Catch & Release

Pescuit Sportiv
Share
azi dimineata pregatit pentru partida de pescuit la stiuca la oscilanta tot arsenalu de maimute :)) hop tzop si io pe cris un domn in varsta mo intrebat daca am cumva o tigata so grabit si si-o uitat pachetul acasa io aveam tigari dar mi-am uitat bricheta acasa :)) tot gaseam brichete pe malu crisului dar numergeau :))))) am intrat in vorba si am decis sa mergem inpreuna sa povestim la un momendat ma intreaba C&R va face ca pestii eliberati sa fie mai ,,inteligenti '' ? io i-am raspuns cu multe semne de ?????? dar la voi ce pareri aveti ' ? :) fir intins

Catch & Release : 3 comentarii

  • dar bine, ce zic eu.....pai baga plasele si curentul si tot ai prinde...nu au scapare saracii!

  • ionut...daca intradevar li se transmite instinctul asta de "autoaparare" si generatiilor urmatoare, ar fi singurul lucru care i-ar scapa din mainile celor care nu practica pescuitul asa ca tine.

  • iti pot raspunde din experienta ca da! pestii au o oarecare memorie sau un anumit instinct pe care il dezvolta atunci cand l-ai prins si i-ai dat drumul. spre exemplu eu acum 3-4 ani pe lacul ce-l am langa casa prindeam zeci... in unele zile sute de bibani numai la o anumita culoarea (pescuiam destul de des, aproape in fiecare zi; cam 90-95% ii eliberam si ii eliberez in continuare, pastram numai din cand in cand cativa de'o prajeala sau o saramura)... acum rar si foarte foarte rar mai prind biban pe acea culoare... anul trecut daca am prins 3 bibani cred ca e mult. ceea ce cred eu este si faptul ca acest lucru se transmite si generatiilor viitoare.