Fire de pescuit

Tehnici de pescuit
Share
Un mic ajutor as avea nevoie din partea voastra !!!

Ce fir folositi pentru lansat si se ingroapa fara probleme !!!

Fire de pescuit : 22 comentarii

  • d-le puiut, dupa pret imi dau seama ca ati prins o lichidare de stoc. din cate stiu eu, firul asta vine intr-un ambalaj transparent si daca s-a scopt la soare, explicatia este simpla. incercati sa indepartati primele spire de pe rola si repetati testul cu un nod dublu clinch pe un vartej sau un nod opt, bucla in bucla cu un fir textil. nu uitati sa umeziti nodul inainte de strangere. testate cu un nod simplu, majoritatea firelor plesnesc ca ata de papiota.

  • d-le szilvester,asa cum spuneam ma intereseaza firul sa-l folosesc la somn in lac de acumulare(inca nu-mi permit sa umplu toate cele 8 lansete cu textil) ,deci am nevoie de cel mai al dracu rezistent monofilament,ca sa trag de el,sa scot dihania din balta,de 0,35 sa pot face si lansari cit de cit lungi.in privinta a kg scrise pe rola nu prea mai am incredere si nu dau atita importanta ,cind vad ca pe fire monofilament de 0,22 scrie ca tin 9kg(jaxon),sau 0,16 = 5,01 kg si in realtate el tine 2,31,(vezi trabucco super elite)rola de 50mt pe care am dat o roaba de bani,si exemplele pot continua pentru aproape 95% din firele existente pe piata.micrometrul si nodul incercat cu mina spune totul.da sunt de acord ca unele fire mai au si alte calitati,rezistenta la ultraviolete,suplete,coeficient de intindere,memorie,etc si bla, bla ,bla,mai mult pentru reclama , dar astea sunt minore ca oricum dupa un an de folosinta se duc dracu si unele si altele.v-as fi foarte recunoscator daca aveti cumva ultima distance de 0,35,si ii faceti o proba de nod pentru mine.deci un singur nod,infasurat dupa miini(atentie de preferat folosite manusi pentru a nu risca sa va taiati)tras foarte puternic chiar si cu soc.daca nu se rupe ,ma intereseaza si cind vin in concediu la timisoara o sa-l caut si v-as fi recunoscator daca mi-ati indica si unde pot sa-l gasesc.va multumesc mult si va urez multa sanatate si fire intinse!

  • ia citeste mai sus ce am scris eu ,cat scrie rezistenta pe rola atat tine.ultima distance 47 lei 1300m

  • asa cum va promiteam,revin cu testele asupra firului sufix ultra knot de care va vorbeam,si pe care l-am primit acum o jumatate de ora.tin sa va anunt ca este prima si ultima oara cind cumpar fire marca aceasta .singurul lucru de evidentiat este corectitudinea in ceea ce priveste grosimea(0,355 scrie pe el=0,355 iese pe micrometru), si oarecum supletea.in rest firul este varza la rezistenta pe nod(paradoxal ultra knot),l-am rupt in mina foarte,foarte,de trei ori foarte usor,lucru care nu puteam sa-l fac cu aceeasi usurinta nici cu fire(made in thailand) testate de pe la magazinele din oras ,cu 13 roni rola de 500 mt aceeasi grosime.ce sa mai am luat teapa si ma caiesc ca nu am luat prologicul pe care masurat la micrometru =0,355: scris pe el 0,350,diferenta nesemnificativa dar pe care, ca s-al rup la nod a trebuit sa-l leg de teava de la banca din fata blocului si sa trag cit pot si tot nu s-a rupt de la nodul de pe fir ci de la cel legat de teava,pentru ca asa simplu infasurat de miini cum am facut cu sufixul nu am reusit .concluzie:am ajuns sa platim in proportie de 80-90% marca, ambalajul si reclama si mai putin calitatea.fir intins si multa sanatate!

    p.s.l-am cumparat de la un magazin de pescuit online,unul dintre cele mai mari ,daca nu cel mai mare din tara,asa ca putin probabil sa fie facatura,sau vechi,incit cel mai probabil marca este slaba.cu un trabucco sau chiar jaxon la grosimea aia(scris pe cutie) cu toate ca sunt supradimensionate reusesti chiar sa rupi o undita de somn din fibra, nicidecum sa-l rupi la nod.

  • o sa va anunt rezultatele testului(valoarea la micrometru,si rezistenta pe nod la mina)

  • dupa parerea mea sufix-ul este cel mai bun

  • am facut comanda;sufix ultra knot smoke green,la role de 250 mt(16,3 roni),3 buc,abia astept sa-l vad, ca prea este laudat de multi pescari.sper sa nu reusesc sa-l rup in mina la nod,si sa corespunda si la diametru,sa nu fie supradimensionat.cum o sa-l primesc o sa si pun micrometrul pe el,sa vad realitatea cu ochii mei.l-am preferat in detrimentul prologic,pentru ca pe unele vaduri am de facut si lanseuri mai lungi.cel putin ala corespundea si la diametru cu ce scria pe rola si nici nu-l putam sa-l rup la nod.sper sa nu ma fi inselat si sufixul sa fie mai bun.

  • sau poate ultima distance,la rola de 1300m?orange fluo?:)))cu inaintas fluorocarbon poate?

  • sunt intr-o mica incurcatura si nu stiu ce sa aleg.prologig xlnt ,0,35 rola de 1000mt sau sufix ultra knot opaque yellow ,0,35,rola de 890 mt.pretul este acelasi pentru ambele.din ce am mai citit pe net se pare ca sufixul are un plus,dar sincer ma ingrijoreaza putin culoarea lui galbena.voi ce parere aveti? se observa in ape limpezi sau pe dunare mai mult decit alte culori si influenteaza trasaturile?as lua sufix ultra knot smoke green dar nu se gaseste la role asa mari.va multumesc anticipat pentru sfaturi si va urez fire intinse>

  • salut,
    am acest fir de 8lb (0,22mm daca imi aduc bine aminte) adus de un prieten din franta si de 0,30mm luat de la arrow. ambele role au cam 2 ani, l-am folosit cu precadere pe cel de 0,22 la feeder atat la crap pe lacuri si pe dunare, cat si pe echipamentul mai usor de crap pe lacuri. sunt foarte multumit de el, de rezistenta pe nod, de rezistenta la abraziune, de elongatia destul de redusa. ce nu prea mi-a placut a fost la capitolul lansari unde aveam impresia ca se infraneaza un pic (nu stiu cauza)... cu un climax de 0,25mm - acelasi ansamblu lanseta/mulineta lansam cu 10-15m mai departe. daca nu iti trebuie pentru lansari lungi, eu il recomand!

    nu este nici o diferenta intre cel de aici si cel din uk... in uk un astfel de fir costa intre 7 si maxim 11 lire (depinde de vanzator/magazin)