pescuitul la Crap |
|
Denumire stiintifica: | Cyprinus carpio |
Denumire populara: | Crap romanesc |
![]() |
Capturi de pescuit la Crap |
Articole de pescuit la Crap |
|
Descriere: ihtiologie | |
Crapul este acoperit cu solzi mari iar pe margini are o dungã ceva mai
Crapul salbatic are o forma mai alungita decat cel de crescatorie.
Inotatoarea dorsala este foarte lunga si se întinde pânã aproape de coada bilobata.
Cei din râurile de la o altitudine mai mare au nuante mai deschise decât cei din
|
|
Lungime normala: | 30-70 cm |
Lungime maxima: | 80 cm |
Greutate: | 3-40 kg |
Dimensiune legala pt retinere: | 35 cm |
Reproducerea la Crap | |
Reproducerea crapilor are loc în aprilie - mai, când o crãpoaicã maturã poate avea o cantitate de icre de pânã la 23% din masa sa netã. Perioada de depunere a icrelor este deosebit de grea pentru femelele crap. La depunerea icrelor, crapii masculi lovesc cu putere femela în abdomen ajutând la expulzarea icrelor. Loviturile repetate si deosebit de puternice pot provoca uneori moartea femelelor tinere. Chiar si în aceste conditii, nu întotdeauna icrele sunt eliminate în totalitate, o parte rãmânând în abdomenul femelei pânã anul viitor sau chiar mai mult - de unde si expresia "crap cu icre din mai multi ani". Icrele sunt depuse pe vegetatia submersã, de regulã în mai multe sedinte. Ele sunt fecundate de masculi prin stropire cu lapti. Durata de ecloziune a icrelor de crap depinde de temperatura apei si este de 5-6 zile la o temperatura de 20 C sau de 8-10 zile la 18-19 C. |
|
Hrana - Nade si Momeli pentru Crap | |
Crapul se hrãneste pe fundul apei preferând zonele cu gropi, mâloase.
|
|
Tehnici de pescuit la Crap: | |
Despre pescuitul la crap: se pescuieste prin metoda cu pluta si prin cea cu plumbul pe fund. Pescuitul cu pluta se foloseste mai ales in ape statatoare, in zonele cu mult papuris si stuf (in Delta, la balti, brate moarte etc.), unde carligul se arunca la distante mici, alese cu multa precizie. Pescuitul crapului este unul tipic de fund. În general, materialele folosite se încadreazã în categoria "grea":
Crapul nu inghite la repezeala prada oferita, ci mai intai o cauta, apoi o da afara si iar o inghite, de cateva ori consecutiv. Toata aceasta "operatie" nu dureaza de cele mai multe ori decat cateva secunde. |
|
Nu exista tehnici pescuit Crap | |
Gastronomie: | |
este un peste cu o carne foarte delicioasa, insa putin mai grasa in special la crapi de epeste 3-4 kg, si chiar la cei mai mici daca sunt de crescatorie si furajati. | |
peste gratinat | |
prajitura cu peste | |
Salata de peste marinat si sfecla rosie | |
pasta de peste | |
peste cu |
Montura D-Rig putin mister ...
Noduri pescaresti - nodul shock...