Asociatie Antibraconaj.

Asociati pescuit sportiv
Share
Cunoscuta realizatoare tv de la PV-TV,Lavinia Ghedan si-a anuntat pe pagina de Facebuk,infintarea din luna februarie 2015 a unei asociatii de lupta imoptriva braconajului si poluarii.

Acum este momenul adevarului,si vreau sa vad citor dintre noi "Le Pasa", sunt cu adevarat impotriva braconajului si se vor regasii pe listele Asociatiei.Eu unul deja,mi-am exprimat intentia de a ma alatura cu tot de ceea ce dispun(info,foto,prieteni cooptati,etc,etc si chiar bani daca este nevoie).

PS1-tare ma tem ca vom fi FF putini.(sa dea D-zeu sa ma insel).

PS2-pt circotasi (cum ca nu se face nimic,ca degeaba ,ca bla,bla,bla)ii anunt ca ultima "isprava"(printre multe altele) a domnisoarei in cauza este ca prin actiunile sale, a determinat autoritatile sa amendeze si sa oblige la repopulare firma care a poluat riul Lapus.Iata ce se poate si o parafrazez:

-"IMPREUNA VOM FI PUTERNICI "

Asociatie Antibraconaj. : 33 comentarii

  • ala vb ca nu are ce face

  • apropo iooo,de unde sti tu ca daca omul spune :"l-am spart:am luat 14 kg la frunzaru" ce te face sa crezi ca pestii nu au fost eliberati,dupa poza de final ?????
    il impiedica cineva pe pescarul sportiv ca la f.f.f. rarele partide din ziua de azi, in care un pescar sportiv are norocul ca pestele sa manince in draci,sa umple juvelnicul,sa se laude cu captura si la final sa elibereze marea majoritate, oprindu-si atit cit ii permite legea ??
    poate ca pescarul respectiv dezvaluie cantitatea(14 kg) doar pt a evidentia faptul ca locul este bun si a avut satisfactie deplina.

    inca odata repet-niciodata toti pescarii sportivi din aceasta tara ,chiar daca ar pleca acasa la fecare partida ,timp de 10 ani, cu juvelnicul plin,nu ar putea sa faca atita prapad cit fac plasarii si curentacii
    doar intr-o luna.

    iooo du-te prietene pe olt ,incepind de la calimanesti si pina la dunare si vezi daca poti sa arunci in balta la 30 mt de mal o lanseta la feeder,fara sa dai in plase.daca reusesti inseamna ca esti un om tare norocos.
    deci cu ce sa inceapa lupta antibraconaj ??
    -cu baboierii sau cei care mai scapa in straita un khil in plus ?

    sau:

    --cu plasarii si curentacii(care sunt aceea-si),care scot zi de zi si ceas de ceas,365 din 365 zile,sute de kg doar la un tras ?

    ps.-nu ma intelege gresit,si pescarii sportivi trebuie sa fie trasi la raspundere pt incalcarea regulamentului dar abia dupa ce se va face ordine cu cei care distrug cu adevarat fauna (plasarii si curentacii).am zis !!!

  • sa traiti.daca eram nascut in 1907 spuneam 07 asa ca am pus 69 .referitor la boi astia sunt cei de la autoritati pe unde am sesizat eu cand am vazut cazuri de braconaj.numar de telefon pentru anunt aceste cazuri este 0743195222.este cineva foarte corect numai ca la sesizare vine militianul de la cel mai apropiat post de militie din zona unde se petrece infractiunea si mai presus sunt si ceva cu autorizatii care nu prea ies pe lac ei ci trimit argatii .pe langa una sau doua autorizatii braconeaza tot catunul ca asa este in romanica.problema este ca si astia autorizati cu acte au scule interzise de lege.daca doar privim sigur nu facem nimic,iar daca suntem cu toti de acord la ceva se poate.in alte locuri cum se poate?

  • stiti care este problema? conform legii, pescarul sportiv care retine mai mult decat cantitatea admisa de lege la o partida de pescuit,cam tot braconier se numeste! deci daca tot va bagati intr-o astfel de asociatie, pe care de altfel o apreciez, trebuie sa aveti in vedere si termenul de braconier... si-mi aduc aminte de niste postari cum ca 'l-am spart', 14 kg de platica pe la frunzaru...etc.

