Aspic din peste

Detalii

Porti 10
Timp 180

Descriere aspic din peste

Oasele din capet de peste se spala în apa rece, schimbînd apa de 2-3 ori. Se pun la fiert în 3 litri de apa rece, împreuna cu jumatate din cantitatea de legume crestate. Fierberea dureaza circa 2 ore, la foc lent. Fondul rezultat se strecoara în alt vas, printr-un servet curat, muiat în apa rece si stors, asezat intr-o strecuratoare. Se adauga gelatina muiata în apa rece cu circa o ora înainte si se amesteca pentru dizolvarea acesteia. Carnea de peste se toaca, se amesteca într-un vas cu restul de legume si verdeata taiate marunt, boabe de piper, sare si putina apa. Se amesteca usor cu telul pâna se spumeaza albusurile si se lasa sa se macereze câteva minute. În acest timp se probeaza consistenta fondului pentru aspic, se pune putin fond într-o ceasca sau farfurioara , se tine 4-5 min în frigider, dupa care se poate conctata daca a gelatinat si csre este consistenta probei luate. Daca consistenta fondului nu este cea dorita, se mai poate adauga gelatina muiata în apa rece. Fondul rece sau caldut se toarna peste compozitia cu tocatura de peste, amestecând cu o paleta din lemn. Se fierbe la foc lent circa 15 minute, fara sa dea în clocot si fara sa se mai amestece.Când compozitia din peste începe sa se ridice la suprafata, se mai continua fierberea circa 30 minute, stropind cu câteva picaturi de apa de 2-3 ori. Cu 10 minute înainte de final, se adauga vinul alb. Se strecoara cu atentie aspicul printr-un servet curat (sa nu aiba urme de grasimi), muiat în apa rece si bine stors. Daca se mai observa puncte de grasime pe suprafata aspicului, acestea se absorb cu un servetel curat din hârtie. Aspicul se lasa sa se raceasca, apoi se pune în frigider pâna în momentul folosirii. Se utilizeaza la preparate reci din peste în aspic. Pofta Buna !

Ingrediente reteta

  • oase si capete de peste 1000 grame
  • morcovi 150 grame
  • albitura 150 grame
  • ceapa 150 grame
  • telina 150 grame
  • gelatina 50 grame
  • peste slab,stiuca,cod sau merlucius 150 grame
  • boabe de piper 6 bucati
  • fire de patrunjel verde 6 bucati
  • fire de tarhon 6 bucati
  • albusuri de ou 2 bucati
  • vin alb 100 mililitri
  • sare 10 grame
  • apa 3000 mililitri

aspic din peste : 0 comentarii

Nu exista comentarii