lacul de acumulare Mihailesti ep. 1

Locuri de pescuit detalii
Share
Scurta prezentare - episod 1. Postare proprie exclus copii din alte surse. Aceasta acumulare se afla in partea de sud a capitalei,mai precis la 14 km. pe soseaua ce leaga Bucurestiul de Alexandria,pe DN 6.Este alimentat cu apa in tot cursul anului de raul Arges, care aduce o cantitate suficient de mare si de o puritate care se poate oricand constata. Calitatea apei este buna datorita faptului ca pe cursul Argesului,de la Vidraru pana aici nu se afla nici o sursa majora de poluare sau deversare.
Lucrarile de amenajare au inceput in anul1983 si au fost finalizate in anul 1987, erau imperios necesare pentru regularizarea cursului apei.Inainte de finalizarea lucrarilor in fiecare primavara in lunile martie-aprilie aveau loc inundatii catastrofale in localitatile riverane.Lacul a fost amenajat prin adaptarea la conditiile topografice,care permiteau acest lucru.A constat mai mult in construirea digului,prin implantarea cu ajutorul unor utilaje complexe,a unor piloni la o adancime de circa 18-20m.Intre acesti piloni a fost turnata sub presiune ,,bentonita'',un material rezistent la infiltratii si la socuri terestre.Inaltimea digului este de aproximativ 10-12 m. fata de luciul apei.Am mentionat acest lucru deoarece multe localitati se afla efectiv sub nivelul actual al apei.Lungimea lacului de acumulare este de aproximativ 8 km.,iar latimea de 2.5-2.8 km.si este taluzat cu imbracaminte de beton (dale).Fundul lacului este nisipos in proportie de 90%.gropane si denivelari acvatice nu prea mai sunt,sau colmatat in timp.Exceptie face zona unde este exploatat prin dragare pentru extragerea de agregate de rau,nisip, pietris,balastru. Aici apa are in jur de 20-22 m. Regularizarea volumului de apa se face prin ecluza cu 4 deschideri si prin micro hihrocentrala care pompeaza MW. in sistemul energetic national.Acumularea se afla in administrarea Regia Apele Romane. In momentul de fata pentru exploatarea piscicola atat industriala cat si sportiva,luciul de apa mai este concesionat inca 2 ani s.c. Lodi s.r.l. (alti au alte pareri).Taxa sau conditiile de pescuit sportiv ptr. 2010 le fac publice dupa ce voi afla realist care sunt acestea.
Acum 14 ani m-am mutat din Bucuresti langa acest lac,mai exact la 30 m. de el. A fost una din conditii sa aleg aceasta locatie intrucat iubesc pescuitul in special urmaresc trofee,aici am dat de ele,avand cele mai mari capturi din viata mea.
Am facut aceste precizari intrucat vreau sa revin cu specii de pesti,marimi,metode,locuri,esecuri si perioade in care acestea sunt in cautare de hrana.Rog sugestii pentru continuarea sau nu a subiectului postat.
iubiti natura,merita.

lacul de acumulare Mihailesti ep. 1 : 24 comentarii

  • am cunoscut intamplator in noembrie anul trecut niste baieti care veneau de pe lac!(fusesera pe la draga,eu eram de servici,si cand vad pescari nu ma pot abtine sa nu intru in vorba0,si aveau vreo 7 buc de romanesc de la 3,5 kg la 9 kg!asa am apreciat eu la ochiometru!nu ma pacaleau ca nu aveau nici un interes!asa ca daca-ti face placere,si doresti ne intalnim la o partida sau mai multe,indiferent de cine administreaza lacul!mai ales ca zici ca,fata de mine ,cunosti zona mult mai bine!pana atunci"iubeste natura!merita!"si fire-ntinse!

  • speed sunt somni mari tata. trebuie rabdare si mult bulan la pus pe mal,dar tocmai in asta consta pescuitul sportiv. te asigur ca adrenalina creste pana aproape de punctul sa explodeze in momentul cand ai o captura de exceptie la capatul firului.oricum anul asta sunt mai liber si vreau sa iau o bucata de top. numai una. oare ce numesc eu trofeu de somn?(peste)
    iubiti natura,merita.

  • k lumea postarea-poate dam in el anul asta!eu nu mai stiu locurile bune(n-am mai fost de aproape 20 de ani pe el)!dar nu m-as da inapoi de la o partida !

  • este singurul lac unde pestele are gust chiar si scoicile au alt gust original apa foarte curata aici am inceput sa pescuiesc cand erau numai gropane acum multi ani. foarte interesant subiect