Saramura din constanta

Detalii

Porti 4
Timp 25

Descriere saramura din constanta

Curatati de intestine si branhii,insa nu si de solzi, se spala pestii, lasandu-i intregi. Se sterg bine la suprefata cu un servet de hirtie. Intr-o tava de tabla nemaltuita (mai veche), se pune un strat de sare cu grosimea de 2-3 mm si se asaza pe plita foarte fierbinte. Se lasa sa se infierbinte, intorcand-o cu o lingura de lemn. Cand sarea este foarte fierbinte, se asaza pestii pe ea, unul langa altul, lasindu-i fara sa se intoarca pana cand se rumenesc; apoi se pot intoarce pe partea cealalta. Daca sarea nu este foarte fierbinte sau pestii sunt inca uzi, acestia nu se coaguleaza imediat la suprafata si vor absorbi prea multa sare. Cind sunt prajiti, pestii se pun pe o planseta, li se indeparteaza solzii cu un cutit ascutit si, fara sa se mai spele, se asaza intr-un platou, turnandu-se peste ei apa fierbinte cat sa-i cuprinda; apa se va sara suficient de la sarea ramasa pe ei. In saramura se adauga 2-3 bucatele de ardei iute (sau dupa gust). Ardeiul iute se poate inlocui cu cativa catei de usturoi taiati in felii, sau cu o ramura de cimbru. Se serveste ca primul fel. Saramura se poate pregati la fel si din pesti mari, prajiti la gratar sau la protap. Apa care se toarna peste ei, se sareaza dupa gust si se aromeaza cum s-a aratat la inceput.

Ingrediente reteta

  • rosioara 20 bucati
  • sare 10 grame

saramura din constanta : 24 comentarii

  • eu ma gandeam ca odata ce baltile vor deveni particulare or sa te invite la pescuit si o sa ai de unde alege.acuma situatia baltilor este inca o aiureala forme de privatizare gen concesionare mai mult strica pentru ca nu exista dorinta de a investi .trebuie sa mai curga multa apa pe dunare pana cand piata de oferte se formeaza.cine stie cand?.

  • peste mai este inca dar din cauza barajelor necuratite de gunoaie si buruieni ,pestele se prinde greu pentru ca sta ascuns si mananca acolo inbradisul de buruieni unde nu ajungem noi cu unditele.pe timpul lui ceasca nu era braconaj mare si se mai curateau apele .acum au aparut si toate felurile de momeala de nici pestele nu stie ce sa mai mance plus schimbarile climatice de acum.nici dumnezeu numai vrea cu noi.

  • @si acesta este doar inceputul ,va fii din ce in ce mai greu .oare pentru ce si-au dat viata tinerii in 89?simplu ca buna ziua ca sa se imbogateasca comunistii .pacat de ei mare pacat.iar in ultimul rand cam ne meritam soarta deoarece am executat un om de sf zii de craciun .fire intinse ............

  • tot ce ai spus este adevarat plus multe altele.uite eu am ramas dupa repartitie in galati,nestiind ca locurile de pescuit vor fi transformate in teren agricol(amintete-ti baltile de peste dunare,bratesul pana unde era etc.),si am lasat brasovul. m-au pacalit odata.apoi a urmat distrugerea totala dupa revolutie.cate odata i-mi vine sa urlu de ciuda.

  • bravo,bravo,bravo;dar..........

  • frumos,a fost odata,mama ei de viata,e bine ca avem amintiri frumoase....

  • ce l-a luat nostalgia pe asta "micu". nu te stiam asa "white_shark". parca ai fi frate cu mama. ;) (a, si nu e el in poza a 3-a. stiu nu vorbesc aiurea!)

  • frumos articolo sa sti ca asai sau dus vremurile de lata data,era mai bn pe vremea lui nea niku decat ca acuma pe vremea astora democrati cum e pinochio{base-sa traiti bine=astai viatza de roman

  • salutari white shark....no comment......nu mai are rost

  • frumos articol,foarte frumos....chiar m a emotionat profund gandindu ma la ce vremuri frumoase au fost!acele vremuri cu siguranta nu se vor mai intoarce in tara asta atata timp cat mergem in acest sens....si anume foarte prost!!!atata timp cat e saracie si lacomie cum spunea cineva mai sus....nu vom mai avea ce am avut acum 15-20 de ani!
    sa mi bag si sa mi scot si eu in toti cei responsabili pt kkt urile astea;))))