aroma de capsuni

Atelier pescaresc
Share

a inceput sezonu de pescuit aromele de fructe sunt cele mai indicate primavara as dori sa facem un top cu cele mai folosite arome pt crap pt a avea din ce alege si un incepator pt ca vad ca multi pescari care dau la crap folosesc metoda arunci lanseta primavara si o scotitoamna la cules sa priceapa si ei ca schimbarea aromei monturi momeli poate da randament dupa mine as trece pe locul 1 aromele de capsuni sau de fructe am folosit aroma de miere combinata cu vanilie as treceo pe 2 scoica pe 3 va salut

aroma de capsuni : 17 comentarii

  • roberto ai dreptate noi nu concuram la concursuri de ce sa nu fim sinceri asa ne ajutam intre noi am deschis aceasta discutie pt a ajuta toti pescari care dau la crap eu folosesc ceva tu ceva eu nu prind tu prinzi asa stiu si eu si incerc aroma folosita sinceritatea pt mine e sfanta ajuta daca poti te salut

  • salut prieteni pescari,va multumesc ptr sinceritate,eu tocmai vreau sa invat despre lucrurile astea,nu sunt novice dar nici prea meserias mai ales la crap,tocmai de-aia ma intereseaza mult parerea voastra!!!

  • sall.eu prefer anason este buna un apele reci,capsuna de asemeni e buna,merge pe tot prcursul anului,apoi mierea.pe vara folosesc vanilie,e buna pt apa calda si anason ,apoi scoica.si apoi...fir intins!

  • asa da comentariu despre asta e vorba sinceritate informatii cat mai multe pt toti pescari asa stim ce sa folosim in orice sezon si pe orice balta rau despre van den eyden am testato in 9 decenbrie ca nada pe momitor pe carlig porumb dulce conserva am prins 3 ciortani 2 =3 kg bucata pe olt nada sia facut efectu se cunostea pe fire se miscau mereu aveai impresia ca trage mai loau firu in spate vreau sa incerc si pe dunare ca nada de atractie sa vad daca merge ma intereseaza pt cteno ce crezi marius se vor pacali te salut

  • alegerea aromei este un lcuru foarte delicat si presupue experiment , cunoasterea locului , a apei.
    asupra efectului aromei actioneaza mai multi factori: ph-ul apei, salinitatea, temperatura apei si nu in ultimul rand poluare acesteia.
    conculuzia aceeasi aroma poate merge pe un anumit luciu de apa si respinsa pe altul.

    aroma se gaseste in 2 feluri: prafuri sau lichid concentrat. daca avem prafuri ne trebuie un solvent pt a o tranforma in lichid. daca e gata concentrata vedem pe ambalaj care este sursa solventului, si mai adaugam noi.

    acesti solventi pot fi:

    1. alcool ethilic - o dispersie si solubilitate f mare , cel mai bine merge pt ape reci si pt cei ce doresc o atractie rapida intr-o perioada fff scurta

    2. alcool izopropilic (ipa) - o solubilitate medie

    3. glicolul propilic (propylene glicol) -o solubilitate si dispersie mai moderata, de departe este cea mai folosita in aromele si nadele de pescuit.

    gasiti la solar, la nutrabaits game de arome atat pe ea (alcool etilic cat si pe glicol) si la multi alt producatori.

    revenind la topic pe vreme rece cel mai bune sunt cele pe baza de alcool etilic, insa odata cu incalzirea vremii se trece treptat la cele pe baza de glicol propilic intrucat primul are o dispersie foarte rapida si aroma se pierde extarm de rapid. binenteles ca pe langa arome se pot pune si alte subtsante cum ar fi atractanti, uleiuri si nu utati indulcitorul poate fi (zahar, miere, melasa, etc)

    eu as recomanda arome pe baza de squid si octopus, sepie, ceva cu nivel proteic mare.

    atentie si la provenienta aromelor, acestea pot fi naturale, sinetetice sau combinate pe unele mai gasiti trecute aceste informatii din ce am vazut si citit redau si aceste initiale folosite:
    1. n.i. pentru nature identical (identice cu cele naturale)
    2. art. (arome total artificiale),
    3. nat. (arome total naturale),
    4. n&a (natural si artificial amestecat)
    5. wonf (with other natural flavours- adica cu mai multe arome naturale) - daca mai sti cineva si altele sa precizeze.
    bun , nu ramane decat sa le testati in apa, se poate si acasa , luati un vas cu apa la diferite temperaturi si incercati diferite forme de arome si vedeti cum se imprastie in apa. insa atentie apa de balta are alte proprietzti ce pot afecta solubilitatea, vedeti factori precizati mai sus.

    in curand voi incepe sezonul si prima nada am sa o fac pe un broundbait de la van den eyden (inca nu am folosit) astfel:
    - 1 kg de groundbait (fishmeal)
    - 1/2 groundbaits (capsuna)
    - atractant pe scopex tot van den eyden (sursa natural de alcool ethilic) cam 120 ml sau csl natural de la clubcarping (un produs nou) cam 60 ml la 1kg de mix
    - pesment + pelette + spartura de boiles daca merg pe boiles sau porumb daca merg ca momeala porumb
    - canepa macinata 700 grame
    - 100 gr zahar

    daca a folosit cineva aceasta gama de la van den eyden poate sa imi zica ce combinatii a folosit sa imi fac si eu o idee :)



  • salut roberto am deschis discutia despre arome pt ca a sosit vremea lor si cu atati crapari poti obtine informati utile eu am folosit cu succes o aroma de caisa de se pune in bauturi alcoolice dar adat faliment fabrica si nu mai am acum pt mamaliga folosesc budinca si aroma de miere budinca capsuni si vanilie nu folosesc bile mamaliga si porumb tu ce folosesti te salut

  • daca ai putea sa dezvolti un pic,pentru ca e un subiect interesant,mai ales ca sezonul abia incepe. multumesc!!