La Dunare, Corabia, Olt

Pescuit la dunare
Share
Va salut domnilor,
As dori si eu, daca se poate, sa-mi spune-ti pe unde as putea sa-mi petrec si eu vre-o 2-3 zile pe malul Dunarii, prin Judetul Olt. Daca se poate cateva locatii de pescuit si totodata un loc bun pentru camping. Cam ce peste as putea gasi prin zona respectiva si momeala aferenta.
Orice alte detalii sunt binevenite.
Va multumesc!
Cu stima, Ciprian!

La Dunare, Corabia, Olt : 15 comentarii

  • va multumesc tuturor pentru informatiile si mai ales timpul acordat acestui subiect pe care unii il cred deja "mort".
    vreau sa va mai intreb despre momeala. ce as putea folosi. fiind un pescar amator, de ocazie, o sa ma axez pe mamaliga facuta pe balta si pe acele paste barilla. este o alegere buna? coropisnite... nu am gasit iar pentru rame de pamant, nu prea am avut succes, pamantul fiind prea uscat pentru a gasi ceva mai pe la suprafata solului (adancimea unei cazmale).
    despre agataturi, domnule puiut, ce a-ti putea sa-mi spuneti despre ele in locul mai sus mentionat de dumneavoastra? sa-mi iau tona de plumbi si cateva pliculete de ace? sau este un loc pasnic?
    fiind plecat intr-o mica aplicatie, am urmarit subiectul, din pacate nu am putut si posta. va multumesc inca o data pentru informatii.
    sanatate!
    fir intins!

    p.s.: am inteles ca ar trebui sa anunt frontiera pentru a putea pescui pe timp de noapte? asa am inteles de la un amic. este adevarat?
    tin sa precizez ca detin permis de pescuit, facut acum 1 saptamana.

  • mai baieti, prin capatul lui co,am trecut eu acum la ultima iesire la dunare,locurile s-au stricat si in plus unde se mai putea arunca ceva lansete chiar in bot, erau bagate setci.pe maluri au crescut multe tufe,in special plute,in apa erau multi copaci cazuti,dar problema mare era ca atunci cind apa fusese scazuta, anul trecut salciile crescusera si mai incolo pe plaja catre vad,iar apa fiind mare cind ne-am dus noi nu puteam arunca ca se vedeau virfurile salciilor iesite din apa chiar si la 20mt de mal.da se poate pescui acolo,dar numai daca apa este scazuta sa intri pe plaja mai catre vad.pe canal(co)sunt locuri superbe dar pacat ca nu prea se prinde peste mare.putinii pescari care erau pe acolo prinsesera doar maruntis(carasei, rar la palma,platicute la schioapa si obletei).fir intins si multa sanatate!

    oricum degeaba ne omorim noi cu info, ca pe d-l ciprian se pare ca nu-l mai intereseaza subiectul solicitat!

  • din capatul canalului c0 se merge spre dunare pe malul drept al canalului (este drumul bun si circulatie mare pe sosea),se trece 3 stavilare si pe urma urmeaza locuri bune acolo unde sunt papuri sau in locurile alea unde sunt cioturi si sgataturi;acolo stau ciortanii si strapazani.incercati si nu ve-ti regreta.pe c0sunt pesti de talie mica din cauza braconajului.de acolo se aduc tone de peste in supermarketurile di pitesti sa faca patroni de aici maciuca mare.fir intins.

  • incercati la dabuleni la intersectia canalului principal(c0 se numeste) si dunare mergeti pe langa el pana aproape de dunare,eu nu am mai fost acolo de cativa ani pt k nu am timp dar daca as avea ar fi prima mea optiune legata de dun are in jud olt.poate este cineva din zona si va ajuta cu mai multe detalii.sanatate

  • salut ciprian,la iesirea din corabia catre turnu magurele este un monument(o cruce parca),de acolo de sus se vede dunarea,iar pe malul ei undeva in stinga se vede o padure.chiar de prin jurul acestui monument ,este drum care coboara de la drumul principal si va duce pe izlaz(cimp)dupa ce in prealabil treceti un mic podet peste un piriias, acolo catre padurea de pa malul dunarii.acolo am fost eu cu doi prieteni acum trei saptamini.noi ne-am oprit chiar in capatul padurii,pe primul drum ce duce la apa dar locuri bune sunt si mai in jos(2-3 km de capat).este loc foarte bun de campat,umbra,de pescuit,lemne de foc,etc.pentru mai multe detalii despre iesirea mea acolo,vezi postarea nr 10(puiut)de la pagina 177 de pe topicul ultima partida de pescuit la olt.cum era doar a doua iesire a mea la dunare am facut citeva greseli pe care nu as vrea sa le faci si tu.in primul rind,nu am avut coropisnite,care au cam facut legea la somn si mreana,vorbesc de bucati mari.a doua greseala,este ca m-am axat mult pe peste mare,si am stat prea comod la umbra ziua ,si nu mi-am nadit un loc la 4-5 mt de mal,linga o pluta cazuta, unde statea apa si unde puteam sa dau la feedere la platica,scobar,mrenuta,ciortan etc,deci peste mai marunt,in conditiile in care se vedea ca peste este acolo.deci,nu stiu daca acum ,ca probabil a mai scazut dunarea pestele mai este acolo,dar atunci clocotea si de peste marunt dar si de namile de somni si crapi,dar daca te hotarasti sa mergi acolo ca un sfat;dimineata pina pe la 9 si seara de la 7 pina se intuneca,atentie pe peste mare,somn,crap sau mreana,cu lipitori,coropisnite,rime serpesti,oblete,porumb iar ziua momeala la greu si pescuit la maruntis,cu o lanseta sau doua,cu viermi, mamaliga,rime ,pufuleti etc.cu clopotei pe lansetele de peste mare poti pescui totodata si la peste mai murunt,daca vrei.poti sa le lasi si noaptea si sa ai surprize de bucati mari(de furat nu prea se fura pe acolo,dar totusi atentie) .atentie mare!!!sunt tintari multi seara si dimineata.


    ps.sa ne destainui si noua cite ceva din rezultatele partidei pe care o faci.fir intins si multa sanatate!