Crap umplut cu orez

Detalii

Porti 6
Timp 90

Descriere crap umplut cu orez

Se curata pestele de solzi, se despica in lung pe sira spinarii care se scoate si tot pe acolo se scot intestinele, icrele sau laptii (fara sa se taie pe burta). Apoi se scot urechile si osul amar. Dupa ce se spala, pestele se usuca cu un servet, se sareaza si se lasa sa stea pana se pregateste umplutura. Se toaca marunt ceapa, se inabusa in ulei si cand s-a rumenit se adauga orezul spalat si bine scurs de apa si se lasa sa se prajeasca cateva minute, dupa care se stinge cu zeama de peste sau de legume. Se potriveste de sare si piper. Se acopera cu un capac si se tine la cuptor sau pe ochiul aragazului (acoperit cu un disc de tabla groasa si cu focul cat se poate de mic). Orezul se inabusa cam 15-20 minim dupa care se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu miezul de paine alba inmuiata in lapte, oul , stafidele inmuiate si cu patrunjelul taiat marunt.
Se umple crapul pregatit cu aceasta pasta si se coase taietura de pe sira spinarii in asa fel ca pestele sa-si recapete forma normala, se leaga cu o ata groasa in 4-6 locuri, ca sa nu se desfaca, se unge cu ulei si se pune intr-o tava unsa si ea cu ulei. Se introduce in cuptor si, in timp ce se coace, se unge pestele mereu cu ulei din tava, ca sa se rumeneasca uniform. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi se scoate ata si se taie in curmezis (oblic), in asa fel incat atunci cand se va aseza pe platou sa aiba aspect de peste intreg, cu cap si coada. Se garniseste cu frunze de salata verde si cu salata de sfecla rosie cu hrean sau cu alta salata

Ingrediente reteta

  • crap 1500 grame
  • ceapa 250 grame
  • ulei 100 mililitri
  • orez 70 grame
  • stafide 50 grame
  • paine 50 grame
  • ou 1 bucati
  • patrunjel verde taiat 1 linguri
  • bulion 1 linguri

crap umplut cu orez : 0 comentarii

Nu exista comentarii