Icre de crap sau stiuca

Detalii

Porti 3
Timp 20

Descriere icre de crap sau stiuca

Icrele proaspete sau congelete se paseaza printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele.

Se sareaza dupa gust, si se pun intr-un castron si se lasa la rece. Cel mai bine se lasa 24 ore inainte.

Dupa ce se scot de la rece se prepara astfel: se bat cu tel-ul/mixer turnand putin cate putin ulei.

Treptat se mareste cantitatea de ulei, stropindus-se din cand in cand cu putina apa.
La sfarsit se adauga putina zeama de lamaie si pudra de menta, continuand amestecarea si stropirea cu apa sau sifon.

Icrele bine legate se tin la rece 2-3 ore, dupa care, daca s-au intarit, se mai amesteca din nou, adaugand apa atat cat mai primesc.

Atentie sa nu le taiati.

Icrele se pun pe platou, se aranjeaza cu felii de lamaie si cu masline.
Nota:
Icrele se leaga mai bine si au un gust mai bun daca se lasa cel putin 24 ore la rece.

Daca icrele se taie se pot drege cu circa 50 g gris fiert tare si racit bine, aplicand aceasi metoda ca si cu miezul de paine.

Ingrediente reteta

  • icre de crap sau stiuca 200 grame
  • ulei 200 mililitri
  • menta 10 grame
  • lamaie - coaja 1 bucati

icre de crap sau stiuca : 0 comentarii

Nu exista comentarii