Pastrav betiv

Detalii

Porti 2
Timp 60

Descriere pastrav betiv

mod de preparare: De esti pescar si-ai fost in munti,pe- aproape, sa prinzi al apei fulger sclipitor, vioi si iute si grabit sa scape de musca ce l-a pacalit usor, iar bafta n-a lipsit,a fost in toate, in vreme,in juvelnic si cu spor ai adunat doi pastravi ca la carte si febra musculara in picior... Iar daca doar un orasean de rasa te afli-n evidentele de stat, la pescarie de te duci,pe masa, gasesti doi pastravi.(Chiar,cat te-a costat?) Ei bine,pestii-acestia din dotare ii speli cu grija-n apa cu lamaie si ii usuci,le dai piper si sare, apoi un fard le dai,asa,sa fie, cu pudra alba-a bobului de grau. Asezi cu grija pestii intr-o forma ce poti s-o dai caldurii fara frau, tai ceapa in rondele,uniforma si faci in jurul pastravilor brau, deasupra lor,felii subtiri si acre din trupul de lamaie o s-asezi si doua foi de dafin,sacre, vor da aroma ce-o imaginezi. Ca pastravii sa ii imbeti pe loc si sa se simta liberi ca-n natura, torni berea peste ei si-apoi la foc, dupa ce-mbraci atent,dupa masura, forma in staniol,dai lucratura. O lasi juma de ceas sa se rascoaca si-apoi dai la o parte-ncet patura de staniol.Si-i mai bagi o leaca in febra din cuptor.Zece minute. Cand pielea prinsa sa se rumeneasca, ii scoti pe un platou pentru servire. Mai pui alaturi si niste Feteasca si vei afla ce-nseamna fericire. Pofta buna!

Ingrediente reteta

  • bere blonda 500 mililitri
  • Pastrav 2 bucati
  • ceapa rosie 2 bucati
  • ulei 50 mililitri
  • lamaie 1 bucati
  • foi de dafin 2 bucati
  • sare 4 grame
  • piper 4 grame

pastrav betiv : 0 comentarii

Nu exista comentarii