Calcan gratinat cu scoici

Detalii

Porti 6
Timp 50

Descriere calcan gratinat cu scoici

Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se adauga si smantana, amestecand bine. Se acopera calcanul cu acest sos si se orneaza cu scoici decorticate. Se serveste cu garnitura orez thai.

Ingrediente reteta

  • calcan 2000 grame
  • vin alb 500 mililitri
  • smantana 100 grame
  • galbenusuri ou 3 bucati
  • scoici 500 grame
  • unt 40 grame
  • sare 1 linguri
  • piper 1 linguri

calcan gratinat cu scoici : 0 comentarii

Nu exista comentarii