Asociatie Antibraconaj.

Asociati pescuit sportiv
Share
Cunoscuta realizatoare tv de la PV-TV,Lavinia Ghedan si-a anuntat pe pagina de Facebuk,infintarea din luna februarie 2015 a unei asociatii de lupta imoptriva braconajului si poluarii.

Acum este momenul adevarului,si vreau sa vad citor dintre noi "Le Pasa", sunt cu adevarat impotriva braconajului si se vor regasii pe listele Asociatiei.Eu unul deja,mi-am exprimat intentia de a ma alatura cu tot de ceea ce dispun(info,foto,prieteni cooptati,etc,etc si chiar bani daca este nevoie).

PS1-tare ma tem ca vom fi FF putini.(sa dea D-zeu sa ma insel).

PS2-pt circotasi (cum ca nu se face nimic,ca degeaba ,ca bla,bla,bla)ii anunt ca ultima "isprava"(printre multe altele) a domnisoarei in cauza este ca prin actiunile sale, a determinat autoritatile sa amendeze si sa oblige la repopulare firma care a poluat riul Lapus.Iata ce se poate si o parafrazez:

-"IMPREUNA VOM FI PUTERNICI "

Asociatie Antibraconaj. : 33 comentarii

  • sa traiti!
    pai si daca stam si discutam pe chat, spundandu-ne ofurile, fara a face nimic, credeti ca rezolvam ceva? si da, cunosc, sunt din zona si pescuiesc frecvent pe olt.

    costa undeva la 2 000 ron / 100.000 bucati crap romanesc, transport inclus. puiet predezvoltat, 2-5 cm (media).

    eu ma gandeam ca putem dona 20 ron / caciula, putem achizitiona 100.000 bucati si putem face aceasta populare impreuna cu 2-3-4 televiziuni locale.

    stand pe chat si discutand, nu cred ca rezolvam foarte multe...

    numai bine!

  • sa traiti.ce sa facem domnule sa populam noi lacurile de pe olt si panaitescu sa dea autorizatii de braconaj legal cu plase monofilament ?cunoasteti cum stau lucrurile la anpa oltenia sau nu?

  • exact, sunt un plasar versat, hot desavarsit, curentac precoce si practic pescuitul (de agrement sau in stil competitional)pe mv2, tancabesti, floarea popestiului sau chiroiu 4, balti ce permit numai prostovoale, monofilamente sau fire de curent :)

    dumneavoastra incercati sa ne convingeti ca o masina furata nu echivaleaza cu un avion furat, ca deh, e mai mica... iar pedeapsa trebuie sa fie mai mica!

    ideea era sa acceptam realitatea, atat noi cat si jigodiile alea, am contribuit (mai mult sau mai putin) la declinul populatiei piscicole din olt.

    poate reusim sa facem pe zona olteniei 'o actiune' de caritate si poate chiar impreuna cu ajvps-ul. daca urmariti si celalat site de profil, o sa vedeti ca pe zona bucurestiului sunt frecvente aceste actiuni si va spun din propia experienta ca deja se vad primele roade.

    o sa ma interesez despre anumite costuri si revin cu o propunere, sper eu cat de cat ok pentru toata lumea.





  • a ajuns deja oltul ca si argesul." mii de multumiri" autoritatilor si anpa.

  • nu am intrat pe aici acum am vazut topicu si am citit si eu care este parerea fiecaruia si pot sa imi dau si eu cu parerea vis=a-vis de domnul ioo0 de ce vb despre pescarii sportivi si critica in loc sa ia o atitudine fata de setcari sau de curentaci , nu cumva face parte din randul lor ? il deranjeaza cele 7-8-10 kg prinse de pescarii sportivi . sa auzim de bine

  • o sa ajunga oltul cum este raul arges

  • sa traiti .problema este rezolvata cam de mult.nu mai este peste pe olt din cauza braconierilor autorizati (cat puiet de cateva zile a-ti vazut in prohibitie pe ape fata de timpul dinainte de a apare braconierii?)cati pescari mai vedeti ducandu-se la olt?nu mai au la ce sa mearga sa plateasca o gramada de bani pe drum si sa fie dezamagiti de infractiunile care se petrec.cu timpul oltul v-a di o apa limpede si cu liniste pe malurile sale doar niste jmecheri de braconieri vor colinda tot timpul apele care nu vor mai avea nici broaste iar noi o sa stam de vorba in alte domenii.pescuitul v-a fi uitat de multi nu ca se lasa de flagel fiindca nu umple sacul ci din scarba de neregulile din romanica.eu nu stiu de am sa mai pescuiesc pe olt.va doresc sanatate si fir intins.

