Pescuit Mania , pescuitul sportiv in Romania | Pescuit Mania - Contact Inscriere
Cont utilizator
User:
Parola:
Retine datele
Am uitat parola

Pescuitul Fitofagului

Tag-uri: Fitofag, Tehnici de pescuit

Rata: 4.86/ (295 voturi) (Acorda o nota...)

Pescuitul Fitofagului

Pescuitul Fitofagului


Multi ar zice se agata din noroc. Totusi nu este asa.

Fitofagul este originar din China, a fost adus la noi in tara si nu numai pentru rapiditatea cu care se dezvolta si se inmulteste. In unele cazuri de exemplu cel al Canadei s-a dezvoltat exagerat urcand spre zona marilor lacuri si periclitand populatiile de peste locale deoarece "devoreaza" realmente hrana celorlalte specii.
Hrana principala a lui este planctonul.

Se atribuie multe nume acestui peste deosebirile fiind mari de la regiune la regiune- pe la Cluj am intalnit insa numai fitofag, chino, cteno sau crap chinezesc. O greseala comuna este aceea de a se confunda cu novac-ul (sangeriul, busa, etc). Novacul are un cap mai mare ca al fitofagului si o culoare mai inchisa. Sangeriul dupa moarte prezinta o usoara tenta rosiatica ceeace ii confera acest nume. In principiu si novac-ul este un consumator de plancton. S-au obtinut cu succes incrucisari intre cele doua rase sangeriul fiind mai putin adaptabil.

Nu este un peste foarte iubit de pescari si in majoritatea cazurilor este prins din greseala in montura pentru crap - in special cea pop-ul- , datorita modului sau propriu de hranire: inghite apa cu fitoplancton si o elimina prin branhii filtrand si retinand elementele nutritive.

Totusi s-a dezvoltat o metoda aparte de pescuit pentru acest peste si anume:
exista mai nou pe piata o serie de fainuri presate de forma cilindricaSe numesc technoplankton si sunt de la firma TECHNOMAGIC

Au din cate stiu eu vre-o 14 astfel de tipuri nu numai pretabile la pescuitul fitofagului.

De ex pentru somn au o varianta care are aroma de sange. Totusi pentru fitofag as sugera variantele de: original, vanilie, miere, amur, premium sau capsuni in aceasta ordine.

Totodata in plicul de cate 3 vine si un "tepus" pe care se trage acest cilindru iar la capat in cazul in care nu aveti in punga un varnis de silicon va sugerez sa montati unul voi.Exista totodata 3 variante montate cu carlige legate din care voi aminti 2 pentru ca a 3-a se adreseaza somnului:

Prima varianta vine cu 2 carlige legate si se adreseaza pescuitului la pluta. Furnizorul are pe piata o pluta pentru aceste pastile dar poate fi si o pluta cu portanta suficienta din setul nostru.

Ideea este de a tine pastila deasupra carligelor iar particulele desprinse din ea sa simuleze un fitoplancton. Pe carlige se pune technopufi, polistiren, orice alt material flotant dar care sa fie echilibrat cu greutatea carligului astfel ca sa pluteasca cat mai aproape de punctul de flotabilitate neutru.

Pe pluta oferita de producator exista niste marcaje care in momentul in care se ajunge la marcajul alb semnaleaza dizolvarea completa a pastilei.


(sursa www.energofish.ro)

Pentru varianta de fund este oferita aproximativ aceeasi montura, aici insa echilibrarea carligelor poate fi cu o usoara flotabilitate pozitiva deoarece este nevoie ca ele sa pluteasca usor deasupra momelii in acel nor de nada.

Este un peste care in cazul in care reusim sa prindem un exemplar pe masura, va oferi un drill pe cinste.

Fir intins.


 

 

Pescuitul Fitofagului

 
Pescuitul Fitofagului | 10 Comentarii
 1. 1

  Re: Pescuitul Fitofagului

  baracuda in 28.06.2011 19:49
   

  am folosit asa ceva fara niciun rezultat.chiar si vanzatorul de la care am cumparat montura asta mi-a zis ca nu a auzit de la nimeni sa fi prins cu ea vreun fitofag.

 2. 2

  Re: Pescuitul Fitofagului

  Balambur in 28.06.2011 20:17
   

  cere-mi niste poze pe mess.
  farkas_attila2000
  As intreba doar cate ore ai pescuit cu ele si in ce perioada? Tot ce se poate sa fie o intampare dar as vrea mai multe detalii despre partida ta. Mersi.

 3. 3

  Re: Pescuitul Fitofagului

  Balambur in 28.06.2011 20:31
   

  Si inca o precizare... Am fost la Campenesti (vad ca esti din cluj) si se pare ca mergea la caras dar cea natur numai. Vanilie nu a dat nici un rezultat. Nu pot sa zic ca mi-am format o parere de numai pro sau contra doar vreau sa aflu mai multe... Ungurii laudau destul de mult, drept e ca ei il fabrica....

 4. 4

  Re: Pescuitul Fitofagului

  joly_joker33 in 29.06.2011 12:43
   

  mai incercati poate mai tarziu acest peste se prinde bine la japca sau setca

 5. 5

  Re: Pescuitul Fitofagului

  Balambur in 29.06.2011 13:17
   

  Ideea era de pescuit sportiv... In zona marilor lacuri in SUA este asa de mare invazia ca distruge speciile locale http://www.youtube.com/watch?v=nses_UeEwsk vedeti acest link ... pun in pericol si viata celor de pe barca deoarece se sperie de motoare si sar. Nu este placut sa te trezesti realmente lovit de un crap in cap de cateva Kg....

 6. 6

  Re: Pescuitul Fitofagului

  peter_pescar in 29.06.2011 17:59
   

  cum se agata pestele?intra in carligele alea cu botul sau se baga ceva in carlige si el aspira?de varianta cu tehnoplancton vb

 7. 7

  Re: Pescuitul Fitofagului

  Balambur in 30.06.2011 08:10
   

  In poza se vede ca se pune technopusi (bobite de polistiren) pe carlig ca sa pluteasca. Pestele cand filtreaza technoplaktonul aspira si carligul.

 8. 8

  Re: Pescuitul Fitofagului

  speed_66_al in 30.06.2011 17:27
   

  Te contrazic un pic.......fluviul Missisipippi ,impreuna cu principalul afluent,Missouri sau umplut excesiv de .....fitofag,novac.....chinezesc!iar aceste doua fluvii se afla in SUA nu Canada......

 9. 9

  Re: Pescuitul Fitofagului

  Balambur in 30.06.2011 18:22
   

  Corecta remarca, zona este o granita dar raul este in SUA. Thx speed_66_al. Am modificat

 10. 10

  Re: Pescuitul Fitofagului

  tami11 in 22.10.2011 20:22
   

  Prima data cind am folosit technoplankton am pescuit pe riul mures si am avut parte de o captura pe cinste,un crap salbatic de 7.800kg.A fost in anul 1999 luna octombrie cind nici nu m-am asteptat la asa ceva.Cel mai eficient a fost technoplanctonul cu aroma de singe care agita si rapitorii care dau tircoale pestisorilor.Incercati si voi,FIR INTINS!!!

Pentru a putea comenta/nota "Pescuitul Fitofagului" trebuie sa va logati.
Nu ai cont pe Pescuit Mania inscriete acum. Inscriere