ajutor...pescuit la match

Monturi noduri pescuit
Share
mi-am luat un bat de match, iar opritorul de pe fir realizat din ata nu intra prin inelul de varf acesta avand gaura cam de 2 mm. puteti sa ma ajutati cu alte solutii? va multumesc. fir intins!

ajutor...pescuit la match : 37 comentarii

  • baracuda
    am vazut plute cu agrafa.schmbi doar pluta.

  • cum se poate monta plumbajul, in cazul in care vreau sa folosesc plute de mai multe marimi, sa nu tot tai firul si sa scot sau sa adaug plumb culisant?multumesc.

  • stie careva despre pescuitul pe raul ebro? sau despre ce conditii trebuiesc indeplinite pentru o partida de pescuit in spania si in italia?

  • la un bat cu actiune 5-20 grame nu cred ca e prea mare pluta de 14 grame pe fir de 0,18.parerea mea.fir intins!

  • :))))))))))

  • acum depinde si fiecare ce intelege prin mare:)))

  • mulineta nu neaparat sa fie enorma, dar sa fie pe masura batului.

  • ideea este ca daca dai dupa pesti de talie de la 500 grame in sus trebuie sa ai fir ceva mai rezistent(0,16-0,18) si mulineta mai mare, altfel risti sa ai rupturi la greu.

  • eu nu sunt de acord ca acest stil de pescuit este neaparat de finete. este asa cum vrei sa-l faci.daca dai dupa albitura, babusca,rosioara,obleti,etc atunci normal ca este de finete, cu linia principala de 0,12-0,14 si forfac de 0,10.insa daca dai dupa crap sau caras...

  • pescuitul la match sau shefield este un pescuit foarte frumos daca reusesti sa descoperi unele secrete care iti dau reusita partidei.in primul rand ne trebuie un bat de match, cel mai uzual este de 3,90m cu actiune intre 5 si 25 grame.mulineta de 2000-2500 cu tamburul mare cu fusta ingusta pentru a iesi firul cat mai usor, ajuta la lansari lungi.firul si pluta se aleg in functie de locul si specia la care pescuim.ex:obleti,babusca,platica 0,14-0,16 cu forfac mai subtire 0,10-0,12.pentru platici mai mari si crapi 0,16-0,20 mm.firul cu cat este mai subtire, arunci mai mult, cu un fir de 0,18mm am prins crap de 9,400kg.plutele se aleg in functie de distanta la care doresti sa pescuiesti.nu folositi plute grele (10-18g)cu fire mai subtiri de 0,16mm(se vor rupe la lansare).o pluta de 5g are aceeasi sensibilitate ca si una de 18g daca este echilibrata corect.poti pescui la peste mic cu o pluta mare si invers.plutele mari se folosesc in general cand dorim sa pescuim la distante mari(30-40m),cu valuri sau curenti pentru o stabilitate mai mare.montura poate se face cu mai multe artificii dar, eu m-am oprit la cea mai buna pentru mine.eu folosesc pentru opritor fir de matase sau textil subtire(moale),2 margelute cu gauri cat mai apropiate de grosimea firului,o agrafa cu vartej,un vartej simplu sau dublu,opritorul de ata se face ca si cum ai lega un carlig,obligatoriu se lasa mustati de 2-3cm,dupa care se pune o margea,agrafa cu vartej si iarasi o margea dupa care se poate pune un opritor de ata, (daca este pluta grea se pun 2 opritoare pentru siguranta) si vartejul de unde porneste forfacul.primul opritor nu se strange tare pana nu se stabileste adancimea la care pescuim.lungimea intre al 2-lea opritor de ata si forfac se stabileste in functie de asezarea plumbilor dupa sensibilitatea monturii care o urmarim,iar lungimea forfacului in functie de specie sau apetitul pestelui.daca mai doriti lamuriri va stau la dispozitie.sper sa va fie de folos.