pg / dorobantu , da ori ba! / 2009

Permise pescuit
Share
dak treb. Pg / dorobantu. si de ce treb. rog / cine a fost si daca a fost controlat, de pf. si daca au f.prob. pt cine nu are pg.ce a zis pf. rog inf.fondate. ce mama dracului nu suntem liberi in europa.pina si / benerul PN-L acum in campanie electorala scrie clar, LIBERI IN EUROPA, noi pescarii ai carei tari suntem. ms anticipat.fir intins

pg / dorobantu , da ori ba! / 2009 : 14 comentarii

  • @danezu-importanta informatie!multumim,de ocolit locul!cine stie ce smecher a revendicat locul(ca l-or fi sapat stramosii lui)si a obtinut drepturile asupra canalului!cat despre pg ti-am zis nu-mi fac ptr dunare(granita cu bulgaria)!inca odata multumiri de inf si sa ai fire-ntinse!

  • am fost marti 09.06.de la intrare m-a frapat lipsa pasarilor si multimea basculantelor!anul trecut pe toata lungimea canalului pe apr.10km erau mii de pelicani,cormorani,starci etc(pasari specifice deltei).anul asta am vazut cativa starci!apa era scazuta (cam cum era anul trecut in august,sept).vegetatia era arsa de soare.basculante,buldozere(utilaje specifice unui santier).canalul se dragheaza si se adanceste pt captarea apei pt irigatii(mostistea si scoiceni ff,scazute),printre altele.canalul a fost inchis pt a nu mai intra peste(cel care intrase a fost braconat in prohibitie de oricine "a fost pe faza").pescarii si-au mutat resedinta(cu tot cu barci) pe malul stang al canalului,langa dunare.am pescuit in paduricea de langa dunare.8 ore-5carasei(au mai fost 4 pescari=cam 20,25carasei).apa miroase si este mizerabila precum dambovita la iesirea din bucuresti(totusi dambovita miroase a hazna proaspata,apa fiind in miscare).padurea miroase a mlastina si este plina de insecte.daca nu bate vantul esti terminat.a fost ultima oara cand mai pescuiesc anul asta pe dorobantu sau dunare de la la varsarea argesului in ea."ne-am vazut cu pf-ul de doua ori si nu ne-a intrebat nimic.

  • rog cine are bunavointa sa posteze ,noutati la pescuit / canalul dorobantu,ex.trage ,nu trage (pestele)controale facute de pf. dak treb. viza pg.sau nu , niv.apa ,stare drum, ce se prinde si la ce? etc.ms antic.

  • extras. asta ce inseamna?
    sistemul informatic schengen sis
    spatiul schengen este zona de circulatie libera in europa. statele membre ale acestui spatiu au eliminat controalele la frontierele interne,astfel in cit este posibila trecerea frontierei intre oricare doua asemenea state fara acte si fara opriri pentru control. astept comentarii?

  • pt speed_66_al.nu ai ce sa le faci acolo!se supun ordinelor.taxa este o hotarare politica!

  • pt baboier- chestia cu "tinutul" a fost o gluma!restul nu!


  • reclamati abuzurile la adresa [email protected] sau la adresa senatorului : [email protected] cred ca e cel mai in masura sa ne raspunda la taxa pg hai sal contactam mai multi si sa aflam

  • conform cu legea postata de stefanpescaru politia de frontiera are drept de control a identitatii persoanelor aflate in zona de frontiera!trebuie sa-i platim prin taxa pg ptr a ne controla?eu o sa printez aceasta lege,o sa o copiez si voi pleca pe dorobantu!cand o sa vina pol de frontiera sa ma intrebe de taxa pg o sa le arat legea sa-mi spuna ei si sa-mi arate alineatul in care scrie clar negru pe alb ca tre da platim aceasta taxa!si daca ei imi arata si au dreptate o sa suport consecintele legii !inclusiv cu contestarea in instantele romanesti sau altele!

  • locþiitorii ºi ajutorii acestora, precum ºi delegaþii români în comisiile mixte interguvernamentale din rândul ofiþerilor poliþiei de frontierã române ºi al funcþionarilor altor instituþii interesate."

