CUM SA FACI O MAMALIGA SIMPLA DAR BUNA
- Totti Hunt
- 04-06-2011
- 32369
- 13
Descriere - CUM SA FACI O MAMALIGA SIMPLA DAR BUNA
Este foarte important pt ca mamaliga sa iasa buna felul de malai care il folosim. Eu folosesc doar cel negrisat . Deci se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare , cand da bine in clocot pune-ti faina de malai in ea(se va forma ceva in genul unei mini piramide), lasati sa fiarba bine (cam vreo 20 de min) . Dupa ce o luati de pe foc scurgeti tot cirul(surplusul de apa cu faina)si amestecati bine (se amesteca greu fiind foarta omogena)si incet incet se adauga o jumate de pahar de cir (50 ml) maxim un pahar. Asa avem o baza buna pentru a putea combina cu alte nade sau atractanti.Ingrediente
-
MALAI (negrisat) 1000 gr
Specii de Pești
- Caras
- Clean
- Crap
- Cteno
- Fitofag
- Lin
- Mreana
- Novac
- Oblete
- Scobar
salutare, aici contrazic si mamaliga grisata daca sti cum so prepari nu se arde sunt destule moduri de-a prepara mamaliga.nu are rost sa va certati care mai de care,iubitiva c-a fratii.
3 parti malai si 2 parti faina se pune si se fierbe circa o ora dupa 30 de min se sparge cocolosul mare in bucati mai mici si la sfarsit se amesteca bine cu zeama ramasa din scurgere cu cat pui mai multa zeama cu atat iese mai moale deci o faci cum vrei
imi pare rau,dar mamaliga trebuie sa fiarba cca.25 min,dupa care incepi sa amestci.la cantitati nu este corecta reteta.
lasati jicnirile dati ceva concret despre nade ca sa mai anvete si alti msi noi adica pescati pufi
daca puneti apa suficent ca faina sa plutesca,nu se arde si nu miroase a ars.
poi ba desteptule cum sa se arda? tu daca faci cu din aia grisata normal ca mesteci in ea...dar aia e de cacat pentru pescuit...eu am specificat faina negrisata , si asta se prepara cu totul altfel
salut ,eu nu tin cont de contraziceri am sa incerc sa vedem cine are dreptare ,restul sa-si ceara scuze
nu cred ca merge...si in plus orice mamaliga daca o fierbi 20 de minute o sa manance cainii din ea ca miroase a ars chiar si la foc mic...timpul de fierbere la mamaliga va omoara?...mamaliga daca vrei o faci la foc mic mare mediu mestecant tot timpul ai control mult mai bun...asa ca nuu.. nu sunt de acord cu tine ..dar e parerea mea...
poi ai cantitatea .... 1 kg de faina de malai
frate nu ai trademark pt reteta ta...eu asa imi pregatesc mamaliga...daca ai si tu ceva asemanator e posibil...ca la urma urmei nu poti face mamaliga in 100 de feluri sunt doar cateva moduri de a o prepara