Alge

Detalii

Porti 1
Timp 1

Descriere alge

Nu ne propunem sa discutam nici despre valoarea nutritiva a algelor marine, nici despre rolul lor in pastrarea sanatatii.
Ne-am gandit ca poate vreti sa aveti o alternativa in meniul de post sau chiar in meniul dumneavoastra obisnuit.
Asiaticii consuma alge de 5000 de ani; in Extremul Orient ele au devenit o delicatesa culinara.
In Irlanda si Canada, Palmaria Palmata se consuma cruda, uscata sau gatita, similar cu spanacul prin partile noastre.
In Anglia, Porphiria( alga purpurie) este un aliment traditional.
In Scotia, Ulva Lactuca( laptuca de mare) se prepara ca supe si salate, de peste 1000 de ani.
In Scandinavia, Alaria este foarte apreciata si cruda si gatita.
Ca aliment, apreciem continutul de fibre solubile si insolubile, vitaminele, mineralele, proteinele si acizii grasi( omega-3, omega-6).
In ceea ce priveste gustul, talentul dumneavoastra culinar, deschiderea fata de nou si retetele pe care vi le aducem noi in atentie, speram sa va faca sa il apreciati!
In general, veti gasi alge deshidratate. Pentru a le pregati, este nevoie sa le tineti un timp in apa, conform indicatiilor fiecarei retete sau celor de pe pachet( furnizor).
Mai puteti gasi preparate uscate din faina de alge, care se adauga in mancare.
Desi oferta actuala a pietei nu este prea bogata, incercati sa introduceti algele in alimentatia dumneavoastra, pentru ca sunt hranitoare, satioase si…gustoase!

Ingrediente reteta

  • alge 1 linguri

alge : 11 comentarii

  • daca se aseza asa bine cu mana si cei de la ateliere t-il puneau cu mana si in acel-as timp se uitau si la tv,cel mai bine este sa pui rola pe un ax si asa se va desfasura asa cum a fost infasurat,adica drept,e logic,e normal ca asa este cel mai bine.firul,mai ales monofilamentul daca al anfasori cu mana si sta mai mult timp rasucit pe tambur nu isi va reveni 100%

  • asa am zis si eu

  • pfffffffffffffff ...
    tot felu' de inventii...
    cel mai simplu: pune apa in galeata, pune rola in apa,tine firu' tensionat si strange guta pe tambur.
    niciodata nu pun fir sa incarc tamburu'.

  • ????????pai daca nu aseaza firul ca lumea cum poti arunca departe?stiai ca intre spire ideal trebuie sa fie 3-4mm?crezi ca poti pune cu mina asa perfect?

  • binenteles ca merge si-asa;fiecare foloseste metoda care i se pare mai buna.
    nu asezarea firullui conteaza,in definitiv cel mai important lucru este sa nu-ti faca bucle la aruncare !
    nu ?

  • pai si cum asezi firul cu mina nickisnic?nu face burta?ca din mina n-ai cum sa asezi bine ca doar nu esti robot.si eu arunc rola intr-o galeata si mulineta i-si face treaba singura .doar un pic mai tensionez firul cu mina.eu am niste attack-uri de 8000 aseaza beton firul .

  • salut!eu mi-am oprit de la mulinetele nereparabile axele.nu stiu daca ati observat,dar fiecare producator de mulinete foloseste o gama restransa de axe.
    deci scot tamburul de incarcat cu fir si il infig intrun ax potrivit,apoi il prind in mandrinul surubelnitei electrice.de masa prind o mini-menghina.in ea voi prinde un ax cu doua ambreiaje laterale intre care voi prinde rola.in functie de destinatia mulinetei,voi strange diferit unul din ambreiaje.
    inod firul pe tambur si pornesc surubelnita.
    nu dureaza mai mult de cateva minute;nici nu se rasuceste firul.
    incercati e simplu !

  • chiar si asa prima asezare este cea mai importanta pentru ca daca il scoti de pe role cum este prezentat in articol firul va fi rasucit.scos de pe rola prin rasucirea ei firul va iesi drept fara acele bucle.o stiu din proprie experienta de la locul de munca unde lucrez cu foarte multi metri de furtun de apa si singura forma de a-l scoate bine de pe rola lui este prin rasucirea acesteia.daca este scos printr-o parte a rolei acesta iesea rasucit si se sugruma.pare o nimica toata dar in realitate firul rasucit are o frecare mai mare asupra inelelor si implicit o uzura mai rapida.

  • hai sa va explic practic cum sta treaba...

    indiferent cu ce sistem vei pune firul pe tambur "automat" sau "manual", cand ajungi pe balta si incepi sa lansezi... se duce aranjarea firului si practic mulineta face totul de atunci incolo, adica ea va aranja firul asa cum ii place si cum stie.

    eu imi pun firul pe tambur singur, in mod normal fac asa:

    - pun 50% un fir oarecare de 0.28 apoi vin cu firul pe care il folosesc. incerc sa aranjez firul cat mai c strans. concret daca pe tambur intra 500m de 0.28 pun 250 cu 250.

    - apoi pe balta la prima lansare incarc lanseta numai cu plumb , aleg unul de distanta si putin mi greu pt lanseta mea cam de 120gr, aruncarea va merge cu ce putin 20-30m mai mult decat daca lansez in mod normal cu montura.

    - apoi recuperez si gata firul se tensioneaza si se aranjeaza asa cum decide mulineta :) si asta este cel mai important.

    spor la asezat.



  • nu stiu citi din pescari merg la un magazin specializat ca sa-si puna fir pe tambur. personal am fost 1 singura data si am zis pas. costul mi s-a parut cam mare. 5 ron/tambur.. la 4 mulinete si 4 rezerve se aduna.. plus ca daca vreau si verificare cu laser a integritatii firului mai platesc 3 ron/rola.