Peste cu sos a la grec

Detalii

Porti 4
Timp 60

Descriere peste cu sos a la grec

Se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvanta in prosop si se frige pe gratarul incins sau pe plita presarata cu sare. Se frige 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute, fara sa se usuce (interiorul trebuie sa ramana suculent). Separat se pune pe foc intr-o craticioara apa (300 ml) cu uleiul, 3 linguri de otet, o feliuta de lamaie, boabe de piper, un praf de sare si unul de piper macinat. Cand sosul clocoteste se aseaza cu grija bucatile de peste fript si se lasa sa clocoteasca pana sosul devine alb-laptos (se completeaza cu apa daca scade astfel incat pestele sa fie acoperit pe trei sferturi). Se gusta de sare, de otet (se mai adauga daca e cazul). In timpul fierberii (la foc potrivit) se scutura craticioara pentru a nu se prinde.Se serveste cu mamaliguta fierbinte, stropit cu mujdei de usturoi, ardei iute tocat fin, patrunjel presarat deasupra si feliute de lamaie pe fiecare fileu.

Ingrediente reteta

  • file de peste 1000 grame
  • ardei iute 1 bucati
  • usturoi-catei 5 bucati
  • ulei 6 linguri
  • lamaie feliata subtire 1 bucati

peste cu sos a la grec : 0 comentarii

Nu exista comentarii