  • domnul vali69(de la ce vine "69"??)controleaza-ti putin vocabularu ca nu suntem la crasma ,ce vreti voi sa faceti cu asociatia este un lucru de laudat dar fara sorti de izbanda pentru ca sunt prea multi bani si interese la mijloc. crezi tu ca braconieri grei sunt aia care ii vezi la tv prinsi cu cu 3-4 plase ? daca te duci in obor 75% din peste este fara acte .braconajul se face cu tonele nu cu kg ,sunt milioane in joc si cei care sunt implicati sun sus si nici nu le trece prin gand sa schimbe ceva ,pana cand acolo sus nu se schimba ceva nici nu o sa mai vedem peste prin raurile noastre.salut si bafta in icercarea voastra.

  • domnu vali 69 si cam care ar fi acei boi ? vreau sa te vad cat de bataios esti , fi un exemplu ! eu nu zic ca nu o sa fie un succes cu ceea ce vrea sa faca doamna sau domnisoara de mai sus , toti vrem sa pescuim linistiti , dar crezi ca organele abilitate ne dau vreo mana de ajutor ? hai sa-ti dau un exemplu : anul trecut, ( in primavara ) ,se apropia prohibitia , eu si cu cativa amici pescuiam la crivina ( in jud. mh ) la balta 23 ! a scazut dunarea si sa vezi nene pescuit la mana facut de copii rromi prin baltile alea si ... sublinez si cei de la pol de frontiera priveau la ei nepasatori !!! asa ca toti vrem sa dam gaura la macaroana dar de fapt macaroana are gaura !!! astept si eu un nr de telefon unde sa pot suna cand mai vad cazuri din astea ! si da eu unul chiar vreau sa ma implic !

  • sa traiti .ne luptam numai noi doi vali si puiut ca ceilalti dorm ca boii pe protat.e greu sa distrugem mafia pentru ca are radacini precum lucerna 7 m adancime dar mafia e mare cat ccccccccccccc
    china.

  • salut d-le puiut si vali am sa ma alatur si eu acestei campani antibraconaj si poluare incepind cu anul ce vine.o sa aveti un membru de nadejde....sarbatori fericite tuturor pescarilor sportivi!!!!

  • d-le vali ai pus punctul pe i

    din pacate multi pescari sportivi au legaturi directe sau indirecte cu fenomenul braconaj si nu doresc stirpirea acestuia si o sa dau si exemple:--
    -unii merg pe girla ,nu prind si pt a duce ceva acasa (deh justificari, poze,prieteni,sotie,etc,etc) apeleaza la braconieri(plasari) si cumpara
    -altii in concedii prin diferite pensiuni prin dd sau alte locatii,de unde ar mai oferii familiilor diferite meniuri cu pesti protejati,icre de toate felurile daca ar disparea furnizorii????(braconierii)
    -ce justificari,acoperire si exemple( ca ia uita ce fac aia si fac si eu) ar mai avea "pescarii sportivi" care au trecut la japca,parasuta prostovol,etc,etc,daca ar disparea plasarii ??
    asta explica lipsa de interes in stirpirea fenomenului a majoritatii dintre noi.


    stiu ca v-ati inscris si sunt linga d-vs.felicitari.incepind cu 1-01-2015 voi deveni si eu fotograf pe girla alaturi de dvs.

    fire intinse celor inscrisi !!!

  • sa traiti.nu este chiar asa.eu unul chiar am luat legatura cu domnisoara si a zis ca peste cateva zile am sa fiu contactat sa vedem ce ajutor pot oferii eu si pe ce strategie mergem.deci in privinta prezentei mele la aceasta asociatie va rog nu aveti nici o indoiala.cat despre ceilalti pescari si eu am o problema de neinteles de ce nu se implica,dar cum sa se implice in special cei care dadeau cu parasute pe balcon la zavideni.am sa fac chiar de unul singur impreuna cu domnisoara tot ce pot .de azi activez din nou blogul meu cu poze in care am sa cuprind toti braconierii pe care am sa-i vad pe lacuri.de sambata incerc sa ies mai des pe lacuri.vad si eu ca multi nu se cam bat sa ne dea ajutor.le convine asa cum este ca de mult nu prea mai vin cu peste la punga si prefera sa cumpere de la braconieri.asta este romania.