Reteta de boilies pentru cteno (amur)

Nade si momeli
Share
img

In ape calde, la mijlocul verii, multi dintre pescari sunt interesati sa prinda amuri (cteno) de marimi considerabile, datorita puterii lor de lupta si drilului spectaculos.

De aceea va propun  o reteta de boiliesuri speciala pentru acesti pesti. 

Boiliesurile pot inlocui cu succes porumbul, considerat la noi regele  momelilor pentru amur. 

Nu spun ca nu se poate prinde si crap cu aceste boiliesuri, dar in principiu reteta este  mai ales pentru amur.

Fondul retetei este un amestec dulce, pe baza de mancare de pasari:

 

  • 20% malai;
  • 25% griș;
  • 20% mancare pentru pasarele macinata fin;
  • 10% faina de soia;
  • 10% crochete pentru pisici kitekatt, cu arome de legume, macinata fin;
  • 5% faina  de orez;
  • 5% nuca de cocos macinata fin;
  • 5% usturoi granulat macinat fin;

 


Mod de realizare

 

  • La toate acestea se adauga miere de albine, nu este o doza anume , puneti miere treptat, pana cand aluatul de boilies inceteaza sa fie prea lipicios.
  • Dupa ce aluatul s-a framantat, se adauga 20 ml ulei de masline. Uleiul trebuie sa fie neaparat de masline, nu poate fi inlocuit cu altceva si trebuie introdus numai dupa ce aluatul  este pregatit. 
  • Apoi bagati aluatul intr-o punga de plastic inchisa bine si tineti-l o ora in frigider.
  • Abia dupa aceea rulati si fierbeti  boiliesurile, timpul de firebere este de 90 secunde.

 


In materie de arome, cea mai potrivita pentru aceasta reteta este aroma de usturoi cu menta (garlic-mint). 

Puteti folosi si aromele de fructe, va propun aroma de capsuni. 

Obtional , puteti introduce in compozitie si alti atractanti sau stimulatori de hranire,
respectand dozajul indicat de producator.


Spor la munca si fir intins!

Reteta de boilies pentru cteno (amur) : 23 comentarii

  • s-au dizolvat prea repede, aprox 30 minute,si e iarna .azi am inercat.mai trebuie sa umblu la reteta,ceva nu e bine

  • mult succes si fir intins!

  • alta solutie n-am oricum.va tin la curent cum se comporta.am mai bagat aroma de capsuna de la senzor (cel folosit ca dip ca-i mai bun)si 1016 tot de la ei pe linga miere.si am facut doua transe ,in una am bagat usturoi si cocos si una fara.asa ca o sa vedem la vara cum merg

  • mai este mult timp pana la vara, nu stiu ce sa-ti spun, incearca.

  • azi am facut reteta de la tine .dac le pun la uscat nu cred ca o sa aibe ceva pina la vara,nu?

  • e bine...caci l-am aruncat
    multumesc pt raspunsuri!

  • pt. bernard:nu am folosit ulei expirat, dar nu cred sa aiba vreo influenta negativa, atat timp cat nu si-a schimbat mirosul si gustul.

  • ok ms
    nu stiam...cantitatea retetei este in procente.
    daca uleiul e expirat are ceva? :))

  • pt.bernard: scuze pentru omisiune, se folosesc 20 ml ulei de masline la un kilogram de aluat.

  • 20 ml ulei de masline la ce cantitate de mix?