Pescuitul la feeder (cosulet de nadire)

Tehnici de pescuit
Share
img

Pescuitul cu cosulet de nadire (feeder). 

 
Lanseta destinata pescuitului cu cosulet (la feeder), este o lanseta din mai multe tronsoane, de obicei trei,aceste lansete fiind livrate cu minim doua varfuri pline, vopsite de regula fluorescent. Aceste varfuri, au diferite actiuni si pot fi realizate din materiale diferite, carbon sau fibra de sticla. Numarul de inele este mare, ca si la lansetele match, o lanseta de feeder buna avand la o lungime de 3,60 m,un numar  minim de 13 inele.

Mulineta nu trebuie sa fie de calibru mare, dar nici foarte  mica.

Firul cel mai indicat la acest gen de pescuit este intre 0,18 mm si 0,25 mm. Un fir ideal de feeder este unul scufundator, pentru a nu fi afectat de bataia vantului.

Carligele recomandate sunt de regula cele de crap,deoarece sunt  mai rezistente.

Pescuitul cu feeder  este o tehnica care se adreseaza in primul rand pestilor  mari.

Nada folosita trebuie sa fie colanta ,deoarece  trebuie sa reziste lansarii, traversarii stratului de apa, pana ajunge pe fundul apei, fara sa se desfaca pe parcurs. Un exemplu de nada bine preparata este urmatorul: se ia o punga de nada si se varsa  intr-un vas, de preferinta rotund, pentru a putea amesteca bine si sa nu ramana nada uscata , se adauga o cantitate de apa, nu foarte multa, amestecandu-se bine ; pentru ca nada sa absoarba apa cat mai bine, va trebui sa o lasam 10-20 de minute.( In acest timp pregatim montura si sa ne organizam  locul de pescuit.)

Dupa ce nada a absorbit apa, se mai adauga daca este cazul apa pana ce ajunge la consistenta dorita. Vom sti daca nada este facuta bine, daca, atunci cand facem un bulgare de nada, acesta ramanestrans si nu se desface. 

De regula, la inceputul partidei se nadeste cu 4-5 cosulete de nada. Trebuie avut  grija ca atunci cand umpleti cosuletele sa nu presati  foarte tare nada, pentru ca la nadire, interesul este ca nada sa se desfaca cat mai repede, in cateva secunde. Frecventa lanseurilor, cand se pescuieste la feeder, este cam de 2-3 lanseuri la 10-15 minute, acest stil fiind unul destul de activ. Dupa o perioada, pestii se vor obisnui cu zgomotul facut de cosulet, asociindul pana la urma cu aportul de hrana.  

Pescuitul la feeder poate fi la indemana oricui.

   
Fir intins!

Pescuitul la feeder (cosulet de nadire) : 1 comentarii

  • foarte bun articolul-chiar m-am gandit sa ma apuc de acest stil de pescuit