voblere la avat - top 10

Scule de pescuit
Share
Colegi pescari pentru un amic care nu prea e cu netul, mai mult cu pescuitul, mai nou il pasioneaza pescuitul la avat. As dori un top al voblerelor pentru avat.
care sunt cele mai bune voblere pentru fiecare anotimp daca se poate. Stiu ca avatul este un peste imprevizibil dar poate ma puteti ajuta.

voblere la avat - top 10 : 35 comentarii

  • ...buna sakura !
    ...personal "birjalesc" 2 exceler de la daiwa , de 2500 si 3000. dupa 5 sezoane se simt ca la prima tinerete ...lol !

    @ puiut
    ...la avat ai nevoie de o mulineta marimea 2500-3000 care sa reziste la "travaliu"
    ...ai nevoie de recuperari rapide (nu totdeauna) si de multe ori in curent (majoritatea), astfel, mulineta avand nevoie de un angrenaj mai rezistent
    ....nu merita sa cumperi mulineta ieftina deoarece nu rezista. eventual urmareste anunturi de vanzare second-hand , poate nimeresti ceva bun.
    ...o mulineta low-cost si destul de rezistenta este si ryobi ecusima (recomand). mai fa un efort , mai pune un ban deoparte si cumpara o mulineta mai "tzapana".

  • la banii astia nimic ,mai pui 50 si iti ei o abu garcia cardinal minim 2000 sau un attack de 2000 cauta o mulineta cu raport de 5.5 pana la 6.0 dar la nivelul asta tre sa te apropii de bani multi eu pesonal am o sakura alpax de 2000 cu care dau la avat si sunt tare multumit
    .

  • multumesc baieti.cred ca trebuie sa schimb si mulineta pentru ca parerea mea este prea mica pentru avat(bull figter 1000)nu recupereaza decit 59cm la o tura.voi ce mulineta mi-ati recomanda la un buget intre 70 si 100 roni?fir intins si multa sanatate!

  • ...da , da ...dar nu ezitati sa faceti cate o pauza pe recuperare si lasati voblerul pe cadere libera cateva momente
    ...s-ar putea sa aveti surprize frumoase...lol !

  • tine lanseta la 45 de grade si baga viteza mare la recuperare si daca mai ratezi unul sa imi spui .

  • @ victortl

    ...avatii solitari , de regula sunt mari si tot regula spune ca sunt greu de pacalit , altfel nu ajungeau atat de mari...lol !

    @ puiut

    ...thrill-ul se foloseste de regula in curent puternic
    ...in maluri , unde apa este mai lina , incearca altceva

    fir intins !...tuturor.:)

  • i-am facut proba thrilului acum doua zile intr-o dimineata si rezultatul au fost doua atacuri dar nefinalizate,pe unul dintre ei l-am si vazut atacind chiar aproape de mal.nu inteleg ce s-a intimplat de nu a atacat decisiv si nu s-a intepat.asa cum v-am spus sunt incepator si v-as multumi anticipat daca ma-ti lamuri si pe mine in aceasta problema.fir intins!

  • vineri l am luat si eu pe cel de 9 hbl.sambata si duminica dimineata am fost cate 2 ore rezultat o.am un loc unde bate un avat f mare(6-7kg)si incerc de vreo luna sa l prind si nu reusesc si speram ca l pacalesc cu thrilul dar n a tinut

  • multumesc,@ old_radu am sa tin cont de sfaturile tale.astazi deja mi-a venit thrillul hbl 7 si deabia astept sa-i fac proba.fir intins si multa sanatate!

  • @ puiut-ule

    ...depinde pe ce ape pescuiesti avatul
    ...pe raurile mari se preteaza si cel de 9 cm , mai ales sub baraje , dar cumpara prima data pe cel de 7 cm
    ...iti recomand hbl , dar vezi ca au mai aparut 2 paternuri (culori) si unul dintre ele destul de interesant , asemanator cu hbl doar ca are albastru pe spate , vezi primul de sus , bf holographic:

    http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en/lures-salmo-thrill-g5-a211-p1205-k6642.html