Carlige de crap

Tehnici de pescuit
Share
Deschid subiectul despre carligele la crap datorita ultimei partide de pescuit in care am scapat o gramada de crapi(in drill s-au dezgatzat dupa 30 m), la niste carlige in care pana acum aveam mare incredere(ocazional cate un rateu, acum 9 din 13 !!!! ).
Pentru a descrie un pic montura : fir principal, momitor(50 grame) , textil 15-18 cm(de 0.06-0.08 Berkley ), carlig (porumb 3 boabe pe fir de par).
Tipurile de carlige folosite : Owner C4 Nr 4 si nr 2 , Owner C5 Nr 3 si Nr 4, Fox Arma Point SSSP Nr 6 si Nr 7.
Precizez ca la numerele mai mari Owner C4 Nr 2, Owner C5 Nr 3 si Fox Nr 6 precizate mai sus nu am avut nici macar o miscare.
Apelez acum la comunitatea dvs de crapari pentru sugestii referitoare la modelul de carlig , marimea si evetual ajustari la montura.
Prima varianta care mi-a venit in minte sa pun un Korda Long Shank...dar cred ca daca la carligele mai mari nu a miscat nik o sa ma trezesc fara trasaturi :( .
Scuze @PescuitMania ca am pus numele fimelor de carlige(nu am in intentie reclama), dar altfel nu am cum sa specific modelele.
Va Multumesc si fire intinse!

Carlige de crap : 16 comentarii

  • am folosit experimental candva si textil cu camasa in aceeasi locatie, dar nu aveam trasaturi. mai tarziu am descoperit facand diferenta intre moturi ca tragea doar cu textilul simplu si cat mai subtire. ce textile cu camasa am vazut in comert sunt fff groase (gen 0.15-0.20) fata de textilul care a dat rezultate(0.06 - 0.08). am sa incerc si modelele de carlige precizate de "pescarul amator". multumesc :) .

  • salutare.

    am un prieten pescar de competitie care s-a lovit de aceeasi problema: pesti scapati in drill. rezolvarea categorica a problemei a fost utilizarea de monturi combi cu fir cu camasa rigida, dar mai ales acele nash fang x, de tip 'piggyback', adica cu tija medie si curbata. aceste ace sunt teflonate, subtiri, usoare, ascutite si foarte rezistente la varf; un model asemanator, dar nu la fel de performant este fox arma ssc.

    eu sunt un fan korda , insa acele lor 'kurv' sunt mai inchise -varful se prelungeste in ochet- in schimb montura realizata cu hybrid stiff si nash fang x numar mare mi se pare ca nu lasa loc de dubii dupa ce pestele e intepat.

  • salut tuturor si multumesc pentru raspuns :)!

    @lukasmarcus carligele owner folosite de mine sunt mici cu cioc de papagal. probabil singurul defect tija scurta. la marime mica se dezgatza, la marime un numar mai mare nu am trasaturi, trebuie sa fie forma de vina :| . de aceea cred ca voi incerca ceva cu tija lunga.

    nu pescuiesc pe rau la crap si nici nu o voi face. nu pot folosi longshank de 4 evident pentru ca sunt preeeeea mari :(, am luat azi de 6 atat longshank(mai mic nu am gasit) cat si wide gape. wide gape-ul de 6 doar ca experiment il voi folosi cu coronitza de 4 boabe deoarece este la fel de mare ca foxul sssp de 6 :| la care nu am avut nici o miscare in contrast cu nr 7 la care am avut trasaturi.

  • arapaima_45 ;sall iar pt ape curgatoare incearca nr 4 sau 6 dar cu tija scurta si ai grija sa faci forfat pe curgatoare plumbul nu treb sa loveasca tija carligului ,scoate carligul din gura pestelui

  • @alinhulea---iti recomand asa cum ai scris carligele long shank de la korda numarul 4,pentru lacuri.

  • in primul rind acele de crap difera si in functie de anotimp... in primavara se folosesc de regula ace cu curbura mare..datorita faptului ca venit din iarna unde crapul a mincat foarte putin are tentinta de a i se rupe buza.. de unde vine si denumirea de bot moale.. odata cu trecerea timpului si mai ales spre toamna curbura se micsoreaza ajungind pina la acele ace numite cioc de papagal intrucit muschii sint foarte bine dezvoltati atunci si crapul poate "scuipa" mult mai lejer acul... poate ca una din probleme ar fi si aceasta... marimea acului depinde in mare parte de locul de pescuit.. nu e musai un ac mare ptr un crap de 10-12 kg... pentru balta chiar recomand ace mai mici deoarece crapul de balta difera mult de crapul de dunare... cei mici fac furori aici cei mari ii aduci ca bolovanul la mal.. la dunare e alta problema... un crap de 7 kg de poate tine in suspans 30-45 de minute si lupta cu el chiar te oboseste.. mai vino cu detalii unde anume pescuiesti