Power Gum in monturile de feeder partea lipsa

Monturi
Share
Powergum in monturile de feeder.... Partea lipsa:

Powergum a intrat in ultima vreme tot mai mult in componenta monturilor noastre. Poate este deja de prisos sa mai scriu dar acesta se
foloseste pentru amortizarea socului in timpul drill-ului cu un peste,
elasticitatea acelui tronson permite ca in cazul in care zmuciturile
sunt puternice sau neasteptate (se zbate la mal, aproape de minciog cand
credem deja ca a obosit) sa atenueze forta si sa pastreze pestele in
carlig.

Avem nevoie de:


- power gum pe care il dimensionam in functie de pestele care probabil va fi prins
- 2 bile de cauciuc
- o agrafa cu vartej
- un vartej
- un vartej cu agrafa rapida - eu am folosit de la fox quick ghange link
- o foarfeca
- o crosetaLuati o bucata de power gum de circa 25-30 cm.Vom lega cu un nod simplu vartejul dinspre firul principal dupa care vom
trage puternic de nod pentru a se strange si a-l fixa in loc. Umeziti un pic inainte de a trage de nod, asa se va fixa mai usor.Nodul va arata asa, asigurati-va ca nu aluneca si ca cele doua suprapuneri de power gum sunt la fel de intinse.Treceti un vartej cu agrafa si doua bile de cauciuc cum se vede in imaginea de mai jos.Eu am folosit de la fox quick change-ul dar ramane la latitudinea voastra ce anume puneti la celallat capat. Eu il prefer deoarece cu aceeasi montura ma duc la caras sau crap si este necesar schimbarea carligului usor. Totodat mai sunt si alte motive de schimbat carligul asa ca il recomand.Prin mansonul de cauciuc al link-ului se trece o croseta fina... trageti prin el ochetul inaintasului.Se prinde de agrafa si se va trage mansonul peste agrafa tinant intins firul spre carlig.Montura arata in acest fel dupa atasarea cosuletului si carligului.
Continuare articol: http://www.pescuitmania.ro/power-gum-in-monturile-de-feeder-ar-664.htm


Fire intinse.

Power Gum in monturile de feeder partea lipsa : 6 comentarii

 • montura este eficienta si la incepatori.... sotia aducea la mal de obicei cate o gura de peste la inceput.... asa ca am mers in magazin si am cumparat power gum sa ii fac montura mai .... atenuanta... a rezolvat complet problema la vremea aceea.
  apoi am incercat ei eu. acum il folosesc in multe situatii. merge si in cazul in care pescuiti la varga fixa si aveti sanse de capturi mai mari... in loc de acel elastic de interior. atentie nu inlocuieste elasticul de varga, acela avand alte proprietati; il folosesc uneori pe un tronson de la varful vergii si pana la firul principal pt a atenua pestii mai mari in cazul in care nu am varga fixa cu elastic pe interior. spor sa aveti.

 • intradevar o montura interesanta,pare sa fie ok,o voi incerca>>>fire intinse !>>>

 • is curios de un lucru... acum punctajul oricum nu se aplica si nu conteaza...
  care e motivul acelei persoane care a dat 1 la scor? ce ar trebui un autor sa imbunatateasca? si am remarcat la alte articole la fel. daca omul are un scor mai bun atunci cineva se gaseste sa dea 1 fara macar sa combata sau sa zica ce e gresit.
  go on, astept ce nu e bine ;)

 • mersi de informatii , trebuie sa le pun in practica si io de la anu' o iarna cat mai rapida tuturor si peste tot mai mult la carlig ( dar eliberat apoi) :)

 • pai daca pestele nu este in balta.... cea mai eficienta montura este visacard sau mastercard... si dat cu ea la metro/selgros/auchan/real....

 • da, este eficienta montura,eu o folosesc de un an de zile, am furat-o dintr-un catalog englezesc de monturi si se pare ca este mai eficienta decat multe alte monturi chiar si pentru pestii cu dimensiuni respectabile dar cu conditia sa fie peste in balta,... lol,... fire intinse tuturor!