Pescuitul la crap intre ape

Tehnici de pescuit
Share
img

Pescuitul la crap intre ape


Una din categoriile usoare a pescuitului la crap este folosirea wagglerelor de pellete. eficienta acestui mod se bazeaza pe obiceiul crapilor in zilele calduroase de a sta la suprafata sau intre ape.

In acest tip de pescuit se cauta locurile in care ii observam miscarea , acele zone trebuie nadite si crapul isi va face simtita prezenta cat mai curand

Despre waggler pentru pelete Sunt plute robuste cu prindere intr-un singur punct. sunt mai indesate si de obicei gramajul lor este de 10-30 grame.

Ce aduce bun acesta pluta ? Plutele waggler au un sistem de autolestarea lor, pescarul nu pierde timp pretios sa incerce diferite tipuri de plumb.portiunea de sub pluta nu este lestata lucru care ii permite momelii sa se scufunde natural doar sub greutatea momelii si a carligului.

Antena plutei - fiind destul de corpolenta si inalta poate fi vazuta de pescar la distanta de 30-40 metri.aici trebuie avut grija sa nu aruncam pluta la distanta mai mare decat putem sa nadim.

Montura pentru acest tip de pescuit:

  • pluta autolestata cum am spus
  • fir principal de 0,16-0,18 sau forfac de 0-12.
  • carlig pentru pelete de 4-6 mm adica carlige de 8-12, cat mai usoare.

Nadirea locului de pescuit

Bun acum trecem la nadire pentru a atrage pestii spre momeala noastra se imprastie doze mici de 10-15 boabe de pelete in jurul plutei. Zgomotul produs de acestea daca balta are peste ii va atrage cu siguranta.

Daca trebuie sa nadim la distante mai mari folosim prastia, cea mai potrivita fiind una speciala pentru pelete, avand cuva din material mai moale.

Ce pelete folosim pentru carlig? Sunt doua categorii care se gasesc in magazinele de specialitate
  • pelete tari
  • pelete moi.

Pentru fixarea celor tari avem nevoie de inele de silicon sau montura sa fie cu fir de par.

Pelete  moi (soft) au avantajul ca se pot agata direct pe carlig. Aici este un alt avantaj pentru ca intepate aroma se elebereaza mai repede pe locul de pescuit.

Eu cel mai des folosesc pelete  moi cu gust de miere sau csl. Nu trebuie neglijate nici  peletele pe baza baza de fainuri de peste sunt mai "puturoase" insa acestea atrag exemplarele mai mari.


Fir intins.

Pescuitul la crap intre ape : 3 comentarii

  • am inteles tot mai putin cum vine treaba cu intre ape nu!!

  • pe unde pescuiesti de obicei?

  • elegant si eficace!felicitari!