Conderva de peste

Detalii

Porti 1
Timp 30

Descriere conderva de peste

Pestele curatat si taiat se aseaza intr-o cratita. Peste peste se presare sarea si otetul apoi se lasa 24 de ore (de pe o zi pe alta).
A doua zi se pune in cratita peste peste restul: ulei, piper, boabe mustar, apa foile de dafin. Apoi cratita cu toata compozitia se da la cuptor la foc potrivit timp de 5 ore--in tot acest timp cratita trebuie sa fie acoperita cu un capac.
Apoi pestele se pune in borcane de 400 grame(de preferinta cu filet). E ff buna conserva . Dintr-o asemenea cantitate o sa iese cam 10 - 12 borcane conserva. SUCCES.

Ingrediente reteta

  • peste 4000 grame
  • otet 100 mililitri
  • boabe de mustar 150 grame
  • apa 400 mililitri
  • ulei 1000 mililitri
  • sare 10 grame
  • Foi Dafin 5 grame
  • Boabe Piper 10 grame

conderva de peste : 17 comentarii

  • ce ai scris aici , e putin schematic .daca o extinzi putin ,romantzat,esti cu mult,mult peste pv.tv.felicitari !

  • corect, sorin. si eu am inceput sa folosesc mai multe opritoare de silicon, deoarece unul singur, chiar daca pare ca e strans pe fir, dupa cateva lansari coboara spre carlig. mersi, fir intins!

  • da, descrierea match e ok, mereu folosesc astfel de plumbi culisanti ci varnis dar an plus adaug opritoare de silicon atat sub plumb max2 buc cat si sub pluta 3-4 bucari , ca in momentul lansarii unei plute de 5-8 grame la 50m sa nu coboare spre carlig din cauza socului, si se comporta excelent, fir antins,. 10!

  • multumim,super articol,fire zbuciumate

  • mersi pentru suport si aprecieri, ionutz. fir intins!

  • salutare, imi place ideea ta cu plumbi pe tija unei plute vechi... dar eu fol plumbii dedicati ca cea de mai sus si descrise intr-un artiicol de unde cred ca e si poza ;)

  • super articolul, dar ca de obicei se dau note mici...cat de cretin si invidios trebuie sa fii sa dai nota 1 la un astfel de articol cu poze si explicatii clare??? rusinica...din partea mea 10