Saramura de crap traditionala

Detalii

Porti 4
Timp 40

Descriere saramura de crap traditionala

se curata pestele de intestine se spala bine curatarea solzilor se va face optional( dupa preferinte) pe unul din ochiurile aragazului de preferat cel mai mic, se aseaza o plita de metal, pe plita se va presara un pat de sare ( grunjoasa) pe care vom aseza pestele, ardeiul gras si rosiile pestele se va frige bine pe toate partile iar legumele le vom lasa sa se coaca bine dupa ce peste va fi bine fript se va pune intr-o cratita inchisa cu capac pentru a se inabusi legumele dupa ce sa-u copt se vor curata de coaja si se vor taia marunt usturioul se va face mujdei si se va amesteca cu legumele taiate marunt vom pune la foc o oala de aproximativ de 3-4 litri cu apa in apa se vor pune boabele de piper si foile de dafin( nu se va pune sare deoarece sare se va obtine din peste) inainte ca apa sa dea in clocot se va adauga mujdeiul cu legume dupa ce apa a dat in clocot se va pune ardeiul iute taiat rondele se mai lasa putin apa sa fiarba dupa care se adauga pestele se va lasa la foc mic circa 3-4 minute, dupa care focul se va stinge si se va mai lasa circa 8-9 minute Se serveste calda cu mamaliguta VA UREZ POFTA BUNA

Ingrediente reteta

  • crap 1000 grame
  • ardei iuti 2 bucati
  • ardei gras 2 bucati
  • rosii 2 bucati
  • usturoi 1 bucati
  • foi de dafin 4 bucati
  • piper boabe 8 bucati
  • ulei 1 linguri

saramura de crap traditionala : 48 comentarii