Pescuiala de weekend.

Pescuit Sportiv
Share
Cum nu mai am rabdare acasa(la serviciu etc),m-am hotarat ca sambata sa o iau din loc cu toate ca afara zapada inca mai este ,temperaturi negative inca mai sunt.
Am stat si m-am gandit unde as avea ceva sanse sa gasesc ceva babusca si nu numai pe o asemenea vreme.
Luand la rand toate baltile,iazurile,garlele,mai bine zis zonele de pescuiala pe care le frecventam primavara(din apropierea casei) ,prin eliminare bineinteles,ma opresc la barajul Ipotesti,mai exact in fata barajului.
O scurta descriere despre acest baraj,un lac de acumulare cu randament,adancimi variabile intre 2-25 m(25 m in fata barajului) al doilea de pe raul OLT ca lungime,ca pe orice lac din Romania,braconat,in rest ,,toutes les bonnes''
Totul e relativ.
De ca am ales acesta zona ?-pai in primul rand cred ca majoritatea pestilor iarna se trag catre apa mai adanca unde hrana si temperatura apei este mai satisfacatoare fata de normalul 0,iar acest loc cu apa de peste 25 m este numai perfect.
Locatia e stabilita,acum ramane sa aleg echipamentul cu care voi pescuii.
Dat fiind faptul ca avem o masa imensa de apa, un curent foarte puternic din cauza ecluzelor poate da poate nu,pornite la acel moment,o vreme nu tocami prielnica,un peste ,,inteligent si pretentios'' sau mai bine zis ,,nappe'' voi merge pe un pescuit de finete.
Varga fixa este exclusa din start pentru ca voi pescuii de pe un pod (podul barajului,asa cum este la fiecare baraj) iar distanta dintre pod si apa este undeva la 6 m,deci n-are rost.
Singurele variante sunt ori pescuit la culisabila,match ori pescuit la fund mai bine zis ,,feeder''-poate putin exagerat cuvantul feeder ,mai bine o combinatie intre feeder si pescuitul clasic la fund-trebuie sa ne adaptam conditiilor.
Pentru pescuitul la culisabila, sau match,putin probabil ca voi folosii acest stil, as merge pe un bat de 4,5 m(foarte fin,numai pentru pescuitul de primavara l-am luat) Dodge Match de la Sert cu o mulineta din gama Excalibur , de la Energofish,un fir 0,14, cralusso match ,chiar vi-l recomand forfac 0,12,un ac nr.12 wide gape match ,cred ca totusi 14 e prea micut. o pluta bine echilibrata,sensibila,finuta waggler M1 nu badarana,voluminoasa sau mai stiu eu cum.
Insa pentru pescuitul la fund,feeder(amende),renuntand la cea culinsabila, pot spune ca folosesc mai mult ca sigur 2 bete,de 3,90 ambele ,deasemenea din punct de vedere al aspectului si nu numai,fine, ,,que rarement voir'',2 mulinete pot spune reusite Cormoran FBI 3000,un fir bun de tot energoteam koos, ace nr 12 sau poate 10 mai ma gandesc super spade,vi le recomand,plumb plin pe una respectiv cosulet pe alta, cel mai probabil picatura.
Ca momeli si nade(nada sa ma aflu in treaba) voi folosii larve,viermusi si rame.iar ca nada pe colsulet voi folosii cel mai probabil ceva de pe la benzar nu cred ca e mai mult de 20 lei punga.
Am dezvoltat un pic ideile poate veti foosii si voi pe parcurs ceea ce folosesc eu,sunt foarte multumit de ele.
Voi fi multumit daca voi prinde 2-3 babusti sau chiar cativa obleti si de ce nu poate vreun caras.
Credeti ca voi avea vreo sansa pe vremea asta?,
Voi ati fost pe undeva anul acesta,la ce a-ti pescuit si ce capturi ati reusit?

Pescuiala de weekend. : 6 comentarii

  • capturi ceva pe anul asta,o babusca un caras ceva?

  • am niste carnati facuti din floarea soarelui scosi din presa de ulei aia da nada il sparg simbata miam programat iesirea cu prieteni pe una din balastierele de la miulesti a fost un amic care a dat ideea se ocupa cu utilajele ptr cariere de nisip

  • fir intins! sa ne spui ce rezultate ai avut ca abia astept sa se incalzesca sa ies si eu pe olt.

  • am stat si m-am gandit pe 1000 de parti si am hotarat ca voi folosii o nada beton nada top mix river basic mix,cu un aditiv ,si un pic de aroma pentru banusca.cam atat

  • pepy fir intins ...:) eiii si io ma duc in acest weekend la cateva balti salbatice unde is carasi de toate categoriile :) abea astept ... special am facut pluta din pana de gasca :)
    benzar :))) de cand se uita lumea la pv-tv si la infopescar numai benzar stiti sa luati :)))))) am folosit pentru mine nu e cine stie ce ....

  • fir intins! va astept parerile