    2. la articolul i punctul 5, titlul capitolului iii va avea urmãtorul cuprins:

    "capitolul iii
    atribuþiile poliþiei de frontierã române"

    3. la articolul i punctul 6, articolul 11 va avea urmãtorul cuprins:

    "art. 11. - paza, supravegherea, controlul trecerii frontierei de stat, precum ºi supravegherea, controlul ºi jurisdicþia în apele interioare ale dunãrii, delta dunãrii cuprinsã în zona de frontierã, apele maritime interioare, marea teritorialã, zona contiguã ºi în zona economicã exclusivã a româniei se exercitã de cãtre poliþia de frontierã românã."

    4. la articolul i punctul 7, articolul 12 litera b) va avea urmãtorul cuprins:


    "b) supravegheazã apele de frontierã, apele interioare ale dunãrii, delta dunãrii cuprinsã în zona de frontierã, apele maritime interioare, marea teritorialã, asigurã drepturile ºi jurisdicþia statului român în zona contiguã ºi în zona economicã exclusivã;"
    5. la articolul i punctul 8, articolul 13 alineatul 1 va avea urmãtorul cuprins:

    "pentru îndeplinirea atribuþiilor ce îi revin poliþia de frontierã românã coopereazã cu celelalte unitãþi ºi formaþiuni ale ministerului de interne, cu unitãþile ministerului apãrãrii naþionale ºi cu alte instituþii cu competenþe în domeniul ordinii publice ºi siguranþei naþionale. de asemenea, realizeazã cooperarea cu celelalte ministere ºi autoritãþi ale administraþiei publice centrale ºi locale cu atribuþii în domeniul asigurãrii respectãrii regimului juridic al frontierei de stat, regimului juridic al apelor maritime interioare, mãrii teritoriale, zonei contigue ºi al zonei economice exclusive, precum ºi cu autoritãþile vamale, pentru efectuarea unor acþiuni specifice în zona vamalã specialã. totodatã poate colabora, pe baza acordului prealabil, cu orice persoanã juridicã sau fizicã."

    6. la articolul i punctul 11, articolul 15 partea introductivã ºi literele b), g) ºi h) vor avea urmãtorul cuprins:

    "art. 15. - pentru îndeplinirea atribuþiilor de serviciu în apele de frontierã, apele interioare ale dunãrii, delta dunãrii cuprinsã în zona de frontierã, apele maritime interioare, marea teritorialã, zona contiguã ºi în zona economicã exclusivã personalul poliþiei de frontierã române are dreptul:
    ...........................................................................................

    b) sã supravegheze activitãþile ce se desfãºoarã în apele de frontierã, apele interioare ale dunãrii, delta dunãrii cuprinsã în zona de frontierã, apele maritime interioare, marea teritorialã, zona contiguã, zona economicã exclusivã ºi în spaþiul aerian adiacent acestora;
    ...........................................................................................
    g) sã acþioneze pentru oprirea ºi controlul oricãrei nave suspecte, la solicitare sau din proprie iniþiativã, în situaþia în care se deþin informaþii privind implicarea navei în activitãþi ilegale desfãºurate în apele de frontierã, apele interioare ale dunãrii, delta dunãrii cuprinsã în zona de frontierã, apele maritime interioare, marea teritorialã, zona contiguã ºi în zona economicã exclusivã a româniei, informând de îndatã celelalte instituþii cu competenþe în domeniu. Întreaga rãspundere privind consecinþele ce decurg din oprirea nejustificatã a navei revine solicitantului;
    h) sã previnã ºi sã combatã orice activitate ilegalã desfãºuratã în apele de frontierã, apele interioare ale dunãrii, delta dunãrii cuprinsã în zona de frontierã, apele maritime interioare, marea teritorialã, zona contiguã ºi în zona economicã exclusivã, care ar afecta interesele ºi suveranitatea statului român, informând de îndatã autoritãþile române competente."
    7. la articolul i punctul 13, articolul 17 va avea urmãtorul cuprins:

