Montura Withy Pool Rig montura pop up

Monturi
Share
img

Montura Withy Pool Rig


O sa postez o alta montura pop-up de la fox denumita montura Withy Pool rig probata in decursul ultimelor 2 partide. Se pare ca cel putin mie mi-a prins in proportie de 100% neavand nici o agatare ratata.... urmeaza sa o mai probez in continuare sper cu aceleasi rezultate.

Avem nevoie de:
  • - un carlig cu tija scurta - eu am folosit mustad ultrapoint
  • - un tub termoretractibil de 5 cm cu contractia adaptata la diametrul firului
  • - un vartej - am folosit de la fox dar poate fi si un simplu ochi sau cum preferati
  • - in functie de optiunea voastra puteti folosi inele siliconice, inel oval cu fir de par, etc
  • - un dop de pluta de la vin - daca nu sunteti bautor va trimit eu un set ;)
  • - plumb sau pasta de tungstenLegati carligu cu nodul Grinner cu observatia sa treceti firul de 2-3x prin ochiul carligului.


Taiati restul ramas la o lungime convenabila, puteti sa o lasati si mai lunga deoarece va fi acoperit oricum de tubul termoretractibil.

Treceti tubul termoretractibil pe fir spre carlig.Trageti tubul peste ochiul carligului si incalziti tubul usor astfel ca sa fixeze ochiul in interiorul tubului.Luati dopul de pluta si infigeti varful carligului in dop, apoi rasuciti tubul si firul pe dop.Incalziti  tubul termoretractibil sau scufundati in apa clocotita dopul pana se strange tubul.In acest moment puteti sa desfaceti montura de pe dop. Tubul termoretractibil a capatat o forma de arc de cerc.Puneti pasta de tungsten sau alice de plumb la baza tubului. Pe carlig in functie de preferinte puneti un fir de par sau inel silconic pentru a prinde ulterior momeala in ea.La capatul liber al firului legati un vartej sau ochi dupa preferinta.Montura astfel realizata va tine boiless-ul deasupra, pestele aspirand boiless-ul carlgul va orienta in buza de jos varful carligului.Montura Whity Pool este eficienta pana acum in teste.

Astept sa mai confirme cineva daca este de aceeeasi parere.

Fir intins.

Montura Withy Pool Rig montura pop up : 12 comentarii

  • 3 minute???? poate te referi la timoul postatii??? poate imi ziic si mie de unde stii timpul postarii? esti admin? ca ceeace afiseaza este timpul aprobarii articolului pentru postare :)) au fost scrise in 27 resp 28 da oricum interesanta remarca :))))

  • salut!e reusit articolul dar spune-mi si mie cat de repede gandesti si scri un articol,incarci poze in doar 3 minute daca nu folosesti copy+paste?
    e foame mare de puncte!