Despre Babusca

Rutilus rutilus | Babusca, balos, ocheana, ochenita, taranca, tarancuta.
img
Share

Caracteristici

greutate 80- 300 gr
lungime 20 cm
lungime max. 30 cm
lungime retinere 15

Babusca

Babusca are corpul alungit, comprimat lateral, spate albastru-cenusiu-verzui,flancurile argintii, burta alba, ochii si inotatoarelor sunt rosii. Babusca se regaseste in Dunare si in baltile ei, in lacuri, balti si iazuri; este rara in rauri (Mures, Bega, Timis, Cerna, Olt, in bratele inchise ale Siretului), unde se

Reproducerea la Babusca

La inceputul primaverii, babusca se tine langa tarmuri,atat in balti cat si in rauri. Ea intra in balti pentru reproducere. Cea mai mare parte din timp ramane aici,avand hrana abundenta.In balti,exemplarele tinere stau mai mult langa maluri,printre ierburi si papurisuri,pe intinsuri cu adancimi mici si mijlocii,unde gasesc hrana mai bogata si un bun adapost contra dusmanilor(stiuca si bibanul);exemplarele mari traiesc mai spre funduri. Pe vreme calduroasa, babusca se tine in straturile superioare ale apei,coborand pe masura ce apa se raceste.

Babusca - modul de hranire

Babusca nu este un peste pretentios se poate pescuit la: - Larva rosie, libelule, viermusi de carne, seminte de canepa, boabe verzi de mazare, cartof, miez de paine, mamaliga, rame, insecte mici.

Despre pescuitul la - Babusca

Pescuitul babustii pretinde neaparat o nadire de fund,de apel si una de excitatie,amorsaje care trebuie facuta cu toata atentia.S-a dovedit ca samanta de canepa inmuiata este cel mai eficace element al unei nade pentru babusca,asa ca o vom folosii in permanenta,amestecata fie cu miez de paine,cand momim cu cocolos de paine,fie cu putin terci de cartof,cand avem cartof in varful carligului. Cand intrebuintam viermii de namol sau viermusii,este necesar sa amestecam in plamadeala nadei si acesti viermisori.Rezultatele se vor simtii imediat. Alegerea locului de pescuit este destul de insemnata. Pescuind din barca,o vom cauta in locurile cu vegetatie bogata,in ochiurile goale ale covoarelor de lintita,printre nuferi,de-a lungul vegetatiei,la marginea palcurilor si peretilor de stuf si papura,in ochiurile de apa linistita,facute langa incrucisarea micilor paraiase care traverseaza o zona mlastinoasa.In apele curgatoare si in canale o gasim numai langa maluri cu vegetatie.

Gastronomia la - Babusca

Activitate Babusca