    "art. 17. - pentru combaterea fenomenului infracþional personalul specializat al poliþiei de frontierã române are dreptul, în condiþiile legii, sã culeagã, sã stocheze, sã prelucreze, sã foloseascã ºi sã facã schimb de date ºi informaþii necesare în vederea îndeplinirii atribuþiilor de serviciu cu celelalte autoritãþi de stat cu atribuþii în domeniul apãrãrii, ordinii publice ºi siguranþei naþionale. de asemenea, organizeazã ºi realizeazã schimbul de date, de informaþii ºi colaboreazã cu autoritãþile de frontierã ale altor state sau cu organizaþii internaþionale, pe baza înþelegerilor bi- sau multilaterale încheiate în acest sens. pentru îndeplinirea misiunilor de pazã, de supraveghere ºi control al trecerii frontierei de stat personalul poliþiei de frontierã române poate reþine ºi cerceta, în condiþiile legii, persoanele care au sãvârºit infracþiuni sau despre care existã indicii temeinice cã au sãvârºit astfel de fapte ºi în afara zonei de frontierã."

    8. la articolul i punctul 14, articolul 18 va avea urmãtorul cuprins:

    "art. 18. - personalul poliþiei de frontierã române, aflat în exercitarea atribuþiilor de serviciu, poate sã reþinã, în condiþiile legii - în zona de frontierã, apele de frontierã, apele interioare ale dunãrii, delta dunãrii cuprinsã în zona de frontierã, apele maritime interioare, marea teritorialã, zona contiguã ºi zona economicã exclusivã - persoanele care au sãvârºit alte fapte penale sau contravenþionale decât cele prevãzute la art. 14 lit. d) ºi la art. 15 lit. c) ºi d), predându-le de îndatã organelor competente, împreunã cu obiectele reþinute, mijloacele materiale de probã ºi lucrãrile efectuate."

    9. la articolul i punctul 18, articolul 23 va avea urmãtorul cuprins:

    "art. 23. - ªeful punctului de control pentru trecerea frontierei este desemnat, prin ordin, de inspectoratul general al poliþiei de frontierã române. acesta conduce, coordoneazã ºi rãspunde de întreaga activitate din punctul de control, potrivit legii.

    ªeful punctului de control verificã ºi ia mãsurile legale pentru îndeplinirea corectã a îndatoririlor de serviciu de cãtre personalul din punctul de control. accesul în zona de responsabilitate destinatã efectuãrii controlului de frontierã este stabilit de ºeful punctului de control.

    personalul cu atribuþii de control din cadrul inspectoratului general al poliþiei de frontierã române ºi ºeful punctului de control pentru trecerea frontierei pot dispune efectuarea supracontrolului, dupã încheierea controlului de frontierã, atât la ieºirea, cât ºi la intrarea în þarã. personalul poliþiei de frontierã române este obligat sã se sesizeze din oficiu asupra încãlcãrii atribuþiilor legale în domeniul controlului la trecerea frontierei de stat de cãtre persoanele aparþinând instituþiilor prevãzute la art. 21 alin. 1."

    10. la articolul i punctul 37, litera i) a articolului 62 va avea urmãtorul cuprins:


    "i) sã poarte convorbiri neautorizate, prin viu grai, peste linia de frontierã, sã comitã fapte, gesturi sau sã profereze expresii jignitoare la adresa statului vecin sau a cetãþenilor acestuia."
    11. la articolul i punctul 39, articolul 65 va avea urmãtorul cuprins:

    "art. 65. - intrarea sau ieºirea din þarã prin trecerea frauduloasã a frontierei de stat constituie infracþiune ºi se pedepseºte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani."

    12. la articolul i punctul 40, articolul 66 va avea urmãtorul cuprins:

    "art. 66. - dacã trecerea frauduloasã a frontierei de stat a fost sãvârºitã în scopul sustragerii de la executarea unei pedepse, fapta se pedepseºte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani."

    13. la articolul i punctul 43, articolul 69 va avea urmãtorul cuprins:

    "art. 69. - sunt contravenþii, dacã, potrivit legii penale, nu sunt considerate infracþiuni, urmãtoarele fapte:

