Pescuit Mania , pescuitul sportiv in Romania | Pescuit Mania - Contact Inscriere
Cont utilizator
User:
Parola:
Retine datele
Am uitat parola

La clean cu visine

Tag-uri: Clean, Aventuri la pescuit

Rata: 5.15/ (222 voturi) (Acorda o nota...)

La clean cu visine

Pe malul stang al Muresului, in sensul lui de curgere, in apropiere de orasul Alba-Iulia se afla localitatea Limba, un sat, localitate in care locuiesc si eu defapt. Pe malul Muresului din aceasta zona sa petrecut actiunea pe care o s-o relatez in urmatoarele randuri.

In acest sat a fost un batran, nea Maftei, printre alti pescari, Dumnezeu sa-l ierte,  care ma invatat si pe mine pescuitul pe cand aveam 7 ani, care iubea mult nadele si momelile naturale.

 


Intr-o zi din luna iunie, 1996, inspre amiaza m-am dus la Mures in locul lui preferat de pescuit, fiindca era mai zilnic la pescuit si ii placeau locurile in care era multa salcie si vegetatie pe maluri, caci el zicea tot timpul ca pestele daca nu vede miscare vine la mal la tine, unde am dat de el putin nervos.

 

Era nervos ca pestele, cleanul, nu vroia sa manance, ci doar obletii si niste bibani mititei lacomi, carora deabia le scoteai carligu din gura. Incepuse cu rama, apoi cu gandac de colorado, mamaliga, lipitoare, viermisori si nimic frumos nu aparuse la momeala.

 


Era din ce in ce mai cald, eu imi adudesem si eu undita, pe atunci aveam o undita din fibra de sticla plina de 1.5 m si o mulineta grea facuta de „Delta Dunarii”, Bucuresti, pe vremea lui Ceausescu, iar batranul ma trimise sa prind cosasi si sai aduc niste visine de la o livada apropiata. Intors la locul de pescuit, batranul si-a pus niste cosasi in carlig si incepuse sa pescuiasca si nu dupa multa vreme a inceput sa scoata niste clenisori frumosi.

Mie imi puse in carlig o visina. Ii placea mult sa pescuiasca cu bucati de fructe sau chiar fructe intregi de exemplu pruna, visina, cirese, si altele.

Stand si asteptand sa traga dupa niste ierburi mai inalte vad pe la 2 metri de mine in apa limpede un card de cateva zeci de cleni de 500-700 grame, il atentionez pe nea Maftei, si acesta zice usor sa stau cuminte sa astept si se lasa si el dupa ierburi si priveam amandoi la cleni cum defilau si la carlig nu veneau. Dintr-o data simt o lovitura in picior, era undita, ceva se intepase in carlig si vroia sa scape. Dupa cateva minute am scos pestele la mal, era un clean de 1,8 kg, a fost primu meu peste mare, cum de altfel se zice norocul incepatorului.  


Aceasta relatare, nu stiu daca o credeti adevarata sau nu, este suta la suta ceea sa intamplat in realitate acum multi ani in urma. 

 


 

 

 

La clean cu visine

 
La clean cu visine | 2 Comentarii
 1. 1

  Re: La clean cu visine

  gonof48 in 25.04.2010 08:07
   

  Corect... visine si cirese, capsuni si prune... si daca mai sint si un pic trecute, putrede dar tarisoare.... rezultat garantat!

 2. 2

  Re: La clean cu visine

  danem in 26.01.2011 10:07
   

  incercati si la dude...pe cerna linga herculane functioneaza...(tot de la un nene am invatat si eu,,...aceiasi poveste ...el prindea ,eu nu)....sa auzim de bine si fire intinse!!!!

Pentru a putea comenta/nota "La clean cu visine" trebuie sa va logati.
Nu ai cont pe Pescuit Mania inscriete acum. Inscriere