monturi pentru somn

Tehnici de pescuit
Share
invit toti pescarii carora le place sa dea mustaciosi sa-si "denunte" secretele. sunt destui care nu stiu prea multe despre acest tip de pescuit si ar vrea sa afle mai multe. va-s ruga sa nu veniti cu articole preluate ci doar cu propriile voastre metode. scurt si la obiect.

monturi pentru somn : 11 comentarii

  • barca pt somn:

  • la pripon se prindea odata pe timpuri de catre stramosii nostrii nascuti pe malurile apelor si in delta mai mult pentru supravietuire,pentru ca din asta traiau.astazi aceasta metoda a fost preluata din pacate de catre multi asa zisi (cred ei)bogatani,care vin cu masini de masini si barci de barci si se dau mari cu pestele prins in sire cind de fapt ei sunt niste braconieri infumurati,si bimeinteles nioste nulitati din punct de vedere ca pescari sportivi dar si ca oameni.fir intins si multa sanatate tuturor pescarilor sportivi si onesti!

  • priponul asta cu 10 ace este o frectie.sunt argeseni care merg la olt cu pripon de 50 sau 100 de ace si i-l duc cu barca seara si i-l scot dimineata.unii dintre ei prind ceva iar altii i-l scot infasurat si rupt sau nu-l mai scot deloc ptr ca nu stiu cum sa-l intinda.eu unul nu i-mi place pescuitul asta si de a-s practica asa ceva ma las de dus la olt.cam toti din astia prind o galeata de puiet de peste albitura sau carasei sa umple sirul de carlige si apoi daca prind ceva somotei au mare placere si ce mai lauda ca au prins la lansete cu fir de numai stiu cat si ca au dat la momeala preferata somnului.....si toate aburelile.sa vedeti si ce poze baga cu capturile lor si mai spun si niste locuri unde apoi se duc totii pescarii,dar pesti prinsi de ei sunt ori din pripoane ori din siruri sau mai prind unii la ancore din barca dupa ce i-l cauta cu sonarul.fir intins

  • mai prietene ala nu mai este pescuit
    pescuitul sportiv este cel cu undita daca nu stiai

  • incercati la pescuit cu pripoane ,cu vreo 10 ace si ancore si 100 la suta ca prindeti

  • cine stie vreo montura de somn ,cu ficat sau mate de pui?

  • intra pe infopescar si gasesti raspuns la toate intrebarile.

  • si totusi sunt destui pescari de somn pe site. se pare ca vor sa tina doar pentru ei.hmmm. evelin, nu e chiar asa de simpla. sunt monturi cu pluta, monturi pt pestisor viu, si chiar monturi cu momitor.

  • cam asa folosesc si eu
    mai este acea linie cu carligul legat deasupra plumbului la aceeasi distinta
    montura pt somn este cea mai simpla

  • personal folosesc un fir 0,6 cu plumb de 140 grame.acul legat legat la 40 cm de plumb. in carlig buchet de rama neagra sau ficat de pasare proaspat.
    destul de simplu dar merge.
    nu folosesc agrafe deloc, linia fiind fara intrerupere pana la carlig.ca sa opresc plumbul pe linie la 40 cm de carlig folosesc un varnis.
    sper sa ajute...
    respect.