Balta Horgesti

Bacau / Horgesti
Share

Descriere - Balta Horgesti

Balta Horgesti - o balta privata unde se poate pescui la boilies capturi frumoase de crap, cteno chiar si somn.pe aceasta balta se organizeaza si numeroase concursuri de stationar si crap.se poate pescui si pe timp de noapta dar numai pe un mal.

Traseul pana la Balta Horgesti

La Balta Horgesti se merge pe drumul Bacau - Vaslui ,cind se trece posul peste siret la 200m se face la dreapta apoi 22 km pina la iaz.

DREPTURI DE PESCUIT

Pescuitul la crap se desfasoara in sistem Catch & Release. Retinerea crapului de sub 5 kg este permisa contracost(13lei/kg).Se poate pescui atat ziua, cat si noaptea. Ziua de pescuit la crap este calculata pentru un interval de 24 de ore din momentul inceperii partidei, dar fara a depasi ora 12.00 in ultima zi. La finalul partidei, standul de pescuit trebuie eliberat pana la ora 12.00.Fiecare pescar poate folosi un numar de maxim patru lansete pe stand. Niciun stand nu poate avea mai mult de patru lansete in apa, cu exceptia anumitor standuri , care sunt considerate standuri duble. Lansetele de marcaj si de nadire nu se considera lansete de pescuit si pot folosi in acelasi timp cu lansetele de pescuit.

REGULI DE COMPORTAMENT

Comportamentul pescarilor trebuie sa fie civilizat pe durata partidei de pescuit. Pescuitul se va desfasura in deplina liniste. Este interzisa organizarea de petreceri de orice fel pe locul de pescuit. Este strict interzis pescuitul in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor.

ECHIPAMENTE

Pescuitul la crap este permis numai cu echipament de crap specializat: lansete de crap de 3,60-3,90m din doua segmente, picheti sau rod-pod, minciog de crap cu deschiderea de minim 1m si plasa cu ochiuri micij. Nu sunt admise echipamente de alt tip.

Este obligatorie folosirea saltelelor de protectie bine matlasate. De asemenea, este obligatorie folosirea saltelelor specializate de pastrare si cantarire la cantarirea si transportul pestilor la apa.

La pescuitul lansat, se poate pescui numai cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,25mm, plus inaintas. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,25mm.

La pescuitul plantat, se poate pescui numai cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,35mm. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,35mm. Pescarii au obligatia sa se asigure ca echipamentele lor respecta aceste reguli.

Este permis pescuitul plantat cu ajutorul barcilor. Sunt permise motoarele electrice. Nu este permisa folosirea motoarelor termice. Este permisa folosirea navomodelelor de plantat si a sonarelor. Este permisa folosirea balizelor de marcaj tubulare si de tip H. Pentru marcarea temporara, de scurta durata, a unui loc, se pot folosi balize H. Pentru marcarea pe termen lung a unui loc, in timpul pescuitului, se vor folosi balize tubulare flexibile, care lasa firul sa treaca peste ele in dril. Nu sunt permise balize permanente care pot fi agatate cu firul in dril

MONTURI

Pescuitul este permis numai cu monturi cu fir de par, cu un singur carlig.

Este obligatorie folosirea unor monturi care sa elibereze plumbul in cazul in care linia principala se rupe. Sunt admise atat monturile cu plumb pierdut, cat si monturile cu plumb-inline sau de tip elicopter, cu conditia sa fie legate corect. La montura cu plumb pierdut, clipsul sa elibereze plumbul automat pe trasatura. Pescarii au obligatia sa se asigure ca echipamentele lor respecta aceste reguli.

Ca material antitangle, este permisa folosirea leadcore-ului, a tubului antitangle sau a inaintasilor de camuflaj deasupra plumbului. Lungimea maxima admisa pentru oricare dintre aceste segmente este de 2m. Modul corect de a folosi leadcore-ul este prin legare directa de linia principala sau de inaintasul mono. Adaugarea unei agrafe sau a unui vartej deasupra leadcore-ului pune in pericol pestele si nu este permisa.

Ca material de forfac, sunt admise doar materialele specializate (textil, combi sau mono), cu rezistenta de minim 15lb. Nu sunt admise fire textile subtiri, abrazive, care pot taia gura pestelui.