  • eu ma refeream la pescarii care se duc la pescuit de placere. aceeia care stau 9 luni pe olt la crap sunt fomistii care o data m am certat cu ei la malu rosu pt ca nu aveam unde sa dau la peste.
    acei pesti care zaceau pe ciment au fost prins la o balta cu plata si a fost cantitatea care i mi revenea datorita taxei pe care am platit o
    la crap nu am pescuit niciodata pe olt datorita faptului ca locurile bune sunt intotdeauna ocupate
    eu pescuiesc doar in delta la crap toamna

  • d-le io00,din pacate aveti dreptate in postarea dvs reeritoare la eliberarea pestilor de catre pescarii sportivi de pe salbatice.cred ca o cauza ar fi "subtirimea" fondului piscicol, din cauza pescuitului comercial devastator ,coroborat cu rarele partide in care pescarii sportivi ating ,cantitatea de peste admisa de lege (5 kg/zi).tot asta ar fi cred si un motiv pt care majoritatea nu prea mai elibereaza pestii sub limita.multi pescari sportivi sunt consumatori de peste, deci sunt nevoiti sa "adune ce da balta".balta da peste mic aia se consuma !!!!
    o sa va dau si un ex:pina la revolutie si chiar pina incoace la mijlocul anilor'90,cind a aparut aceasta "faradelege a autoritatilor" pe olt(asa zisul pescuit comercial),era atit de mult peste(colcaia),incit la fiecare partida faceam selectia la ce ducem acasa direct pe balta,in sensul ca nu alegeam decit "plotoagele" cele mari.va da-ti seama ca in citeva bucati deja aveam "plinul facut" si nu ne trebuia mai mult.atunci ca sa nu plecam prea devreme acasa faceam concurs c&r cu prietenii.pe timpul ala nici nu se auzise de asa ceva (c&r),iar pescarii il faceau in necunostinta de cauza doar pt faptul ca stiau ca pot sa vina oricind la orice ora sa-si prinda cit peste doresc.
    atentie !!! eu vb despre cei care fac o partida de placere la sfirsit sau in timpul saptaminii si nu de cei care ocupa cu rulota si zeci de lansete tot anul anumite locuri.nu siu unde sa-i incadrez pe aia.poate la afaceristi.cum vremurile s-au schimbat , nu vad o rezolvare prea curind a problemei,decit cind se v-a ajunge la fundul sacului si disparitia pestelui ca si in occident cu multi ani inainte.multe pareri considera ca in ziua de azi c&r a ajuns doar apanajul celor bogati,si cu cit vor fi mai multi pescari de c&r cu atit vor fi mai multi cei care vor incalca legea(bracona) voit sau nevoit.adica cit mai multi bogatasi vor duce la cit mai multi sarantoci.

    fire intinse si multa sanatate !!!

  • domnule puiut, practic pescuitul pe olt de peste 20 de ani si va spun ce se intampla in aval de slatina, tot ceea ce inseamna malul rosu, chilii, farcasele, frunzaru, izbiceni...etc situatia este exact cum am scris mai sus!
    nu exista eliberare de pesti 'dupa fotografiere'!!!

    banal exemplu : la malul rosu se ocupa locul de la 1 martie in fiecare an. se pescuieste cu 30-40 lansete si se schimba pescarul odata la 4 zile. se plasteste un amarat de abonament la anpa de 30 de lei si pescuisc (non stop) 9 luni / an, netinand cont de cantitatea prinsa. daca nu doriti sa recunoasteti acest lucru, inseamna ca va mintiti singur! toti pestii se vand cat mai repede pentru ca oamenii respectivi din asta traiesc! sau poate ati vazut dumneavoastra eliberare de pesti la acei pescari?!

    in alta ordine de idei, atata timp cat ajvps caracal nici macar masina nu mai detine, cine draq sa actioneze? despre plasarii existenti...ce putem sa mai spunem?!

    @evelyn
    nu intru in polemica cu nimeni, mi-am expus doar parerea si daca vrei sa citesti bine, daca nu, treci peste!
    pe de alta parte, sunt sigur ca tu ai eliberat pestii din fotografia din albumul personal... ei au fost pozati zacand pe ciment, insa sunt absolut sigur ca apoi i-ai eliberat nevatamati...
    nu stiu cine-i acum "ala care vb ca nu are ce face"


    numai bine!