Salata cu peste

Detalii

Porti 4
Timp 30

Descriere salata cu peste

Pentru salata orientala cu peste afumat eu prefer macroul afumat, deoarece are mai putine oase decat heringul si se curata mai usor. Salata iese insa foarte gustoasa cu orice file sau batog de peste, poate fi preparata si cu peste afumat si conservat in ulei, caz in care uleiul poate poate fi folosit la salata orientala.
Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc min, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti (se incearca utilizand o furculita: daca aceasta intra usor in ei inseamna ca sunt fierti). Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati. Cartofii se lasa sa se raceasca in oala acoperita, astfel incat sa ramana umezi, daca se usuca se vor curata foarte greu. Se pun la fiert si ouale, in apa rece; se tin pe foc 10 minute dupa ce incep sa clocoteasca, dupa aceea se varsa apa si se inlocuieste cu apa rece, pentru ca ouale sa se curete mai usor.
Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sare si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Trebuie sa sa tina cont ca si pestele este sarat, se va pune mai putina sare, cam 1/3 de lingurita. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala iar salata orientala va fi mai gustoasa astfel.
Se curata de coaja cartofii pentru salata orientala. Cartofii trebuie curatati cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda si salata orientala sa fie gustoasa.
La salata de cartofi se adauga maslinele curatate de samburi sau rondele de masline si pestele curatat de oase, rupt in fasii sau taiat.pofta buna

Ingrediente reteta

  • peste afumat 500 grame
  • cartofi 700 grame
  • ceapa 3 bucati
  • masline 100 grame
  • ou 3 bucati

salata cu peste : 19 comentarii

  • mersi marius si sunt de acord cu tine in tot ce ai spus in comentariu si mai ales de a avea multa grija in a masura bine portbagajul masinii in momentul in care vrei sa cumperi un bat de pescuit.

  • pe piata sunt o sumedenie de scule pentru crap deci un mic ghid de genul asta e binevenit, mai ales pt cei ce isi cumpara pentru prima daca o scula de pescuit si care nu au experienta necesara pentru a face alagerea potrivita.

    deci eu zic ca in primul rand trebuie sa ta gandesti asa:

    1. ce buget vrei sa investesti - nr de lansete
    2. cam pe ce balti intentionezi sa mergi - deschise, cu maluri apropiate
    3. la ce pesti vei merge - vrei ceva mai in top adica "capturi" sau mergi asa de placere la ciortan
    4. cu ce le vei transporta - conteaza f mult lungimea de transport sa nu ajungi in situatia ca nu ai unde la le bagi.

    daca sunteti incepatori incercati sa definiti cat mai bine pe cel putin 1-2 ani cam pe ce stil de pescuit veti merge coroborati cu cele descrise in articol si nu uitati inainte de a cumpara mergeti la magazin si jucativa putin cu betele este foarte important sa va placa, sa va simtiti bine cu ele in mana.


    felicitari pt articol tine-o tot asa.




  • cred ca era doar "stiinta" locului.ma refer ca sigur cunostea locul mai bine ca tine si probabil ca avea locul momit.

  • cred am mai scris despre acest subiect.
    imediat dupa 90 pescuiam pe somes la scobar,eu cu bete noi,langa mine un batran pescar de somes prindea in draci eu nimic.am mers la dansul, buna ziua ,cum merge el zice merge.cu ce dati?cu viermus,pai si eu la fel dar nimic.dansul avea bete de bambus cu maner de plastic.
    am inceput sa-i explic ce linie am ce bete la care dansul imi raspunde.stiinta taica stiinta.

  • eu zic totusi ca trebuie un minim de calitate .incearca sa scoti un peste de 10 kile cu o mulineta cu frina ca si inexistenta ma refer la alea de 20-30 lei si cun bat cu 15lei care cind te zbati mai tare sa scoti pestele se rupe in doua sa vezi atunci injuraturi si alea, alea.sint de acord ca nu ai nevoie de bete de ordinul multor milioane dar un minim de calitate e necesar.si parerea mea e ca momeala si montura din capat sint cel mai importante dar daca n-ai cu ce finaliza nu prea mai conteaza,nu?

  • poate alegerea unui bat conteaza mai mult de locul in care vrei sa pescuiesti. cel mai mult conteaza tehnica de pescuit si nada folosita. am vazut pescari cu bete de ordinul milioanelor (bat+mulineta+fir), care doar isi afisau uneltele. altii cu cativa metri mai incolo cu bete de 30/40 lei prindeau peste. este doar un moft, sa avem bete de 3-4 milioane lei.pestele nu se uita la pretul dat pe bat. asa ca putem pescui si cu un bat de banbus(din acelea vechi) numai sa prindem peste. fir intins ...si sanatate.

  • nu sunt de acord ca este o chestiune de gust.totul depinde de locul in care pescuiesti.iti poate place mult sa zicem un bat de aproximativ 3m si nu vei face nimic cu el daca trebuie sa lansezi la circa 80-100m.dar asta se invata in timp si multe multe ore de pescuit.

  • asa e bernard ai dreptate.dar nu-ti dai seama dupa citeva aruncari, doar in decursul anilor perfectionind-uti tehnica i-ti dai seama spre ce fel de bete te orientezi.cel mai bine e sa incepi cu niste gioarse si atunci vei aprecia si betele bune mai mult. dar in primul rind pe gioarse i-ti perfectionezi finetea pescuitului, aruncarile, cum se simte un bat in mina si cum se rupe daca-l fortezi si abia apoi poti spune ca i-ti place un bat rapid ,mediu sau moale sau o anumita combinatie .nu-i chiar asa simplu ca a zis x sau y ca asa sau asa e bine.

  • pana la urma alegere unui băţ de crap e o chestie de gust, fiecare are o parere a lui, cel putin asa cred