Peste cu ciuperci

Detalii

Porti 6
Timp 50

Descriere peste cu ciuperci

Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul, foaia de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamiie fara coaja alba (care amareste).Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune untdelemnul.Tava se introduce in cuptor la foc submijlociu, unde se lasa cca o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cind in cind, atit pestele cit si ciupercile.Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta.Cind este gata, se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.

Ingrediente reteta

  • peste 1000 grame
  • ciuperci 500 grame
  • untdelelmn 100 mililitri
  • rosii 300 grame
  • suc de rosii 200 mililitri
  • piper 5 grame
  • foaie dafin 2 bucati
  • ramura de cimbru 1 bucati
  • lamaie jumatate sau dupa gust 1 bucati
  • sare dupa gust 1 bucati
  • vin alb preferabil 100 mililitri
  • marar dupa gust 1 bucati

peste cu ciuperci : 0 comentarii

Nu exista comentarii