pescuitul cosasului

Despre pesti
Share
img

Cosasul la lingura - amur alb cum ii spunem noi pescarii sa dovedit a fi cateodata mai putin vegetarian ,incercand la clean cu lingura am avut surpriza sa agat un amur.


Pescuitul cosasului la naluci ramane un teren deschis oricarei noutati,initiativa si practica ar putea duce la satisfactii foarte mari caci exemplarele mari nu sunt o raritate iar drilul cu un asemenea exemplar devine istorie.pestele seamana cu cleanul dar pentru prindere sunt necesare ustensile pe masura.

- varga lunga si rigida

- mulineta puternica cu tambur cu frana prograsiva, reglata nu prea strans, pentru obosirea pestelui fara a forta.

- nailon de 0,30 mm

- naluci, cele mai indicate ar fi rotativele, dar in conditii speciale sunt bune si oscilantele si twisterele.

Cosasul are gura moale, carnoasa, nu musca cu putere, uneori ciupeste numai, dar in momentulagatarii lupta din rasputerii si are mari sanse sa scape din carlig.

Aici intervine problema carligului care nu este simplu nici dublu,este triplu cu brate inegale

Pescarul care cauta amurul trebuie sa descopere locurile pe unde umbla si asta se poate observa pe luciul apei dimineata devreme sau pe inserate cand pestii cauta mancarea la suprafata.

Cel mai bine este sa folosim dimineata si seara linguri de suprafata iar la amiaza de adancime.

In afara pescuitului la lingura mil mai putem insela pescuind cu buldo.aceasta metoda se practica folosind momeli naturale dar se poate ca prin mai multe incercari si cele artificiale sa dea rezultate.

In acest scop legam pe saltatoare,la 60-70 cm de bula de apa un carlig mare de de 1 sau 2 pe care agatam o momeala artificiala facuta din plastic sau plastice moi.

Pentru incheiere dupa parerea mea umila cel mai frumos drill este facur pentru pescar de catre amur.


pescuitul cosasului : 2 comentarii

  • dar momeala clasica gen puffi, porumb cu aroma de lucerna...? eu am luat ten frumos (la 2 kile) la momeala pentru caras, ciortan (cocolosh, rima) la celelalte specificxate mai sus, nu. aveti experiente cu cosashi ? la ce ati luat ?

  • cosasul din poza, este cel prins de tine?.