cei ce indragesc pescuitul la bologneza, cunosc faptul ca iarna cu apele raurilor foarte reci, nu constituie un impediment in realizarea unor partide de pescuit extrem, dar cate odata pline de satisfactii.
pentru reusita unei partide de pescuit in astfel d... [Citeste articol]
scobarul iarna
daca primavara il gasim in "linuri’’ cu spuma pe apa", vara in "fierturi’’ si in suvoaie", in anotimpul rece scobarii stau intre fierturi si suvoaie, fara o anume preferinta pentru adancimea apei.
aceste locuri dau cea mai incerta traiectorie a plutei. aceasta curge cu apa cativa metri , dupa care apa o a... [Citeste articol]
se stie ca varga bologneza se simte cu adevarat in mediul ei pe apele curgatoare.una dintre cele mai reprezentative si indragite specii care traiesc in raurile uneori chiar si in parailele zonei colinare este scobarul. desii este un peste iubitor de curent si substrat tare, bolovanos, pietros ,el nu se adapteaza cu usurinta si altor medii de viata intalnite pe cursurile raurilor n... [Citeste articol]
pentru multi pescari pescuitul la scobar, idiferent de anotimp, este un adevarat chin, intr-un fel a spune, fiindca este un peste sensibil, mofturos, care musca foarte fin, desi are buzele groase si cartilaginoase.
... [Citeste articol]
inca de la inceput tin sa precizez ca aceasta tehnica au inventat-o englezii, de unde si numele care provine de la verbul „to feed” care inseamna a manca, a se hrani.
printre pescarii de stationar aceasta tehni... [Citeste articol]
pescuitul scobarului a generat foarte multe discutii privind alegerea carligului potrivit.
daca tinem cont ca pescuim pe o apa in permanenta miscare, cu fund pietros,atunci avem nevoie de un carlig rezistent la frecarea cu pietrele de pe substrat.
trebuie stiut ca scobarul are o gura mica si cartilaginoasa, nevascularizata, adaptata hranirii de fund.
din ace... [Citeste articol]
specii de pesti - scobarul
scobarul este foarte raspandit in tara noastra aproape pe toate raurile de munte sau de deal.corpul scobarului este de forma lunguiata cu solzi bine conturati si dispusi uniform.are buze groase cartilaginoase parca are botox i-au atras denumirea de peste dalta.
lungimea medie a exemplarelor mature este de 20-28 cm,iar greutatea medie de ... [Citeste articol]
"mileul apelor'' asa cum este uneori supranumit scobarul,traieste in carduri,hranindu-se chiar si in anotimpul rece, lucru care il face sa fie foarte cautat iarna cand alti pesti....ne cam trimit la gura sobei,pe taramnul vesnicelor povesti pescaresti. orice pescar cu putina experienta stie ca pescuitul sportiv al scobarului este un pescuit de mare finete.... [Citeste articol]
scobarul este un peste din familia crapului, avand lungimea (la maturitate)de 25-30 cm,cu greutatea medie de cca.300g.
poate atinge 45-50 cm si o greutate de 1-2 kg,aceste exemplare fiind mult mai rare.
dintre speciile de pe... [Citeste articol]
trebuie avut grija ca atunci cand umpleti cosuletele sa nu presati foarte tare nada, pentru ca la nadire, interesul este ca nada sa se desfaca cat mai repede, in cateva secunde. frecventa lanseurilor, cand se pescuieste la feeder, este cam de 2-3 lanseuri la 10-15 minute, acest stil fiind unul destul de activ. dupa o perioada, pestii se vor obisnui cu zgomotul facut de cosulet, asociindul pana l... [Citeste articol]
Pescuitul scobarului la bologneza iarna
Pescuitul la scobar iarna
Pescuitul la scobar pe rau
Pescuitul scobarului la feeder
Tehnica Feeder
carlige folosite la pescuit de scobar
Scobarul
Scobarul
Pescuitul scobarului iarna
Despre feeder