Reteta de boilies pentru cteno (amur)

Nade si momeli
Share
img

In ape calde, la mijlocul verii, multi dintre pescari sunt interesati sa prinda amuri (cteno) de marimi considerabile, datorita puterii lor de lupta si drilului spectaculos.

De aceea va propun  o reteta de boiliesuri speciala pentru acesti pesti. 

Boiliesurile pot inlocui cu succes porumbul, considerat la noi regele  momelilor pentru amur. 

Nu spun ca nu se poate prinde si crap cu aceste boiliesuri, dar in principiu reteta este  mai ales pentru amur.

Fondul retetei este un amestec dulce, pe baza de mancare de pasari:

 

  • 20% malai;
  • 25% griș;
  • 20% mancare pentru pasarele macinata fin;
  • 10% faina de soia;
  • 10% crochete pentru pisici kitekatt, cu arome de legume, macinata fin;
  • 5% faina  de orez;
  • 5% nuca de cocos macinata fin;
  • 5% usturoi granulat macinat fin;

 


Mod de realizare

 

  • La toate acestea se adauga miere de albine, nu este o doza anume , puneti miere treptat, pana cand aluatul de boilies inceteaza sa fie prea lipicios.
  • Dupa ce aluatul s-a framantat, se adauga 20 ml ulei de masline. Uleiul trebuie sa fie neaparat de masline, nu poate fi inlocuit cu altceva si trebuie introdus numai dupa ce aluatul  este pregatit. 
  • Apoi bagati aluatul intr-o punga de plastic inchisa bine si tineti-l o ora in frigider.
  • Abia dupa aceea rulati si fierbeti  boiliesurile, timpul de firebere este de 90 secunde.

 


In materie de arome, cea mai potrivita pentru aceasta reteta este aroma de usturoi cu menta (garlic-mint). 

Puteti folosi si aromele de fructe, va propun aroma de capsuni. 

Obtional , puteti introduce in compozitie si alti atractanti sau stimulatori de hranire,
respectand dozajul indicat de producator.


Spor la munca si fir intins!

Reteta de boilies pentru cteno (amur) : 23 comentarii

  • multumesc frumos!!

  • pt.roberto: cauta acele crochete pentru pisici kitekatt.

  • pt. szilveszter:se foloseste miere de albine, plus arome si atractanti.

  • mancarea de pisici nu se gaseste decat in combinatie cu peste sau carne. simpla numai cu legume nu am gasit!!! e vreo problema?

  • super!!! nu vreau sa par prostan da am o intrebare .bagi si ceva apa in aluat nu ?nu o faci numai cu miere si o aroma lichida.

  • se descompune dupa aproximativ 2 ore.

  • bentud astea se dizolva dupa un timp?

  • pt. vladtepes - incearca reteta si ai sa ai surpriza sa constati ca nu se desfac.

  • bun? si de oua nu ai uitat?? altfel cand le fierbi "oparesti" se desfac toate in cratita sau poate mai bine un le fierbi la pui la uscat avand in vedere ca pui miere in ele.

    nu dau cu paru incerc sa fiu constructiv

  • stiu un loc plin cu amur mare ,am sa incerc la vara reteta ta.poate le rup gura la fraieri!:)))))