Se pot folosi doar carlige cu microspin. Marimea maxima admisa este numarul 4. Marimea minima admisa este numarul 8. Nu sunt admise carlige fara spin.

NADE

Nadele permise sunt: boiliesurile fierte si solubile, peletele, pasturile si semintele preparate. Nu este admisa folosirea porumbului uscat. Porumbul trebuie sa fie obligatoriu fiert. Porumbul doar inmuiat, dar nefiert, nu este acceptat.

Nu este admisa folosirea alunelor, decat ca momeala, pe firul de par. Nadirea cu alune de orice fel este interzisa.

Boiliesurile de calitate slaba, care nu se descompun in apa pe termen lung si care pot afecta mediul sau pestele, nu sunt recomandate si, in anumite cazuri, pot fi chiar interzise. Contactati administratia pentru detalii.

Nu sunt admise momeli vii.

PROTECTIA PESTELUI

Tinerea crapilor la sac sau orice alt echipament de pastrare este interzisa. Toate capturile vor fi eliberate in cel mai scurt timp, atat ziua, cat si noaptea. Daca pestele nu poate fi fotografiat in momentul in care a fost prins, din motive obiective (ploaie, furtuna etc.), poate fi tinut intr-o saltea de pastrare sau intr-un sac de pastrare, dar numai cu aprobarea administratiei si pentru un timp cat mai scurt.

Este obligatoriu ca pescarii sa foloseasca o saltea de pastrare pentru manevrarea pestelui. Sunt acceptate doar modelele dotate cu flotoare. Transferul capturilor din apa pe salteaua de primire si inapoi in apa, la eliberare, se va face numai in minciog sau, de preferat, in salteaua de pastrare. Este strict interzis ca pestii sa fie transferati in brate.

Sedintele de fotografiere a unei capturi trebuie sa se desfasoare intr-un timp cat mai scurt, mai ales in sezonul cald. Toti pestii vor fi fotografiati deasupra saltelei de receptie si cat mai aproape de ea. Este strict interzis sa se puna mai multi pesti in aceeasi saltea, in acelasi timp.

Va rugam sa anuntati administratorul in cazul oricarei capturi de minim 15kg. Administratia are dreptul sa fotografieze orice captura si sa foloseasca fotografiile in scop publicitar.

ALTE ASPECTE

Standurile de pescuit trebuie pastrate curate pe toata durata partidei si trebuie sa ramana curate la sfarsitul ei. Aruncati gunoiul doar in locurile special amenajate. Curatenia permanenta in stand este responsabilitatea pescarilor. Este strict interzisa aruncarea oricarui tip de gunoi in lac sau pe maluri. Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui la Horgesti.

Accesul pe lac sau iesirea de pe lac sunt permise numai in timpul zilei atat pentru clienti, cat si si pentru vizitatori. Intrarea si iesirea de pe lac nu sunt permise pe timpul noptii, decat in situatii speciale si numai cu acordul administratiei.

La folosirea barcilor, recomandam folosirea vestelor de salvare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate in momentul iesirii cu barca pe apa. Administratia lacului este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente. Regulamentul de fata, pe care orice pescar are obligatia sa il cunoasca si sa il accepte, functioneaza ca act de protectia muncii.


























































































Taxe 2024 Balta Horgesti

    Cititi regulamentul balti pentru optiunile de retinere aferente categoriilor de taxe
    Nu exista informatii despre taxe si tarife

Poze Balta Horgesti

Capturi Balta Horgesti

    Nu exista capturi asociate

Activitate balta horgesti

Balta Horgesti : 1 comentarii

  • cum se spune 'la pomul laudat nu te du cu sacul' cam asa patesti si la horgesti unde sunt locuri alese cu grija de administratori nadite probabil inainte, in rest aproape 0 capturi. mai precis trage numai carasul pentru ca adancimea pana la distante mari este cca 1 m si exista din cate am aflat numai la mijloc o falie unde sta crapul care, la adancimea de 1 m nu prea vad sa iasa decat infometat sau in perioada reproductiva. deci problema nu ar fi daca trage ci adancimea lacului care este dezamagitoare, e drept posibil din cauza secetei din acest an, dupa cum spun cei de acolo a scazut cu 60 cm nivelul apei. in acest nu se recomanda decat la locurile platite dublu, unde se da si nada.