit la Biban:
Pescuitul bibanului cu undita este foarte spectaculos. Se poate folosi o varga usoara si lunga, cu fir de 0.18-0.2 mm, cu carlig nr. 3-8 (8 pentru momeli mici, rame). Se recomanda ca momeala sa fie activa (rama vie agitata, pestisor viu) sau agitata de pescar, bibanul fiind receptiv la tot ce tremura. De retinut ca atunci cand prindem mai multi bibani si "toana" se opreste brusc, nu trebuie sa renuntam ci sa avem rabdare deoarece cardurile de bibani revin mereu in acelasi loc. Pescuit la biban cu naluci - este foarte atragator aducand pescarilor cele mai mari capturi. Lingura va fi armata cu un carlig triplu; s-a dovedit ca nu este necesar sa impodobim carligul cu ciucurei si alte accesorii. Naluca va fi agitata prin miscari ascensionale si apoi scufundari. Trebuie dovedita prudenta la scoaterea bibanului din apa deoarece inotatoarea dorsala deseori ne poate rani. Lupta bibanului este de regula relativ scurta.
Nu exista tehnici pescuit Biban
Gastronomie:  
rosii umplute cu peste
peste la protap
budinca de peste
Fileuri de peste cu morcovi
peste la protap

Articole despre pescuitul la Biban

Pescuitul bibanului la artificiale
Pescuitul bibanului la artificiale

Bibanul (perca fluviatilis...
Detalii articol
Rockyonutz, 29.03.2012 23:07
Pescuitul la brisca (dandineta)
Pescuitul la brisca (dandineta)

Evolutia, ca si constructia acestor naluci dest...

Detalii articol
marupescaru, 12.01.2011 14:23

Capturi de pescuit la Biban

imagine captura

500 (kg)

imagine captura

0.3 (kg)

imagine captura

1 (kg)