    a) încercarea de ieºire din þarã prin trecerea frauduloasã a frontierei de stat;
    b) tragerea cu arma peste frontiera de stat, deteriorarea ori distrugerea semnelor de frontierã, a instalaþiilor sau mijloacelor tehnice de pazã, supraveghere ºi control ale poliþiei de frontierã române, producerea sau extinderea de incendii în limita fâºiei de protecþie a frontierei de stat;
    c) aducerea în românia de cãtre transportorii aerieni, navali sau rutieri a cetãþenilor strãini fãrã documente de cãlãtorie, cu documente sau vize false ori ascunºi în mijloacele de transport;
    d) refuzul sub orice formã de a permite autoritãþilor de frontierã vizitarea aeronavelor, navelor române sau strãine, a magaziilor, hambarelor ºi a altor locuri ce prezintã interes pentru controlul de frontierã;
    e) refuzul unei persoane de a da relaþii pentru stabilirea identitãþii sale, de a se legitima cu actele de identitate ori de a prezenta la control bagajele sau mijloacele de transport, la cererea organelor poliþiei de frontierã române;
    f) încãlcarea dispoziþiilor art. 37 alin. 2 ºi 4, ale art. 40 ºi 43;
    g) încãlcarea dispoziþiilor art. 47, 50, 52-54, 56-61 ºi ale art. 62 lit. d), f) ºi i)."
    14. la articolul i punctul 44, articolul 70 va avea urmãtorul cuprins:

    "art. 70. - contravenþiile prevãzute la art. 69 se sancþioneazã dupã cum urmeazã:

    a) cu închisoare contravenþionalã de la 15 zile la 3 luni sau cu amendã de la 2.000.000 lei la 5.000.000 lei, cele de la lit. a) ºi b);
    b) cu amendã de la 3.000.000 lei la 15.000.000 lei, cele de la lit. c);
    c) cu amendã de la 2.000.000 lei la 6.000.000 lei, cele de la lit. f);
    d) cu amendã de la 1.000.000 lei la 3.000.000 lei, cele de la lit. d) ºi e);
    e) cu amendã de la 100.000 lei la 500.000 lei, cele de la lit. g).
    prevederile prezentei legi se completeazã cu dispoziþiile legii nr. 32/1968 privind stabilirea ºi sancþionarea contravenþiilor, cu completãrile ºi modificãrile ulterioare. fac excepþie contravenþiile prevãzute la alin. 1 lit. b) ºi c), cãrora nu li se aplicã dispoziþiile art. 25-27."

    15. la articolul i punctul 45, alineatul 1 al articolului 71 va avea urmãtorul cuprins:

    "contravenþiile prevãzute la art. 69 se constatã ºi sancþiunile se aplicã, potrivit legii, de cãtre cadrele poliþiei de frontierã române."

    16. la articolul i punctul 51, articolul 781 va avea urmãtorul cuprins:

    "art. 781. - În exercitarea atribuþiilor de serviciu personalul poliþiei de frontierã române este învestit cu exerciþiul autoritãþii publice ºi se bucurã de protecþie deosebitã potrivit prevederilor legii penale.

    În cazul infracþiunilor sãvârºite împotriva soþului/soþiei ori copiilor personalului prevãzut la alin. 1, în scop de intimidare sau de rãzbunare pentru mãsurile luate în exercitarea atribuþiilor de serviciu, limitele maxime ale pedepselor prevãzute de codul penal se majoreazã cu 2 ani."

    17. la articolul i punctul 53, alineatul 1 al articolului 80 va avea urmãtorul cuprins:

    "soþului/soþiei ºi copiilor personalului poliþiei de frontierã române decedat în timpul sau în legãturã cu serviciul li se acordã o pensie egalã cu solda integralã pe care a avut-o la data decesului, precum ºi, o singurã datã, o compensaþie bãneascã de cinciprezece ori solda de bazã netã avutã la data decesului."

    art. ii. - legea nr. 56/1992 privind frontiera de stat a româniei, publicatã în monitorul oficial al româniei, partea i, nr.126 din 9 iunie 1992, modificatã ºi completatã prin ordonanþa de urgenþã a guvernului nr.80 din 4 iunie 1999, publicatã în monitorul oficial al româniei, partea i, nr.275 din 16 iunie 1999, ºi prin prezenta lege, va fi republicatã în monitorul oficial al româniei, partea i, dându-se textelor o nouã numerotare.

    aceastã lege a fost adoptatã de camera deputaþilor în ºedinþa din 29 noiembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din constituþia româniei.

    preªedintele camerei deputaÞilor
    ion diaconescu

    aceastã lege a fost adoptatã de senat în ºedinþa din 11 mai 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din constituþia româniei.
    deci nu scrie de nici o taxa

  • scrieti ;politia de frontiera calarasi pe google si vedeti ce spune