- Activitati
- Despre pescuit
- Anunturi
- Discutii
- Utile
Descriere - mamaliga
Se amesteca faina de malai cu cea de grau si apoi se pune 1/3 din amestec la fiert. Cand amestecul este aproape fiert se adauga 1 lingura miere de albine si 15 picuri de esenta de anason. Se adauga apoi treptat si cantitatea de amestec ramasa. Pentru a putea pune acest tip de momeala si in carlig, se introduce o bucata din mamaliga rezultata intr-o bucata de panza si se strange bine in forma unei bile. Se lateste apoi prin apasare si se fierbe pana cand incepe sa pluteasca. Dupa racire se scoate din panza si se poate taia cubulete. Cubuletele respective se pot pune in carlig direct sau pe fir de par.Ingrediente
-
faina malai 2000 gr
-
faina alba de grau 1000 gr
Specii de Pești
-
Crap
mamaliga : 14 comentarii
- Comenteaza
Capturile pescarilor
Ultimele anunturi
Subiecte in forum
- Noi
- Comentariu nou
-
Caut partener de pescuit 27-07-2020 11:53 - Gann
-
Despre balta Floarea popestiului 10-06-2018 21:21 - Mariuspop
-
caut partener pescar in ape salbatice 20-12-2016 22:48 - zorila
-
permis canalul 5 06-11-2016 11:23 - gabriel
-
Barci pneumatice 01-08-2016 13:58 - MMihai96
-
Balti fara taxe in Bucuresti si/sau imprejurimi ? 18-07-2016 20:06 - AdyCosta
-
Caut partener pescuit 02-06-2016 21:54 - mihaiignat27
-
pescuit la crap 30-05-2016 15:05 - pescuit2016
-
Pescuit in Galati si imprejurimi 19-01-2010 15:18 - zvety
-
pescuit pe canalele de la modelu calarasi 11-06-2013 22:04 - alexdav_tnt
-
Locuri de pescuit in jud. Bacau 15-05-2009 09:34 - sandelki
-
caut partener pescar in ape salbatice 20-12-2016 22:48 - zorila
-
Cazare in Delta 30-05-2010 19:09 - decy13green
-
matrite chefal 27-01-2016 10:45 - Jean 10
-
cine poate sa dea detalii despre balta de la Namoloasa? 11-08-2011 09:02 - bentud
-
Pluta 18-02-2016 19:21 - Andrei_Flaviu


3 parti malai si 2 parti de faina, se pun intr-un vas si se amesteca, se pune apa la clocotit, dupa ce da primul clocot se varsa tot amestecul in apa o sa vedeti ca se formeaza o bila mare dupa ce firbe cam 15 min incepeti sa o spargeti cu o lingura de lemn pana faceti bucatele cam cat un ou de gasca, se las la fiert inca 30 de minute, dupa care varsati apa(terci) care a mai ramas in tuci intr-un recipient,puneti peste compozitie mirodenii de care vreti voi si incepeti sa mesteti cu lingura sau cu mana daca va riscati pana ce se omogenizeaza, daca vreti ca mamaliga sa fie mai moale luati din acel terci care a ramas dupa firbere si amestecatil cu compozitia.o puteti folosi pt bobita ,arici,patratica,para pe carlig,ancora garantat ramane 2 ore in carlig
a! nu uitati sa folositi apa de ploaie sau plata, sau...de la balta din care pescuiti!
intr-adevar reteta e simpla si e ok! raportul 2/1 dintre malai si faina de grau face ca mamaliga sa fie legata. pentru a o face mai elastica, eu mai adaug si o lingurita de ulei vegetal la tot "smack-ul in ultima faza a fierberii, dupa ce am pus tot amestecul.
cata apa se pune la o mamaliga?in functie de cantitatea de apa iese mai moale sau mai tare.
catre baboier,de ce numai o lingurita de lapte praf,eu vreau doua
hai sa incercam si asta
f.buna reteta, si eu o folosesc,darla aceste ingrediente mai adaug si una lingura lapte praf.
f.buna reteta, si eu o folosesc,darla aceste ingrediente mai adaug si una lingura lapte praf.
eu o folosesc de mult timp.e super reteta
e tare.am incercat-o.super.