CUM FACETI VOI STRUNELE PT DUNARE

Pescuit la dunare
Share
Vreau sa merg la pescuit la Dunare si as intreba pe cei care sunt meseriasi in arta pescuitului sa-mi dea cateva indicatii in privinta strunelor care se pot folosi.Multumesc anticipat.

CUM FACETI VOI STRUNELE PT DUNARE : 21 comentarii

  • parerea mea este ca nu se merita sa cumperi strune gata facute... nu sunt grozave si nu corespund totdeauna speciei de peste de care esti interesat!
    aduna pareri de la mai multi pescari... consulta diverse forumuri de pe net... eventual reviste si literatura de specialitate si incearca sa-ti formezi propiul stil de pescuit! am multi prieteni pescari... dar fiecare avem propriul stil de pescuit... si propriile scule! ai incercat sa pescuiesti vreodata cu sculele unui prieten... eu am incercat... cu sculele cumnatului meu... pe olt... la baraj la orlesti... el prindea peste... eu experienta! valabila insa si reciproca... cand a venit el la mine la rm.sarat... am pescuit cu sculele mele... eu peste , el experienta... de data asta!
    si inca ceva... incearca toate tipurile de strune... numai asa vei afla ce ti se potriveste cel mai bine!

  • 0.06-0.08.. fir ultra subtire si la ilganii de jos de unde vb e intinsura.. si senelul navigabil e la 130-140 metri de mal

  • cu 0.6-0,8 nu mai prindea somotei...

  • eu cred ca a vrut sa zica 0.06-0.08

  • va multumesc luluface vezi ca astazi plec cand vin acasa va spun ce am facut.

  • domnule lukasmarcus ai scris o poveste de am ramas cu gura cascata.bravo.ce nu inteleg eu este cum reusea pestele sa rupa firul de 0.6-0,8 pentru ca mie m-i se pare cam grosut.poate este o greseala.

  • la 80 100m de mal sa aiba apa 4-5 m nu am vazut pe dunare

  • la dunare nu mai folosesc de mult moonturile traditionale. chiar daca dau cu plumb de 150 gr tot ma trezesc dupa 1-2 ore cu ele in balarii.. mi le duce curentul.. dupa ce anul trecut am descoperti metoda caramida.. legata de un fir subtire... anul asta am fost cu o pereche de italieni de la care am invatat asa numita montura scufundata.. sau cel putin asa am tradus eu de la ei.. la distanta de 80-100 de metri de mal unde apa are cam 4-5 metri adincime plonjau din barca cu 2 picheti telescopici pe care ii infigeau bine in fundul albiei riului la distanta de 20-30 metri unul de altul legati intre ei cu fir textil ultragros... dupa care aduceau monturile una cite una fara plumb doar acul si porumbul prins cu fir de par.. cu o pluta de 20-25 gr.. legau montura cu un fir de 0,6 - 0,8 de textilul dintre cei 2 picheti.. si fixau pluta la nivelul apei;; prindeau cam 10-12 monturi.. era chiar o placere sa vezi in mij dunarii cum stau plutele respective fara sa le duca curentul.. in momentul trasaturii firul subtire se rupea si vedeai pluta cum o ia razna.. daca eu in 3 zile am luat numai somotei ei au prins 7 crapi din care doar unul l-au pastrat.. restul i-au eliberat spre consternarea citorva tulceni.. asa exemple de pescari mai rar

  • pt salau si somn chiar nu cumpar.folosesc un fir textil teflonat de 0.40 si este suficient
    sau daca chiar vrei sa-ti faci singur am vazut rola de 20 m parca cu fir din ala pt strune
    si pt somn si pt salau eu folosesc montura cu 1 singur carlig legat la aprox.35-40 cm deasupra plumbului merge si 50cm,rar am prins cu carligul sub plumb(culisant)

  • multumesc luluface am si eu ceva idei dar vreu sa aflu mai multe.spre exemp;u pt. somn, salau un pic de impuls.nu vreau sa mai cumpar din comert.cele mai bune sunt cele facute de tine,asta trebuie sa recunosti si tu.