lacul de acumulare Mihailesti ep. 1

Locuri de pescuit detalii
Share
Scurta prezentare - episod 1. Postare proprie exclus copii din alte surse. Aceasta acumulare se afla in partea de sud a capitalei,mai precis la 14 km. pe soseaua ce leaga Bucurestiul de Alexandria,pe DN 6.Este alimentat cu apa in tot cursul anului de raul Arges, care aduce o cantitate suficient de mare si de o puritate care se poate oricand constata. Calitatea apei este buna datorita faptului ca pe cursul Argesului,de la Vidraru pana aici nu se afla nici o sursa majora de poluare sau deversare.
Lucrarile de amenajare au inceput in anul1983 si au fost finalizate in anul 1987, erau imperios necesare pentru regularizarea cursului apei.Inainte de finalizarea lucrarilor in fiecare primavara in lunile martie-aprilie aveau loc inundatii catastrofale in localitatile riverane.Lacul a fost amenajat prin adaptarea la conditiile topografice,care permiteau acest lucru.A constat mai mult in construirea digului,prin implantarea cu ajutorul unor utilaje complexe,a unor piloni la o adancime de circa 18-20m.Intre acesti piloni a fost turnata sub presiune ,,bentonita'',un material rezistent la infiltratii si la socuri terestre.Inaltimea digului este de aproximativ 10-12 m. fata de luciul apei.Am mentionat acest lucru deoarece multe localitati se afla efectiv sub nivelul actual al apei.Lungimea lacului de acumulare este de aproximativ 8 km.,iar latimea de 2.5-2.8 km.si este taluzat cu imbracaminte de beton (dale).Fundul lacului este nisipos in proportie de 90%.gropane si denivelari acvatice nu prea mai sunt,sau colmatat in timp.Exceptie face zona unde este exploatat prin dragare pentru extragerea de agregate de rau,nisip, pietris,balastru. Aici apa are in jur de 20-22 m. Regularizarea volumului de apa se face prin ecluza cu 4 deschideri si prin micro hihrocentrala care pompeaza MW. in sistemul energetic national.Acumularea se afla in administrarea Regia Apele Romane. In momentul de fata pentru exploatarea piscicola atat industriala cat si sportiva,luciul de apa mai este concesionat inca 2 ani s.c. Lodi s.r.l. (alti au alte pareri).Taxa sau conditiile de pescuit sportiv ptr. 2010 le fac publice dupa ce voi afla realist care sunt acestea.
Acum 14 ani m-am mutat din Bucuresti langa acest lac,mai exact la 30 m. de el. A fost una din conditii sa aleg aceasta locatie intrucat iubesc pescuitul in special urmaresc trofee,aici am dat de ele,avand cele mai mari capturi din viata mea.
Am facut aceste precizari intrucat vreau sa revin cu specii de pesti,marimi,metode,locuri,esecuri si perioade in care acestea sunt in cautare de hrana.Rog sugestii pentru continuarea sau nu a subiectului postat.
iubiti natura,merita.

lacul de acumulare Mihailesti ep. 1 : 24 comentarii

  • clenaru; in aceasta perioada merge salaul la pestisor viu pe latura cu ecluzele ,firca mica o prind cu un ac de 20-22 din dambovita zona izvor si o duc vie pana acolo,oricum rezultatele sunt mai slabe ca in alti ani,populatia de salau a scazut foarte mult,eu pescuiesc cu o bologneza de 5 metri cu pluta culisanta,ma scuzati ca m-am bagat si eu fiind nou pe site

  • @fishman75-eu unul cand voi merge pe mihailesti voi posta(informatii reale)!niciodata nu mi-a placut sa pun informatii false sau din auzite!dar daca esti din buc. poate mergem impreuna pe mihailesti si o sa te convingi ca nu-mi place sa ma laud aiurea!si eu mai astept informatii de la iorgu si nu numai!

  • iorgu am prins 2 somotei 2kg buc si caras 3kg ziua era joi luna august 13 ora 07-16

  • astept sa citesc despre capturile care le-ai avut pana acum pe acest lac dar si ce locuri frecventezi

  • incercam joly!speranta moare ultima!asa se zicea si despre dridu iar in toamna cind l-au secat,era plin de peste!

  • peste nu prea mai este se branconeaza la greu dar cine stie poate de anul asta se schimba ceva

  • @iorgu.pescaru-pai tocmai d-asta bat apa-n piua!las ca se incalzeste si vedem noi ce peste are mihailestiul in el!tu fi pe faza acolo!

  • liviule ce specii ai urmarit sa prinzi langa tevi?
    ai dat cu undita sau lanseta?
    in ce perioada a anului ai pescuit aici? ai dat zi-noapte sau cateva ore.in ce zi a saptamani?(nici nu iti imaginezi ce importanta majora are ziua din saptamana).
    ai avut un rezultat care sa te faca sa revii pe acest lac?
    iubiti natura,merita.

  • iorgu te voi cauta sa mergem la o partida de pescuit pe mihailesti eu cand am fost pescuiam langa tevile de la draga

  • speed populatia de crap romanesc in acest lac a scazut foarte mult datorita pescuitului industrial, km. plase mono filament si curent elecctric primavara cand se apropie de insule ptr. depunere icre. acei pesti 100% nu erau prinsi la modul de pescuit sportiv.
    am prins crapi frumosi si dupa 15 decembrie dar nu 7 buc. parerea este a mea si o sustin si pot argumenta oricui. daca ai retinut locuiesc la 30 m. de lac si este greu sa se prinda ceva mai substantial, marime sau nr. de buc. fara sa aflu.
    iubeste natura, merita.